Terugblik op het seizoen 2016-2017 van VELO Vrouwen 1

29 juni 2017

Afgelopen seizoen was voor VELO Vrouwen 1 het eerste seizoen in de senioren competitie. Vanwege de goede resultaten die in het seizoen daarvoor als meisjes A-team tegen senioren teams waren behaald, kon dit team direct in de vierde klasse starten i.p.v. de vijfde. VELO Vrouwen 1 wist aan het begin van het seizoen nog niet precies wat zij konden verwachtten van het niveau van de tegenstanders.

Bij het aanbreken van de winterstop had VELO nog steeds geen wedstrijd verloren en bleek dat zij samen met Den Hoorn VR1, Zwaluwen VR1 en Westlandia VR1 de strijd aan konden gaan voor het kampioenschap. Om de conditie op peil te houden werd Family Sport bezocht. VELO VR1 liet een aantal keer de punten liggen door gelijk te spelen.

Op 25 maart stond de wedstrijd tegen Den Hoorn VR1 op het programma. Op dat moment waren alleen VELO en Den Hoorn nog met elkaar in strijd om het kampioenschap. Door de strijd en de wilskracht die VELO in het duel stopte, werden de drie punten mee naar Wateringen genomen en had VELO VR1 de koppositie verstevigd.

Zaterdag 15 april was het dan zover, VELO VR1 speelde thuis de kampioenswedstrijd die gewonnen werd met 6-0. Naast de bloemen kregen we ook nog een goodiebag gevuld door Scrumpy, 100% voetbal, Mitra, Herbalife en Etos. VELO verloor deze competitie geen enkele wedstrijd. Dit kampioenschap zorgt ervoor dat VELO VR1 promoveert naar de derde klasse. Naast de vreugde van het kampioenschap was er nog een reden voor feest. VELO VR1 kreeg namelijk te horen dat BARN47 volgend seizoen de shirtsponsor wordt. Alle meiden, trainers en coaches zijn hier heel erg blij mee.

Begin juni is VELO VR1 een weekend weg geweest naar Zeeland. Het fantastische weer zorgde ervoor dat het weekend eigenlijk al niet meer stuk kon. Naast genieten van het weer zijn er dit weekend ook sportieve prestaties geleverd. Zo is er een toernooi gespeeld bij VV Arnemuiden (de sportiviteitsprijs) en hebben de meiden deelgenomen aan verschillende outdoor activiteiten. De sfeer dit weekend was geweldig en er is onwijs veel gelachen. De laatste sport activiteit was ons eigen VELO goede doelen Cliniclowns-KIKA meisjesvoetbaltoernooi, waar we wederom de sportiviteitsprijs binnenhaalden.

Vanuit VELO VR1 willen wij iedereen bedanken die dit succesvolle en vooral ook plezierige seizoen mogelijk heeft gemaakt!

P.S. Interesse om op dit nieuwe niveau mee te voetballen? Informatie kun je krijgen bij Ronald van Santen (06-43031670) of mail naar dames.voetbal@velo.nl

Bericht geplaatst door: Louis