Clubnieuws

Afdrukken

Buitengewone ALV 18 maart 2015

Op 18 maart 2015 houdt de afdeling handbal een buitengewone Algemene LedenVergadering. Hierbij nodigen wij al onze leden en ouders van onze leden op voor deze buitengewone ALV.

De agenda van deze avond is :

1. Opening
 
 
2.Bestuursverkiezing:.
- Ilco Lange heeft zich kandidaat gesteld als bestuurslid
- Hans Donkervoort heeft zich kandidaat gesteld als bestuurslid
- Bianca Koelemij heeft zich kandidaat gesteld als bestuurslid
- Ferdinand Bakker heeft zich kandidaat gesteld als bestuurslid
- Jurgen Delneij heeft zich kandidaat gesteld als bestuurslid
Eventuele tegenkandidaten dienen volgens de bepalingen van de statuten te worden gemeld bij de secretaris.
 
3. Aanpassing Huishoudelijk Reglement
 
4. Rondvraag
 
5. Sluiting

Afdrukken

Aanpassing Huishoudelijk Reglement

Op de website is een nieuw Huishoudelijk Reglement geplaatst. Er is een aanvulling toegepast. Op de laatste ALV is het voorstel van de scheidsrechterscommissie aangenomen. Om alle wedstrijden te laten plaatsvinden is het noodzakelijk dat alle wedstrijden worden geleid door een scheidsrechters. Zoals beschreven in de gedragsregels, welke ook op de website zijn te vinden, hebben alle Senior-, A- en Bjeugdleden de plicht om de scheidsrechterscursus te volgen zodat zij op een goede manier een jeugdwedstrijd kunnen leiden. Aangezien hier niet altijd gevolg aan wordt gegeven is er een sanctiebeleid aangenomen op de laatste ALV. Deze is nu doorgevoerd in het Huishoudelijk Reglement. Wij hopen echter dat het niet zover hoeft te komen dat dit sanctiebeleid uitgevoerd moet worden.

Het Bestuur.

Afdrukken

Spelregelbewijs


Dit seizoen heeft het NHV het Spelregelbewijs geïntroduceerd. Het Spelregelbewijs is met ingang van dit seizoen het theorie-examen voor de verenigingsscheidsrechters. Met ingang van het komende seizoen gaat het Spelregelbewijs een stapje verder. We, de verenigingen en het NHV, vinden het belangrijk dat de spelregelkennis beter wordt bij spelers en het kader. Daaarom is het met ingang van het nieuwe seizoen verplicht voor elke B-speelster die naar de A gaat het bewijs heeft. Voor 1 juli moeten zij die komend seizoen overgaan na de A het Spelregebewijs halen. Ook de coaches en begeleiders die volgend seizoen vanaf de C-jeugd een team begeleiden moet dit Spelregelbewijs halen. 

Degene die onlangs twee avonden de theorie voor Jeugdscheidsrechter hebben gevolgd hebben al kennis gemaakt met de manier van vragen stellen voor dit spelregelbewijs.  Voor dit bewijs is er een speciale site geopend: www.handbalmasterz.nl. Op deze site zie je vanzelf hoe je oefenvragen kunt doen. Ieder dit dit nodig heeft zal spoedig een inlogcode krijgen waarmee na het oefenen de officiële test gedaan kan worden. Mocht uit je testen blijken dat je hulp kunt gebruiken, dan nemen we contact met je op. Mocht er behoefte zijn aan gezamelijk oefenen, laat het dan even weten. Bij VELO zijn uitstekende faciliteiten beschikbaar om e.e.a. rustig door te nemen. 

Om te laten zien, dat we er met zijn allen achter staan hebben zowel het Bestuur als de scheidsrechterscommissie het Spelregelbewijs gehaald. Daarmee wordt dan ook gelijk de aftrap gegeven voor het behalen van het Spelregelbewijs. Succes met het oefenen en de eindtoets. 

 

De scheidsrechterscommissie

Afdrukken

Inschrijving handbalkamp

In het VELOnieuws is per ongeluk een verkeerde datum voor de inschrijving van het hanbalkamp. De inschrijving is op woensdag 11 februari van 19.00 tot 20.00 uur in de VELO Kantine. 
Het Minikamp (voor de Fjeugd) is vrijdag 12 juni t/m zondag 14 juni en het Maxikamp (E- t/m Bjeugd) is van zaterdag 11 juli t/m zaterdag 18 juli. 
Het inschrijfgeld voor zowel het Mini- als het Maxikamp is 30 euro, te voldoen bij de inschrijving. 

Wij hopen dat er weer veel kinderen mee gaan om weer een mooi, gezellig en tof weekend of week te beleven.

Afdrukken

Hal niet beschikbaar ivm carnaval

I.v.m. de carnaval is hal 1 niet beschikbaar op 12, 13, 14, 15 en 16 februari. Op dinsdag 17 februari wordt de hal schoongemaakt van 13.00 tot 15.30 uur en zou de hal weer beschikbaar zijn voor de handbaltrainingen. 

Afdrukken

Uitbreiding bestuur

We zijn uitermate gelukkig met het feit dat we het bestuur van VENECO VELO handbal met ingang van heden hebben kunnen uitbreiden met een 3-tal personen te weten, Hans Donkervoort, Ferdinand Bakker en Bianca Koelemij. Zij zullen de vacante positie van vertegenwoordiger van de Technische commissie, die na het vertrek van Robert Boerkamp ontstond, in ieder geval voor dit seizoen invullen. Hierbij is door hen een portefeuilleverdeling gemaakt die uitstekend past bij de belangrijkste onderdelen van onze vereniging:

 Portefeuille Mensen : Hans Donkervoort

o Gericht op de spelende leden en het technisch kader

o Communicatie en informatie

o Rollen en taken

 Portefeuille Ontwikkelen : Ferdinand Bakker

o Ontwikkeling en kennisopbouw van technisch kader

o Opleiding, coaching en trainingsmodellen

o Spelersvolgsysteem

 Portefeuille Middelen : Bianca Koelemij

o Randvoorwaarden voor leden en technisch kader

o Scheidsrechters en toernooien

o Materiaal, accommodatie en kleding

Bovendien heeft elke portefeuille daarnaast een specifiek aandachtsgebied gericht op respectievelijk: Selectie-, Jeugd- en Breedtesport waardoor het hart van de vereniging nog nadrukkelijker in ons bestuur is vertegenwoordigd.

Vanzelfsprekend zal dit voor de Algemene Leden Vergadering in oktober geëvalueerd en verder geformaliseerd moeten worden.

Nogmaals, wij zijn enorm blij dat deze mensen de veelomvattende technische commissie ook op bestuursniveau verder vorm willen geven en hiermee onze vereniging zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Wij wensen hen veel succes in hun nieuwe rol!

Namens het bestuur, Max Molleman

Afdrukken

Informatie avond

 UPDATE ASBEST 24 januari - INFORMATIEAVOND a.s. dinsdag 

De afgelopen weken zijn beheerst door de brand aan de Poeldijkseweg in Wateringen en het vrijgekomen asbest. Nu, bijna twee weken verder, breekt het moment aan om ook weer naar voren te kijken. Het moment dat de sportvelden weer worden vrijgegeven komt gelukkig steeds dichterbij.  

Een groot aantal van onze leden en ouders van onze jeugdleden lopen met vragen rond of zijn ongerust. Om iedereen de juiste informatie te geven en in de gelegenheid te stellen vragen beantwoord te krijgen, hebben we de betrokken partijen uitgenodigd om op VELO deel te nemen aan een informatie avond. Een avond voor leden, ouders van jeugdleden van alle VELO-verenigingen. Het doel is alle beschikbare informatie te delen en leden de gelegenheid te geven om vragen te stellen.

 

De informatieavond is AANSTAANDE DINSDAG 27 JANUARI aanvang 19.30 uur 

 

Tijden deze avond staat de situatie van de accommodatie van VELO centraal. Aanwezig zullen zijn vertegenwoordigers van:  

               -Ecoloss (projectleiding) 

               - AM&P (keuringsinstantie) 

               - Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond / GGD 

               - Gemeente Westland (projectleider en complexbeheerder) 

               - VELO Vastgoed 

               - VELO Omni 

               - VELO voetbal

Afdrukken

Inschrijven handbalkamp

Woensdag 11 februari zal in de VELO kantine van 19:00 tot 20:00 uur de inschrijving voor het Mini (F-jeugd) en Maxi (E- t/m B-jeugd) handbalkamp plaatsvinden, het inschrijfformulier krijgen jullie van jullie coach. Het Mini kamp is van vrijdag 12 juni t/m zondag 14 juni, het Maxi kamp van zaterdag 11 juli t/m zaterdag 18 juli. Indien het aantal inschrijvingen voor het Maxi kamp boven de 100 komt, zal de hoofdleiding 's avonds onder leiding van onze voorzitter Max Molleman de loting doen. De ouders van de kinderen die uitgeloot zijn worden nog dezelfde avond gebeld. Het inschrijfgeld voor zowel het Mini als Maxi kamp bedraagt € 30, -, te voldoen op de avond van de inschrijving. 

Wat zal dit jaar het thema worden na het supergave Disney kamp van 2014...???

Tot woensdag 11 februari,

De Mini en Maxi kampleiding.

Afdrukken

Gretig VENECO VELO overklast United Breda

De handbalsters van VENECO VELO boekten dit weekend een verrassend ruime overwinning op United Breda: 23-13. Hiermee herstelde de Wateringse ploeg de aansluiting met de middenmoot weer enigszins. De ploeg van Jos Klepke blijft weliswaar op de 11e plaats met 11 punten uit 16 wedstrijden, maar het verschil met de Brabantse opponent is teruggebracht tot twee punten. Het gat met de ploegen daaronder is nu weer opgelopen tot 5 punten.VENECO VELO begon goed aan de wedstrijd. Via 3-1 ging het tot 3-3 gelijk op. Daarna zorgden Kelly Zwinkels, Romy Kunath en Laura Zwinkels voor een 8-6 voorsprong na 2 minuten. De laatste tien minuten van de eerste helft waren volledig voor de thuisploeg.United Breda kwam niet meer tot scoren. Nina van Ruyven zorgde met een fraaie lob voor de 10-6, waarna Laura Zwinkels en Kirsten van Steenbergen de ruststand op 13-6 bepaalden. De score had nog een stuk hoger kunnen uitvallen als de Westlandse dames wat zorgvuldiger waren omgegaan met de vrije kansen. Aan het begin van de tweede helft leken de bezoekers even terug te komen in de wedstrijd (13-8), maar mede door enkele fraaie treffers van Jessica van Gaalen was de voorsprong na 7 minuten al opgelopen tot 17-8. Drie treffers op rij, waarvan twee in een overtalsituatie, brachten de Brabantse dames nog even wat dichterbij (17-11), maar vervolgens was het verzet definitief gebroken. Zelf bleef VENECO VELO dankzij Kelly Zwinkels, Jessica van Gaalen en Renske van den Berg regelmatig haar doelpunten maken, terwijl aan de andere kant keepster Laura Jetten de ene vrije kans na de ander onschadelijk maakte. Hiermee was de grootste overwinning van dit seizoen een feit. Zaterdag 3 januari spelen de dames een uitwedstrijd in en tegen Aalsmeer dat inmiddels is opgeklommen naar de zesde positie op de ranglijst met 19 punten. In de heenwedstrijd was VENECO VELO de sterkste. De aanvangstijd in sporthal De Bloemhof is 18:45.