Clubnieuws

Afdrukken

2e clinic Bert Bouwer

Aanstaande zaterdag (1 nov) wordt de 2e clinic gegeven door Bert Bouwer. Hiervoor worden alle trainers en coaches uitgenodigd. We starten om 13.30 met een theoretisch gedeelte, gevolgd door een praktijkdeel in hal 2.

De beelden van de 1e clinic kan je terug kijken via de velo-handbal website.

 

Afdrukken

Busreis Dames 1 naar PSV

Zaterdag 1 november, speelt VENECO VELO een uitwedstrijd tegen PSV. De aanvangstijd in sporthal De Tempel in Eindhoven (Henegouwelaan 2) is 19:30 uur.

De bus van Van Meteren Vervoer, onze vaste buspartner dit seizoen, vertrekt om 16:00 uur. Heb je zin om mee te gaan (doen!!) meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor slechts € 5,- kun je mee (toegang in de sporthal niet inbegrepen). Verzamelen om 15:45 uur in de kantine.

De sponsor van deze bus is de Velo’s “Club van 100”.

Afdrukken

Instructie opruimen hal na gebruik

We hebben als gebruiker van de gemeenschappelijke sportfaciliteiten bij VELO (en eventuele andere locaties)  de verplichting om deze schoon opgeruimd achter te laten na gebruik.

Ik verzoek alle trainers en coaches die als laatste van de hal gebruik maken op een dag (eventueel met hulp van leden of ouders) onderstaande instructies op te volgen.

Na de training:

·         Vloer aanvegen en vuil opzuigen met stofzuiger, grover vuil in de vuilnisbakken; Bezems zijn beschikbaar (meestal in de hoeken van de hal).

·         Gebruikte materialen opbergen in de daarvoor bestemde ruimtes;

Na de laatste training:

·         Vloer aanvegen en vuil opzuigen met stofzuiger, grover vuil in de vuilnisbakken; Bezems zijn beschikbaar (meestal in de hoeken van de hal).

·         Hal 1: Alle doeltjes verwijderen, inklappen en ophangen aan de daarvoor bestemde haken aan de wand (eventueel 2 doeltjes per haak);

·         Hal 2: Doeltjes opbergen in de opbergruimte;

·         Gebruikte materialen opbergen in de daarvoor bestemde ruimtes;

·         Banken / stoelen etc van het veld af : banken op de verhoogde loopkant en stoelen in de bergingsruimte;

Na de laatste wedstrijd:

·         Als boven en eventuele tribunes op zijn kant de bergingsruimte in rijden via de daarvoor bestemde oprijplaat (hal 1) of direct in de opbergruimte rijden (hal 2)

·         De tijdwaarneem apparatuur in de daarvoor bestemde kist plaatsen en opruimen in de bergruimte in hal 1 of in het rek in de opbergruimte van hal 2

Mocht bij aanvang van de training de hal niet zijn opgeruimd laat ons dat dan ook weten, dan kunnen we de betrokkenen (van VENECO VELO Handbal of andere afdelingen van VELO) hierop aanspreken.

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat alles na gebruik weer netjes is opgeruimd zodat ook volgende gebruikers in een schone en opgeruimde hal kunnen sporten. 

Bedankt voor jullie medewerking! 

Het bestuur

Afdrukken

Entreeheffing Dames 1 VENECO VELO

Voor  bezoekers van de thuiswedstrijden van Dames 1 (van 12 jaar en ouder)  geldt met ingang van  zondag 9 november een toegangsprijs van € 3,-. Voor leden, kader- en commissieleden en sponsoren verandert er niets. Zij kunnen de thuiswedstrijden gewoon gratis blijven bezoeken. Om de jeugd zoveel mogelijk kennis te laten maken met de handbalsport is voor kinderen tot 12 jaar de toegang gratis. Bij de entree van de sporthal zal een lijst aanwezig zijn van alle (kader-)leden en sponsoren om het recht op gratis toegang te controleren. 

Het heffen van entreegelden is gebruikelijk bij verenigingen op ere-  en 1e  divisieniveau en komt ook regelmatig voor bij verenigingen, die in de 2e divisie uitkomen. VENECO VELO gaat hier nu ook toe over.

De begroting van de handbalafdeling van VENECO VELO is dit jaar verder onder druk komen te staan. Enerzijds door het wegvallen van gemeentelijke subsidies en toegenomen exploitatielasten (zaalhuur en huur verharde velden). Anderzijds zijn de kosten voor ons eerste damesteam  als gevolg van de promotie naar de 1e divisie sterk gestegen (niet in de laatste plaats door een forse verhoging van de NHV bijdrage). De verwachte opbrengsten uit entreeheffing helpen de vereniging bij het dekken van deze kosten en maken het mogelijk om onze dames in de 1e divisie zo optimaal mogelijk te laten functioneren. 

Voor de resterende negen thuiswedstrijden van het lopende seizoen kan bij de entree van de sporthal een seizoenskaart (persoonlijk en op naam!) worden gekocht voor een bedrag van € 20,-.

Overigens blijft de entreeheffing bij bekerwedstrijden onveranderd. Dat wil zeggen dat iedereen (dus ook leden en kader) op grond van de NHV richtlijnen verplicht is om de geldende entreeprijs te betalen. Deze prijs zal vanaf nu minimaal gelijk zijn aan de entreeprijs bij competitiewedstrijden: € 3,-.

Aan het eind van dit seizoen zullen we de entreeheffing evalueren en zo nodig bijstellen.

Afdrukken

VENECO VELO roept nederlaag over zichzelf af

De handbalsters van VENECO VELO scoorden tegen DSVD opnieuw geen voldoende. Kon de afgelopen weken nog het krachtsverschil met de top van de 1e divisie als excuus worden aangevoerd, tegen middenmoter DSVD was het eigen spel van de Wateringsen de oorzaak van de 4e nederlaag op rij.  De einduitslag van 28-35 was behoorlijk geflatteerd, maar uiteindelijk kon de ploeg van Jos Klepke het alleen zichzelf verwijten. 

De start was nog veelbelovend. Twee fraaie treffers van Michelle van der Knaap brachten de thuisploeg als snel op een 2-0 voorsprong. DSVD sloot echter weer aan en denderde vervolgens over VENECO VELO heen. Gemiste kansen werden door de bezoekers beantwoord met snelle breaks en ook in de defensie werd de ploeg uit Deurningen geen strobreed in de weg gelegd. Na 11 minuten keken de Westlandsen dan ook al tegen een ruime achterstand aan: 3-9. In het vervolg van de 1e helft knokte VENECO VELO zich langzaam terug in de wedstrijd. Doelpunten van Laura Zwinkels, Jessica van Gaalen en Emmy Broch brachten de ploeg bij rust weer terug in de wedstrijd: 16-18.

In het 2e bedrijf was de achterstand door treffers van Kelly Zwinkels en Mandy van Gaalen al binnen zeven minuten weggewerkt. Dat was het moment voor de Wateringsen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar met hetzelfde gemak als waarmee de gelijkmaker werd aangetekend werden ook de doelpunten aan DSVD kado gedaan. Tot een voorsprong kwam het niet meer. Met nog 13 minuten op de klok was de stand dankzij doelpunten van Romy Kunath en Larissa Wouters bij 25-25 opnieuw gelijk, maar vijf minuten later was de wedstrijd door zwak defensief werk volledig uit handen gegeven: 26-30. Bij 27-30 miste VENECO VELO twee vrije kansen op rij en daarmee de mogelijkheid om aan dit duel nog punten over te houden. In de chaotische slotfase probeerde Jos Klepke met een manverdediging nog iets af te dwingen, maar de poging werkte averechts en zorgde voor een nog ruimere nederlaag. “Ik heb bij vlagen goed spel gezien, maar een zwakke beginfase en een zwakke fase in de dekking bij 25-25 waren dodelijk” analyseerde de coach de wedstrijd na afloop. “We scoren 28 keer, bovengemiddeld voor ons, waarbij we ook nog zeker tien keer voor open doel hebben gemist. De zwakke fase in de dekking werkte ook door in de aanval en daarna liep het niet meer”. 

 

Komende zaterdag spelen de dames een uitwedstrijd tegen PSV. De  aanvangstijd in sporthal De Tempel in Eindhoven is 19:30. 

Afdrukken

Attentie Keepersdag verzet!

Westlandse Keepersdag verzet naar woensdag 12-11-2014

De deelnemers vanuit onze afdeling zijn hier al persoonlijk over geïnformeerd door de organisatie handbalcollege westland. Indien je niet kan deelnemen op de gewijzigde datum, graag doorgeven aan de organisatie  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  dan halen zij je van de lijst.

 

 

 

Afdrukken

Algemene Leden Vergadering

Op woensdag 29 oktober om 20.00 uur is weer de jaarlijkse ALV in de lage bar van de kantine. Op deze avond presenteert het bestuur alle jaarverslagen van het afgelopen seizoen en er is op deze avond gelegenheid om uw vragen of opmerkingen aan het bestuur kenbaar te maken. Wij nodigen hierbij al onze leden en ook de ouders van onze jeugdleden uit om naar deze avond te komen. De jaarverslagen zijn op te vragen bij de secretaris en uiteraard verkrijgbaar op de avond zelf. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom.

Agenda

1. Opening

2. Notulen ALV d.d. 30 oktober 2013

3. Ingekomen stukken

4. Jaarverslagen van de diverse commissies:

    - Technische Commissie 2013-2014

    - Jeugd- en Activiteitencommissie 2013-2014

    - Sponsorcommissie 2013-2014

5. Jaarrekening 2013-2014

    - Bespreking exploitatieoverzicht

    - Verslag van de kascommissie

    - Vaststelling jaarrekening 2013-2014

6. Begroting

7. Verkiezing van de kascommissie

8. Bestuursverkiezing :

   - Robert Boerkamp is aftredend en niet herkiesbaar

   - Henny Beukers is aftredend en herkiesbaar

   - Debby Moerkerk is aftredend en niet herkiesbaar

   - Peter Pronk is tussentijds aftredend

Eventuele tegenkandidaten dienen volgens de bepalingen van de staturen te worden gemeld bij de secretaris.

9. Besluit omtrent scheidsrechtersbeleid

10. Rondvraag

11. Sluiting

 

Afdrukken

VENECO VELO kansloos tegen gretig Quintus 2

De handbalsters van VENECO VELO kwamen er tegen de reserves van Virto/Quintus niet aan te pas. In een goed gevulde Van der Voorthal bleken de bezoekers een maatje te klein voor de koploper uit de 1e divisie: 31-18. De Wateringsen begonnen nog wel vrij goed aan de wedstrijd. Renske van den Berg en Mandy van Gaalen zorgden voor een 1-2 voorsprong, maar vervolgens verviel de ploeg van Jos Klepke in dezelfde fouten als vorige week tegen Kwiek: de kansen werden niet benut en de aanval werd te vaak door onzorgvuldig spel voortijdig afgebroken. De snelle Heulse ploeg strafte de fouten vervolgens genadeloos af. Na 20 minuten was de wedstrijd bij 12-4 feitelijk al gespeeld. Quintus, een mix van jonge talenten en speelsters met eredivisie ervaring, nam wat gas terug, waardoor de score een wat draaglijker aanblik kreeg. Dankzij treffers van onder andere Romy Kunath was het verschil bij rust teruggebracht tot 15-10.

Na de pauze was het spelbeeld min of meer hetzelfde als in de beginfase. Quintus liep rap uit naar een 20-11 voorsprong. Vier doelpunten op rij van Michelle van der Knaap brachten VENECO VELO nog een beetje dichterbij (21-15), maar in de slotfase werd het krachtsverschil tussen de beide ploegen overduidelijk in de score tot uitdrukking gebracht.

De ploeg van Jos Klepke heeft nu de nummers 1 tot en met 4 van de competitie gehad. Duidelijk is dat VENECO VELO op dat niveau nog niets te zoeken heeft. De komende weken zullen er tegen de lager geklasseerde ploegen meer kansen zijn om de punten te pakken.

 

Aanstaande zondag spelen de dames een thuiswedstrijd tegen DSVD. De ploeg  uit Deurningen, die net als VENECO VELO dit jaar debuteert in de 1e divisie, heeft uit de 1e zeven wedstrijden 7 punten verzameld. De  aanvangstijd in de VELO-hal is 13:00 uur.

Afdrukken

Vriendenloterij en VELO

Als VELO badminton, handbal en voetbal willen wij graag die vrijwilligers dankzeggen ,die twee weken lang gedurende drie avonden naar andere leden van onze afdelingen hebben gebeld met de vraag of zij mee wilden spelen met de Vriendenloterij. Deze opkomst was formidabel en allemaal hartelijk dank hiervoor. Het resultaat was ook geweldig en de VELO jeugdafdelingen zullen hiervan gaan profiteren.

Tenslotte ook veel dank aan Bakkerij Roodenrijs en Wolf en Dikken voor het sponsoren van de heerlijke taart op elke belavond.   

Uiteraard kunt u, indien u nog niet meedoet, dit nog steeds doen en voor de mensen die al wel mee spelen, deze kunnen hun goede doel wijzigen ten gunste van VELO. 

Meedoen en omzetten naar VELO kan gebeuren via het contactformulier op internet http://www.vriendenloterij.nl/klantenservice/contactformulier.htm of via telefoon 0900-3001400 

Commissie vriendenloterij badminton, handbal en voetbal