Clubnieuws

Afdrukken

Playbackshow

Er is een nieuwe datum gepland voor de Playbackshow! Deze zal nu gaan plaats vinden op vrijdag 5 juni in de VELO kantine. Informatie over het aanmelden komt later nog in de teambakjes. Wij hopen jullie natuurlijk allen te zien zodat we samen het handbalseizoen spetterend kunnen afsluiten!

 

De Activiteitencommissie

Afdrukken

Indelen scheidsrechters veranderd

Met ingang van heden wordt het beleid voor het indelen van scheidsrechters veranderd. Het volgende gaan we invoeren:

Er wordt per blok (buitenseizoen najaar, 1e blok binnenseizoen, 2e blok binnenseizoen en buitenseizoen voorjaar) een planning gemaakt. Alle scheidsrechters krijgen hiervan een mail en dan kun je zelf kijken of je aan de beurt bent. Bij de mail wordt een lijst met namen en contactgegevens van collega scheidsrechters bijgevoegd.

Kun je niet, dan moet je zelf ruilen!!! Je blijft zelf verantwoordelijk als je geruild hebt (dus als je ruilpartner niet komt, wordt het beschouwd als zelf niet opgekomen te zijn).

Tevens zal het op de A.L.V. aangenomen sanctiebeleid (in volgorde gebeld worden door scheidsrechterscommissie, door bestuur, boete, schorsing) worden uitgevoerd.

Telefoontjes, mailtjes, appies e.d. naar de scheidsrechters commissie dat je op aangegeven dag/tijd niet kunt worden NIET meer gehonoreerd. De scheidsrechterscommissie gaat voor jou niet meer op zoek naar een vervanger.

Waar je dus zelf voor moet zorgen dat je zeer ruim (een week of 10) moet aangeven wanneer je door vakantie of je werkrooster niet kunt fluiten. Teamontbijtjes, overige teamuitjes, weekendje weg, werkroosters etc. moeten dus ruim van tevoren gecommuniceerd worden, anders kan er bij de planning geen rekening mee worden gehouden!

Gebruik hiervoor het gebruikelijke e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reden van deze wijziging is het feit dat onze indelers alle 7 dagen van de week bezig zijn met het regelen van scheidsrechters voor hen die aangesteld staan en op allerlaatste moment afmelden.

Wij en de te fluiten teams rekenen op jullie medewerking.

 

De scheidsrechterscommissie

Afdrukken

Trainingstijden 2e helft veldseizoen

Beste spelers, trainers, coaches en begeleiders.
 

Volgend weekend begint voor de de meeste teams de 2de helft van de buitencompetitie. Dat betekend dat ook dat komende week de training buiten al weer van start gaan. Hierbij dan ook het tot nu toe meest actuele schema.

Sommige teams trainen nog even binnen door en voor een aantal zullen er de komende tijd nog wat wijzigingen worden doorgevoerd. Uiteraard krijg je deze wijzigingen door via je trainer, coach of begeleider maar wij zullen ze ook via de site, het VELO nieuws en onze Facebookpagina aan jullie communiceren. 
 
Veel plezier en succes op het veld.
 
Technische Commissie
VENECO VELO Handbal
 
 Klik hier voor het schema
 
Afdrukken

Ferry Bakker nieuwe hoofdtrainer VENECO VELO

Ferry Bakker is door VENECO VELO aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer van de Dames selectie. Hij volgt Jos Klepke op, die na twee seizoenen bij VENECO VELO zal vertrekken. Bakker zal met zijn enthousiasme en goede communicatieve vaardigheden de uitdaging aangaan om met een flink uitgedunde selectie de plek in de eerste divisie te verdedigen. Bakker is geen onbekende binnen VELO. Hij heeft jarenlang de A-jeugd getraind. En op dit moment traint en coacht hij de Heren A1 bij Quintus. 

Afdrukken

Uitslag sponsorloop kampioenen VENECO VELO A2

De meiden van A2 hebben zondag 15 maart overheerlijke stukjes taart en cake in de kantine verkocht ten bate van het internationale Paastoernooi in Sint Truiden. Nadat de meeste lekkernijen waren verkocht, al ging Suus vrolijk door, stond de laatste zaalwedstrijd tegen TOGB A1 op het programma die ruimschoots met 33-11 werd gewonnen waarmee een gedeelde koppositie met Foreholte A1 werd bereikt; beide 20 punten en een doelsaldo van + 142 alleen had Foreholte 1 wedstrijd minder gespeeld. Aan het eind van de middag klonk het startschot van de sponsorloop; na een half uur hardlopen, aangemoedigd door enthousiaste ouders en een aantal heren senioren, werden de rondjes van de 10 meiden opgeteld en kwamen ze uit op 332 rondjes. Ron van Vianen zat er met 333 rondjes het dichtst bij en is de winnaar geworden van de Scrumpy bon, van harte gefeliciteerd. We willen iedereen bedanken die ons heeft gesponsord middels een bijdrage aan de lekkernijen of de sponsorloop, tevens de SEA voor de medewerking aan de taartverkoop in de kantine. Zondagochtend 10:30 uur zijn onze coaches de wedstrijd Savosa A1 – Foreholte A1 gaan kijken, bij winst van Savosa zouden we op doelsaldo kampioen worden dus zaten ze met klamme handjes in het hoekje op de tribune in Barendrecht. Na een 14-14 ruststand liep Savosa uit naar 19-16 maar Foreholte trok de stand 7 minuten voor tijd weer op gelijke hoogte 22-22. Het slotoffensief was tot grote vreugde van ons voor Savosa, de 27-23 overwinning betekende dat wij op doelsaldo kampioen zijn geworden !!!! Volgende week starten we de tweede helft van de buitencompetitie, waarin we een gedeelde koppositie met Schipluiden A1 en Westlandia A1 verdedigen, met een uitwedstrijd tegen Verburch A1; daarna zullen we een plaatsje nemen op de alom bekende kampioenstafel. Onze train(st)ers Richard, Eugene en Josine hebben ons conditioneel, fysiek en handballend sterker en beter gemaakt waardoor we met ons jonge team tot deze zeer knappe prestatie konden komen.

De trotse groetjes van A2. 

 

Afdrukken

AD Clubheld

Vanaf vandaag is de actie AD Clubheld begonnen. Wij hebben Henny Beukers genomineerd voor deze titel.

Klik hier om op haar te stemmen.

Vertel dit verder en probeer zoveel mogelijk stemmen voor Henny te krijgen zodat zij deze titel ook gaat winnen.

Afdrukken

Jos Klepke stopt als hoofdtrainer bij VENECO VELO Handbal

Jos Klepke legt na dit seizoen zijn werkzaamheden als hoofdtrainer van VENECO VELO Handbal Dames neer. In 2013 werd hij aangesteld om VENECO VELO Dames 1 weer naar een hoger niveau te brengen. Dit lukte hem direct in het eerste jaar al. Hij werd met Dames 1 kampioen in de 2e divisie en promoveerde naar de 1ste divisie. Ook heeft hij zich dit seizoen weten te handhaven in de 1 ste divisie. Klepke hield zich niet alleen bezig met de Dames senioren selectie maar had ook grote belangstelling voor de brede jeugdselectie binnen VENECO VELO.

Het bestuur dankt hem voor zijn enorme inzet, enthousiasme en de prettige samenwerking en wenst hem veel succes in de toekomst. 

Afdrukken

Aanpassing Huishoudelijk Reglement

Op de website is een nieuw Huishoudelijk Reglement geplaatst. Er is een aanvulling toegepast. Op de laatste ALV is het voorstel van de scheidsrechterscommissie aangenomen. Om alle wedstrijden te laten plaatsvinden is het noodzakelijk dat alle wedstrijden worden geleid door een scheidsrechters. Zoals beschreven in de gedragsregels, welke ook op de website zijn te vinden, hebben alle Senior-, A- en Bjeugdleden de plicht om de scheidsrechterscursus te volgen zodat zij op een goede manier een jeugdwedstrijd kunnen leiden. Aangezien hier niet altijd gevolg aan wordt gegeven is er een sanctiebeleid aangenomen op de laatste ALV. Deze is nu doorgevoerd in het Huishoudelijk Reglement. Wij hopen echter dat het niet zover hoeft te komen dat dit sanctiebeleid uitgevoerd moet worden.

Het Bestuur.

Afdrukken

Spelregelbewijs


Dit seizoen heeft het NHV het Spelregelbewijs geïntroduceerd. Het Spelregelbewijs is met ingang van dit seizoen het theorie-examen voor de verenigingsscheidsrechters. Met ingang van het komende seizoen gaat het Spelregelbewijs een stapje verder. We, de verenigingen en het NHV, vinden het belangrijk dat de spelregelkennis beter wordt bij spelers en het kader. Daaarom is het met ingang van het nieuwe seizoen verplicht voor elke B-speelster die naar de A gaat het bewijs heeft. Voor 1 juli moeten zij die komend seizoen overgaan na de A het Spelregebewijs halen. Ook de coaches en begeleiders die volgend seizoen vanaf de C-jeugd een team begeleiden moet dit Spelregelbewijs halen. 

Degene die onlangs twee avonden de theorie voor Jeugdscheidsrechter hebben gevolgd hebben al kennis gemaakt met de manier van vragen stellen voor dit spelregelbewijs.  Voor dit bewijs is er een speciale site geopend: www.handbalmasterz.nl. Op deze site zie je vanzelf hoe je oefenvragen kunt doen. Ieder dit dit nodig heeft zal spoedig een inlogcode krijgen waarmee na het oefenen de officiële test gedaan kan worden. Mocht uit je testen blijken dat je hulp kunt gebruiken, dan nemen we contact met je op. Mocht er behoefte zijn aan gezamelijk oefenen, laat het dan even weten. Bij VELO zijn uitstekende faciliteiten beschikbaar om e.e.a. rustig door te nemen. 

Om te laten zien, dat we er met zijn allen achter staan hebben zowel het Bestuur als de scheidsrechterscommissie het Spelregelbewijs gehaald. Daarmee wordt dan ook gelijk de aftrap gegeven voor het behalen van het Spelregelbewijs. Succes met het oefenen en de eindtoets. 

 

De scheidsrechterscommissie