Clubnieuws

Afdrukken

Paasdisco 19 april

Op zaterdag 19 april is de paasdisco er weer voor alle jeugd van VELO! Het feest is van 19.30 tot 24.00 uur met muziek van DJ Tune! Dit feest mag je niet missen!!
 
Afdrukken

Ouderbezoeken Mini en Maxikamp 2014

Jaaa... de voorbereidingen voor het Mini- en Maxikamp zijn in volle gang, binnenkort stapt de kampleiding op de fiets om bij u langs te komen voor het ouderbezoek. Voor sommige kinderen is het de eerste keer dat ze mee gaan op kamp, vandaar een korte uitleg waarom we de ouderbezoeken doen. Wij vinden het erg belangrijk dat de ouders weten met wie ze op kamp gaan en willen natuurlijk erg graag weten wie er allemaal mee gaan op kamp. Tijdens het bezoek worden alle gegevens doorgenomen die jullie op het inschrijvingsformulier hebben vermeld; telefoonnummer thuisblijvers, e-mailadres, polisnummer en diploma’s. Tevens kunnen eventuele bijzonderheden en medicijnen aan ons bekend gemaakt worden. Wij laten een formulier achter voor de thuisblijvers en een kampboekje met informatie en liedjes om alvast goed te oefenen. De ouderbezoeken vinden plaats tussen half april en half mei, mocht er niemand thuis zijn komen we gewoon een andere keer.

Willen jullie het restant bedrag van € 25,00 (Minikamp) en € 110,00 (Maxikamp) voor 1 juni overmaken op rekeningnummer NL03 RABO 0117 5419 82 ten name van ‘VENECO VELO handbal’ o.v.v. naam en team?.

Groetjes van de kampleiding en tot ziens bij jullie thuis. 

Afdrukken

NK Zaalhandbal B-Jeugd

Afgelopen zaterdag 12 april is de B1, na 2 gewonnen wedstrijden in de poule en de nipt verloren halve finale van de uiteindelijke Nederlands Kampioen SEW,  4e geworden op het officieel Nederlands Kampioenschap Zaal voor B-Jeugd.

 

John, Marjolein en meiden van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

 

Het bestuur en de TC

Afdrukken

SPORTIEF COACHEN

Vorige week is het traject Sportief Coachen met de bestuursevaluatie afgesloten.

Er zijn 2 kaderavonden geweest op 3 februari en 10 maart jl, met als voornaamste focus positief coachen en afspraken maken/aanspreken op gedrag. 24 kaderleden zijn beide dagen geweest en ontvangen binnenkort via de coördinatoren hun certificaat; 8 kaderleden konden 1 avond bijwonen.

In de eerste kaderbijeenkomst zijn alle onderwerpen die binnen het project zijn gedefinieerd langs gekomen. Binnen Sportief coachen staat de eerste kaderbijeenkomst in het teken van bewustwording, de tweede in het teken van het bespreken van de praktijk. Gezien de aangegeven focus, is minder tijd besteed aan de omgang met ouders en scheidsrechters. Daarnaast hebben de meeste aanwezigen aangegeven veel te hebben opgestoken van deze avond, met name op het gebied van complimenteren, zoals de sandwich approach en de 5 op 1 regel.

De tweede kaderbijeenkomst zijn de praktijkervaringen besproken. Het was bijzonder verheugend om te merken dat een aantal coaches echt heeft geprobeerd om met onderdelen van sportief coachen aan de gang te gaan tussen de beide avonden in. Met name is er veel uitgeprobeerd op het gebied van complimenteren. Deze kaderleden gaven aan meer plezier te hebben in het coachen hierdoor en deze zaken ook te willen blijven toepassen in de toekomst. Complimenteren werkt!

Naar aanleiding van de opmerkingen in de eerste kaderavond is in de tweede kaderavond aandacht besteed aan de omgang met ouders. Met name het maken van afspraken over aanwezigheid en afmelden bij wedstrijden en trainingen, deze afspraken nakomen en ouders/spelers aanspreken bij het niet nakomen van afspraken zijn issues die spelen. Het bleek tevens dat deze vooral spelen bij de breedtesport teams. In algemene zin lijkt de problematiek bij de prestatieteams anders te zijn dan die bij de breedtesport. Een van de kaderleden die ook bij een andere vereniging betrokken is, gaf een compliment aan de vereniging. Bij de andere vereniging wordt er veel minder voor trainers/coaches georganiseerd en is ook de houding richting spelers veel negatiever. Aan het eind van de tweede kaderavond zijn tenslotte door de kaderleden nog adviezen voor het bestuur gegeven. Het bestuur gaat aan de slag met deze adviezen. We moeten met elkaar proberen dit traject te borgen binnen de vereniging.

Blijf elkaar dus benaderen met positieve feedback!

Succes en alle deelnemers bedankt voor de enthousiaste medewerking,

Het Bestuur

Afdrukken

Uitbreiding jongste trainingsgroep Handbalcollege Westland

Beste
- spelers en speelsters, geboren in 2001-2002-2003
- hun ouders/verzorgers
- trainers/coaches/begeleiders
- verenigingsbestuurders


Graag brengen wij bijgaande informatiebrief onder jullie aandacht, met het verzoek deze informatie zoveel mogelijk te delen met teamgenootjes, verenigingsleden en alle andere belangstellenden die in aanmerking komen.

De animo bij de jongste groep (geb. 2001-2002) is zo groot om mee te trainen bij HandbalCollege Westland dat wij een extra trainingsgroep hebben ingevoerd met ingang van het 4e blok, dat start op 12 april 2014.

Hierdoor kunnen we:
- kinderen geboren in 2003 nu ook al meedoen
- de groep opsplitsen naar het ontwikkelingsniveau dat het beste past bij het kind.
- meer kinderen laten trainen op de handbalschool

Hoewel we nu meer mogelijkheden tot plaatsing hebben, geldt nog steeds het principe van vol = vol.
Maximaal 35 kinderen per trainingsgroep kunnen we plaatsen.
Als de groep vol is hanteren we een wachtlijst.

Zegt het voort, zegt het voort!!!!!!!

Kijk ook voor meer informatie op onze website www.handbalcollegewestland.nl

Met vriendelijke groet,

HandbalCollege Westland,
Bas Vermeulen

Afdrukken

Kampioenswedstrijd Dames 1

Heb je het gemist?

De 1e helft is terug te zien op de site, hierboven in VENECO VELO Handbal films.

De 2e helft is terug te vinden op het VENECO VELO YouTube kanaal. klik hier

Geniet er maar van!

Afdrukken

VENECO VELO Kampioen!!!

Het kampioensfeest van de handbalsters van VENECO VELO begon al op zaterdagavond, 15 uur voor de aanvang van de wedstrijd. Trainer/coach Jos Klepke en teambegeleidster Anita Huf hadden plaatsgenomen op de tribune bij Foreholte – Gemini en hielden iedereen op de hoogte van de tussenstanden. Tot halverwege de tweede helft ging de strijd in Voorhout gelijk op, maar daarna liep Foreholte steeds verder uit en bezegelde daarmee het lot van de laatst overgebleven concurrent. Wat vooraf in Wateringen niemand voor mogelijk had gehouden is nu een feit. VENECO VELO is kampioen in de 2e divisie B en promoveert naar de 1e divisie!!

De wedstrijd tegen IASON werd daarmee gedegradeerd tot een formaliteit. Ook voor de ploeg uit Valkenburg stond er immers niets meer op het spel. Dat was aan het de wedstrijd af te zien. De thuisploeg begon nog wel heel sterk. Drie doelpunten op rij van Kelly Zwinkels en één van zus Laura zorgden voor een ruime 4-0 voorsprong. Daarna stokte de aanval van VENECO VELO en was het de beurt aan IASON.De ploeg uit Valkenburg wist met enkele goed getimede afstandsschoten de score te keren. Acht minuten voor de rust was het dan ook 6-7 voor de bezoekers. Treffers van Samira van Oosten, Sabrina van der Goes en Mandy van Galen brachten de kersverse kampioen toch weer op een ruime voorsprong bij rust: 10-7. Het gebrek aan wedstrijdspanning had ook duidelijk zijn weerslag op het vertoonde spel in de tweede helft. Het eerste kwartier kwam VENECO VELO nauwelijks aan scoren toe. De kansen waren er wel maar de schoten misten het doel of werden een prooi voor de sterke keepster van de Limburgse dames. Halverwege de tweede helft zag het er bij 12-15 dan ook somber uit. Desondanks was de sfeer in de bomvolle sporthal uitstekend. Het in grote getale opgekomen publiek liet zich veelvuldig horen en uiteindelijk stimuleerde het de thuisploeg om er een tandje bij te zetten. Doelpunten van Samira van Oosten en Renske van den Berg brachten VENECO VELO bij 16-16 weer op gelijke hoogte. Een 2-minutenstraf in de slotfase leek de wedstrijd alsnog te beslissen in het voordeel van de bezoekers (17-19), maar dankzij doelpunten van Manon van der Marel en een benutte 7-meterworp van Sabrina van der Goes kon het kampioenschap toch nog met een punt worden gevierd: 19-19.

Daarna konden de bloemen worden uitgedeeld en gingen de kurken van de fles. De dames gingen vervolgens nog op de bekende platte kar door het dorp. Het bleef nog lang onrustig in Wateringen. Na een afwezigheid van 24 jaar is VENECO VELO weer terug in de eerste divisie.  

Komende zaterdag spelen de Wateringsen hun laatste wedstrijd van dit seizoen uit in Arnhem (20:15 uur) tegen AAC1899. Voor VENECO VELO staat er dan niets meer op het spel, maar des te meer voor AAC. De Arnhemse ploeg heeft, ondanks de overwinning van dit weekend, nog een punt nodig in de spannende strijd tegen degradatie. Naast AAC zitten ook Leudal, Hellas 2, Wings en Handbal Venlo 2 nog in de gevarenzone. 

Afdrukken

Jongens van de E4 starten het kampioensfeest op VELO

Zondag 23 maart 10.35 uur thuis spelen tegen de jongens van Quintus E5, deze datum en tijd stond al heel lang bij iedereen in de agenda. Dit zou DE kampioenswedstrijd worden. Wij hebben het hele seizoen bovenaan gestaan en Quintus stond 2e, totdat zij op 2 maart verloren van de nr 3(waar wij overigens ook van verloren hebben) en wij dus eigenlijk op 9 maart al kampioen werden, maar dit wilde wij pas vieren op de 23e en zo geschiedde. Want wat is er mooier dan op de dag dat Dames 1 kampioen wordt ook ons kampioensfeestje te vieren. De jongens stonden voor de wedstrijd al vol spanning, want het is niet niks om voor de eerste keer in je leven kampioen te worden. Gelukkig ging de wedstrijd heel erg goed. We hebben weer heel goed samenspel gezien en er werd door iedereen goed verdedigd. En vooral een super keeper in het doel. In de rust stond er 5-0 op het scorebord. De 2e helft zakte het een beetje in en wist Quintus toch nog 2 keer te scoren maar de jongens herpakte zich weer en werd er weer gespeeld zoals in de 1e helft en bij het eindsignaal stond er 9-2 op het scorebord en kon het feest gaan beginnen, eerst de felicitaties en de medailles en natuurlijk de foto en daarna snel naar de kantine om op de tafel te klimmen en "we are the champions" te zingen. De E5 sloot halverwege aan want ook zij waren kampioen geworden (meiden gefeliciteerd). Na dit feestje op de tafel ging het feest verder onder de douche, want ja kampioenen gaan met hun shirtjes aan onder de douche en deze coach was zo dom geweest om aan het begin van het seizoen te beloven dat de coaches ook onder de douche zouden gaan als ze kampioen zouden worden, dus moesten wij er ook aan geloven. Na het douchen kregen de jongens een heel mooi shirt van de ouders die ze meteen aan konden trekken. Bij de kampioenswedstrijd van de Dames mochten zij namelijk oplopen met de tegenstander en hebben zij de Dames heel hard aangemoedigd.

Jongens, jullie zijn dit seizoen steeds beter gaan samenspelen waardoor we nu dit mooie kampioenschap hebben behaald. Helemaal super gedaan. Nu gaan we weer met volle moed aan het veldseizoen beginnen.

Jullie trotse coaches

Afdrukken

Meiden E5 ongeslagen kampioen!!

Na een spannende wedstrijd (en gelijkspel) vorige week tegen de medekoploper moest het deze week toch echt gebeuren. We konden kampioen worden maar dan moest er wel gewonnen worden. Onze tegenstander was EHC die nog niet veel wedstrijden gewonnen had maar in het heetst van de strijd en met veel zenuwen zegt dit natuurlijk ook niet alles. Na een peptalk van de coaches en gejuich van de meegereisde supporters ging de wedstrijd voor de meiden supergoed van start. Binnen een minuut scoorde de meiden met goed samenspel het eerste doelpunt. En eigenlijk ging dit de hele wedstrijd zo door. Er werd super verdedigd, fantastische gekeept, goed overgespeeld door de meiden. De eindstand van de wedstrijd was 10-0 voor VENECO VELO! Na een kort feestje in Leidschendam sprongen de meiden en de supporters in de auto en gingen op weg naar de kampioenstafel bij Velo. Toen we daar aankwamen stonden de jongens van de E4 hun kampioensfeestje op de tafel te vieren (goed gedaan jongens!!!) en de meiden vierden gezellig het feestje mee. Na uitreiking van de medailles, iets lekkers en de kampioensshirts werd er doorgefeest bij de wedstrijd van dames 1 die inmiddels ook kampioen waren. Donna , Tessa S., Marit, Caitlin, Floor, Lotte, Pien, Tessa L. en Quincy super gespeeld in de zaal en veel plezier op het veld!!! Anouk (F1) en Roos (E6) bedankt voor het invallen!

Een trotse supporter