Clubnieuws

Afdrukken

Clinic van Bert Bouwer voor alle trainers, coaches en begeleiders van VENECO VELO

27 september a.s. van 13.30 tot 16.30 uur is de eerste Bert Bouwer clinic voor het gehele technische kader van VENECO VELO Handbal. Iedereen is van harte welkom om deze zeer leerzame clinic bij te wonen. We vangen aan in de bestuurskamer van VELO met het theoriedeel. Aansluitend is er een praktijkdeel in hal 2 waarin Bert Bouwer met een groep van zo’n 16 jeugdspelers het in de praktijk zal laten zien. De clinic wordt gesponsord door VENECO en is zo opgezet dat elke coach, begeleider en trainer, op elk spelniveau of leeftijd, goede handvatten krijgt om beter je rol uit te voeren. Daarnaast is het erg leuk om andere vrijwilligers te ontmoeten die net zoals jij coach, begeleider of trainer zijn bij onze handbalafdeling.Voor meer informatie kan je bij de coördinator van jouw leeftijdsgroep terecht.

De Technische Commissie

Afdrukken

Busreis naar Breda

Zaterdag 20 september om 20.30 uur speelt Dames 1 de uitwedstrijd bij United Breda, een oude bekende uit de 2e Divsie. Naar deze uitwedstrijd rijdt er weer een bus waar de supporters in mee kunnen reizen. De bus vertrekt om 17.30 uur, verzamelen in de kantine om 17.15 uur. De kosten voor deze busreis is € 5,00 (eventuele entree bij de bezoekende vereniging is niet in de prijs inbegrepen) Aanmelden voor de bus kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bussponsor van deze bus is Van der Goes Europa, voor elk transport een oplossing op maat.

Afdrukken

Geen punten voor VENECO VELO in Limburg

De handbalsters van VENECO VELO hielden aan hun bezoek aan Limburg geen punten over. In Panningen was Targos Bevo HC een maatje te groot: 28-18. De Westlandsen begonnen te slap aan de wedstrijd. Slordig balverlies leverde de thuisploeg direct een aantal goede kansen op die koelbloedig werden benut. VENECO VELO kon daar aanvankelijk niets tegenoverzetten, zodat na acht minuten er een veelzeggende stand van 6-0 op het scorebord stond. Een goede fase bracht de ploeg van Jos Klepke weer enigszins terug in de wedstrijd. Door treffers van Jessica van Galen en Thari van Aalst werd de achterstand halverwege de eerste helft verkleind tot 6-3. De opleving was helaas van korte duur, want vijf minuten later was de marge alweer verdubbeld: 10-4. Vreemd genoeg kwam het herstel van VENECO VELO in een periode met een speelster minder in het veld. Mandy van Galen scoorde tweemaal in de ondertal situatie en aansluitend tekende Michelle van der Knaap vanaf zeven meter de 10-7 aan. Larissa Wouters profiteerde wél van een numerieke meerderheid voor de bezoekers, zodat het vier minuten voor rust weer een wedstrijd was: 10-8. Na de pauze (12-9) kwamen de Wateringsen goed uit de startblokken. Binnen twee minuten was de aansluiting tot stand gebracht (12-11), maar onnodig balverlies bracht de ploeg uit Panningen ook net zo snel weer op een verschil van vier: 15-11. VENECO VELO toonde opnieuw veerkracht. Twee doelpunten van Kelly Zwinkels brachten de bezoekers weer dichterbij (16-14). Op dat moment leek er meer in te zitten voor de de Westlandse dames, maar daar waar Bevo met scherp schoot liet VELO enkele 100% kansen onbenut. Het constant achter de feiten aanlopen had duidelijk kracht gekost. Met nog tien minuten op de klok was de marge weer opgelopen tot zes treffers (22-16) en daarmee was het Wateringse verzet feitelijk gebroken. In de slotfase liep de Limburgse ploeg nog uit naar een ietwat geflatteerde 28-18 overwinning. “De eerste divisie vraagt duidelijk meer van de speelsters”, aldus Jos Klepke na afloop. “Je kunt je geen verslapping veroorloven want dat wordt op dit niveau keihard afgestraft.”. 

Afdrukken

Update Handbalcollege Westland

Vanaf nu kunnen ook kinderen die geboren zijn in 2004 zich inschrijven voor Handbalcollege Westland. Voor meer informatie klik hier

Afdrukken

VENECO VELO verzuimt om de punten te pakken

De handbalsters van VENECO VELO hadden dit weekend een uitstekende kans om aan het debuut in de 1e divisie twee punten over te houden. In een thuiswedstrijd tegen streekgenoot Westlandia moesten de Wateringsen uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling: 15-15. 

De beginfase was duidelijk in het voordeel van de bezoekers. VENECO VELO startte nerveus en kon niet voorkomen dat Westlandia een 0-3 voorsprong nam. Romy Kunath maakte na 7 minuten de 1-3, maar blesseerde zich bij die actie zodanig dat ze de rest van de wedstrijd aan de kant bleef. Samira van Oosten, net in de ploeg, raakte kort daarna geblesseerd aan haar knie en kwam eveneens niet meer in het veld. Vreemd genoeg speelde de thuisploeg al snel de teleurstelling van het verlies van haar speelsters van zich af. Sabrina van der Goes benutte een overtal situatie en door treffers van Renske van den Berg en Michelle van der Knaap was halverwege de eerste helft de stand weer in evenwicht: 4-4. De ploeg uit Naaldwijk kwam opnieuw op voorsprong (5-6) maar daarna brak er een uitstekende fase aan voor VENECO VELO. Doelpunten van Manon van der Marel, Kelly Zwinkels (2x) en drie op een rij van Larissa Wouters zorgden voor een riante 11-6 voorsprong bij rust.

De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien. “De speldiscipline in de aanval was plotseling verdwenen” verzuchtte trainer coach Jos Klepke. “Daardoor creëerden we te weinig kansen en gaven ook nog eens een paar break-outs weg”. Westlandia profiteerde dankbaar van de terugval en kroop dichterbij. Na 18 minuten stond er nog altijd een marge van drie op het scorebord dankzij treffers van onder meer Jessica van Galen en Laura Zwinkels en vooral door uitstekend keeperswerk van Laura Jetten. Daarna was het aanvallend helemaal op bij VENECO VELO. Een toegekende 7-meterworp werd niet benut en de overtalsituatie die vervolgens ontstond resulteerde slechts in balverlies en een tegendoelpunt: 15-14. Zes minuten voor tijd zette Westlandia de eindstand al op het bord en miste vervolgens de kans op een voorsprong door een 7-meterworp op de paal te gooien en ook de 2 minuten overtalsituatie niet te verzilveren. De thuisploeg kreeg in de spannende slotfase nog enkele goede mogelijkheden om de volle winst te grijpen, maar paal en lat stonden succes in de weg.

Jos Klepke was na afloop uiteraard teleurgesteld over de gemiste kans. “Verdedigend deden we het prima dus dat is positief, maar het goede aanvallende spel van het eind van de eerste helft zullen we langer vast moeten houden. Vier doelpunten in één helft is uiteraard veel te weinig”.

Afdrukken

OPROEP

Beste leden en ouders/verzorgers van onze jeugdleden.

De eerste wedstrijden zitten erop en zo is de kop van het seizoen eraf. De coördinatoren zijn nog druk om het laatste kader voor de teams rond te krijgen. Met name in de C, D en E jeugd liggen nog een aantal vacatures. Wij zijn nog op zoek naar een aantal coaches, begeleiders en trainers op een aantal teams. Dit is elk jaar een grote uitdaging met heel veel mailverkeer naar ouders/leden. Graag wil ik namens de vereniging het volgende verduidelijken. Onze vereniging bestaat uit ruim 300 leden en volgens de uitgangspunten van een vereniging is het in basis de bedoeling dat elk lid een bijdrage levert. Elk jaar zijn we in staat om vrijwilligers te vinden om ons te helpen dit in te vullen. Doorgaans hebben we ruim 175 vrijwilligers nodig om alle taken te vervullen. Hiermee zou met ruim 300 leden dit geen enkel probleem moeten zijn.Uit de intensieve maildiscussies die wij als bestuur wel eens zien tussen ouders en ons kader, blijkt er een ander beeld te bestaan over een lidmaatschap aan een vereniging. Er bestaat nog wel eens de indruk bij een lid en/of ouder verzorger dat de enige bijdrage van een lid de contributie is. Dit is onmogelijk alleen al vanuit het feit dat onze hele kader belangeloos werkt voor de vereniging. Wij hopen dat het duidelijk is dat de contributie in geen enkel opzicht dekkend zou zijn voor een compleet betaald kader binnen de vereniging. Kortom alle leden dienen in basis een inspanning te leveren. Van onze jeugdleden van F, E, D, C en B jeugd wordt een inspanning gevraagd van de ouder/verzorger. Dit is wat de handballeden van VELO sinds de oprichting met elkaar hebben afgesproken.

Wij zoeken nog kader met (enige) handbalkennis/ervaring als coach en/of trainer. En wij zoeken nog begeleiders aan de teams die zorgen dat alle zaken er om heen worden geregeld zoals autoindeling, wasbeurten etc. Gewoon om het onze jonge leden naar de zin te maken en te zorgen met elkaar dat alles loopt.Via deze weg bedanken wij alle ouders/leden en vrijwilligers die zich al weer beschikbaar hebben gesteld voor dit seizoen voor hun bijdrage. Kortom meldt u aan via de coördinator van de leeftijdsgroep en help ons om samen het voor elkaar te krijgen.

Samen maken we het LEUK!

Namens TC en Bestuur.

Afdrukken

VELO als goed doel benoemen

Afgelopen weekend zullen de meeste mensen die op VELO zijn geweest benaderd zijn om lid te worden van de Vriendenloterij. Vele hebben zich reeds ingeschreven in dit weekend, maar wij weten ook dat velen al lid zijn van de vriendenloterij maar met een ander goed doel. U kunt uw lotnummer echter overschrijven naar een ander goed doel namelijk de VELO jeugd!!

Hoe werkt dit??

Een bericht via de e-mail aan de Vriendenloterij met uw naam, adres, woonplaats en lotnummer aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is voldoende. De sponsorcode van VELO daar is 10086. Gelieve in deze email een cc aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ter controle op te nemen.De overschrijving kan dan direct door de Vriendenloterij worden uitgevoerd

Dus laat uw “VELO” hart spreken en de afdelingen van VELO zullen u eeuwig dankbaar zijn

Commissie VELO Vriendenloterij

Afdrukken

Nieuwe speelsters Dames 1 siezoen 2014/2015

De nieuwe speelsters van Dames 1 van VENECO VELO stellen zich voor :

 

 

 

 

 

 

 

 

 Michelle vd Knaap

Ik ben Michelle van der Knaap ik ben 23 jaar en kom uit Poeldijk.Vanaf mijn 6de jaar ging ik op handbal bij Verburch.Nu heb ik de keuze gemaakt om bij VELO te gaan handballen omdat ik VELO een leuke vereniging vind en heel graag een keer op hoger niveau wil handballen. Ik heb al aardig wat wedstrijden tegen VELO dames 1 gehandbald en dat was altijd een sportieve strijd. Maar na de wedstrijd was het heel gezellig in de kantine. Ik vind het heel spannend dat ik deze stap heb gemaakt maar ik kijk uit naar het nieuwe seizoen en zal mezelf van mijn beste handbal kwaliteiten laten zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romy Kunath

Naam                            : Romy Kunath
Leeftijd                          : 17 jaar
Woonplaats                   : Kwintsheul
Vorige club                    : HV Quintus (vanaf 6 jarige leeftijd)
Reden om naar VELO te komen: Ambitie om in een senioren team te spelen na jaren lang jeugddivisie en 2,5 jaar nationale jeugd selecties.
Ook heel fijn om weer onder Jos Klepke te kunnen trainen, waar ik bij de nationale jeugd selectie ook training van heb gehad.
Verder hoop ik me bij VELO verder te kunnen ontwikkelen en veel plezier te hebben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Larissa Wouters

Naam                            : Larissa Wouters
Leeftijd                          : 19
Woonplaats                   : Schiedam
Vorige Club                   :  DWS Schiedam
Reden om naar VELO te komen: Na mijn hele jeugd bij DWS gespeeld te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik vind het leuk te ontdekken waar mijn top ligt, en wil proberen alles uit mijn handbalcarriere te halen. Bij VELO krijg ik de kans om na het eerste van DWS(hoofdklasse) weer een volgende stap te maken op een hoger niveau. Ik hoop er samen met mijn leuke nieuwe teamgenoten een goed seizoen van te maken, met veel overwinningen en daarbij ook het trouwe VELO-publiek veel te vermaken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jessica van Gaalen

Naam                            : Jessica van Gaalen
Leeftijd                          : 21 Jaar
Woonplaats                   : Wateringen
Vorige clubs                  : VELO en Hv Quintus
Reden om naar VELO te komen: Ik ben een teamspeelster en wil graag deel uitmaken van een team met een doel. Vorig jaar is dit team gepromoveerd en het wordt voor ons een leuke uitdaging om in de eerste divisie te blijven. 

Afdrukken

Start actie vriendenloterij

Komend weekend, zaterdag 6 en zondag 7 september staat bij VELO de eerste aktie voor de vriendenloterij op stapel. In dit weekend zal op VELO iedereen benaderd worden om lid te worden van de Vriendenloterij.

U weet : 50% van de opbrengst van de loten is bestemd voor de VELO afdelingen voetbal, handbal en badminton. Bent u reeds lid van de Vriendenloterij, dan kunt u het lot of loten over laten schrijven naar VELO.

Een bericht via de mail aan de Vriendenloterij met uw naam, adres, woonplaats en lotnummer met een kopie aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is voldoende en de overschrijving zal direct door de Vriendenloterij worden uitgevoerd.

VELO is vanaf dit seizoen ook een goed doel van de Vriendenloterij, dus laat uw “VELO” hart spreken en wordt lid van de Vriendenloterij. De jeugdafdelingen van VELO zullen u eeuwig dankbaar zijn.

Commissie VELO Vriendenloterij

Vriendenloterij