Clubnieuws

Afdrukken

Attentie Keepersdag verzet!

Westlandse Keepersdag verzet naar woensdag 12-11-2014

De deelnemers vanuit onze afdeling zijn hier al persoonlijk over geïnformeerd door de organisatie handbalcollege westland. Indien je niet kan deelnemen op de gewijzigde datum, graag doorgeven aan de organisatie  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  dan halen zij je van de lijst.

 

 

 

Afdrukken

Algemene Leden Vergadering

Op woensdag 29 oktober om 20.00 uur is weer de jaarlijkse ALV in de lage bar van de kantine. Op deze avond presenteert het bestuur alle jaarverslagen van het afgelopen seizoen en er is op deze avond gelegenheid om uw vragen of opmerkingen aan het bestuur kenbaar te maken. Wij nodigen hierbij al onze leden en ook de ouders van onze jeugdleden uit om naar deze avond te komen. De jaarverslagen zijn op te vragen bij de secretaris en uiteraard verkrijgbaar op de avond zelf. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom.

Agenda

1. Opening

2. Notulen ALV d.d. 30 oktober 2013

3. Ingekomen stukken

4. Jaarverslagen van de diverse commissies:

    - Technische Commissie 2013-2014

    - Jeugd- en Activiteitencommissie 2013-2014

    - Sponsorcommissie 2013-2014

5. Jaarrekening 2013-2014

    - Bespreking exploitatieoverzicht

    - Verslag van de kascommissie

    - Vaststelling jaarrekening 2013-2014

6. Begroting

7. Verkiezing van de kascommissie

8. Bestuursverkiezing :

   - Robert Boerkamp is aftredend en herkiesbaar

   - Henny Beukers is aftredend en herkiesbaar

   - Debby Moerkerk is aftredend en niet herkiesbaar

   - Peter Pronk is tussentijds aftredend

Eventuele tegenkandidaten dienen volgens de bepalingen van de staturen te worden gemeld bij de secretaris.

9. Besluit omtrent scheidsrechtersbeleid

10. Rondvraag

11. Sluiting

 

Afdrukken

VENECO VELO kansloos tegen gretig Quintus 2

De handbalsters van VENECO VELO kwamen er tegen de reserves van Virto/Quintus niet aan te pas. In een goed gevulde Van der Voorthal bleken de bezoekers een maatje te klein voor de koploper uit de 1e divisie: 31-18. De Wateringsen begonnen nog wel vrij goed aan de wedstrijd. Renske van den Berg en Mandy van Gaalen zorgden voor een 1-2 voorsprong, maar vervolgens verviel de ploeg van Jos Klepke in dezelfde fouten als vorige week tegen Kwiek: de kansen werden niet benut en de aanval werd te vaak door onzorgvuldig spel voortijdig afgebroken. De snelle Heulse ploeg strafte de fouten vervolgens genadeloos af. Na 20 minuten was de wedstrijd bij 12-4 feitelijk al gespeeld. Quintus, een mix van jonge talenten en speelsters met eredivisie ervaring, nam wat gas terug, waardoor de score een wat draaglijker aanblik kreeg. Dankzij treffers van onder andere Romy Kunath was het verschil bij rust teruggebracht tot 15-10.

Na de pauze was het spelbeeld min of meer hetzelfde als in de beginfase. Quintus liep rap uit naar een 20-11 voorsprong. Vier doelpunten op rij van Michelle van der Knaap brachten VENECO VELO nog een beetje dichterbij (21-15), maar in de slotfase werd het krachtsverschil tussen de beide ploegen overduidelijk in de score tot uitdrukking gebracht.

De ploeg van Jos Klepke heeft nu de nummers 1 tot en met 4 van de competitie gehad. Duidelijk is dat VENECO VELO op dat niveau nog niets te zoeken heeft. De komende weken zullen er tegen de lager geklasseerde ploegen meer kansen zijn om de punten te pakken.

 

Aanstaande zondag spelen de dames een thuiswedstrijd tegen DSVD. De ploeg  uit Deurningen, die net als VENECO VELO dit jaar debuteert in de 1e divisie, heeft uit de 1e zeven wedstrijden 7 punten verzameld. De  aanvangstijd in de VELO-hal is 13:00 uur.

Afdrukken

Vriendenloterij en VELO

Als VELO badminton, handbal en voetbal willen wij graag die vrijwilligers dankzeggen ,die twee weken lang gedurende drie avonden naar andere leden van onze afdelingen hebben gebeld met de vraag of zij mee wilden spelen met de Vriendenloterij. Deze opkomst was formidabel en allemaal hartelijk dank hiervoor. Het resultaat was ook geweldig en de VELO jeugdafdelingen zullen hiervan gaan profiteren.

Tenslotte ook veel dank aan Bakkerij Roodenrijs en Wolf en Dikken voor het sponsoren van de heerlijke taart op elke belavond.   

Uiteraard kunt u, indien u nog niet meedoet, dit nog steeds doen en voor de mensen die al wel mee spelen, deze kunnen hun goede doel wijzigen ten gunste van VELO. 

Meedoen en omzetten naar VELO kan gebeuren via het contactformulier op internet http://www.vriendenloterij.nl/klantenservice/contactformulier.htm of via telefoon 0900-3001400 

Commissie vriendenloterij badminton, handbal en voetbal

Afdrukken

Spreekbeurtpakket

Vraag nu het handbal-spreekbeurtpakket aan!!

Vind jij het leuk om je spreekbeurt over handbal te houden? Dan hebben we goed nieuws! Met het handbal-spreekbeurtpakket kun je een leuke spreekbeurt houden voor je klasgenootjes. In dat pakket zit een mooie poster met een handbalveld en een actiefoto van een speler of speelster uit het nationaal team! Ook krijg je stickers voor alle klasgenootjes, een spelregelflyer, een sleutelhanger en een aantal uitnodigingskaartjes om de kinderen uit je klas een keertje te laten meetrainen bij onze club.

Lijkt je dit leuk?? Vraag dan nu je spreekbeurtpakket aan op http://www.handbal.nl/jeugd/spreekbeurtpakket/ en zorg ervoor dat je alles over handbal kunt vertellen! Op de website vind je ook een leuke PowerPoint presentatie die je misschien nog extra kan inzetten en nog meer informatie zoals de geschiedenis van handbal, filmpjes en nog heel veel meer om het nóg leuker te maken… Succes! 

En… vraag je een spreekbeurtpakket aan voor 20 oktober, dan maak je kans op kaarten voor jou en je hele team voor de wedstrijd Nederland-Noorwegen op 2 november in Almere

Afdrukken

Handbal een meidensport?!?!?!?! Echt niet

Handbal is leuk
Handbal is tof
Handbal is snel
Handbal is een pittige sport
Handbal is gezellig
Handbal is........ OOK VOOR JONGENS
 
Wij willen het jongenshandbal binnen onze vereniging uitbreiden en zijn op zoek naar jongens van 9 t/m 12 jaar. Momenteel hebben wij in deze leeftijd 1 jongensteam, dit willen wij graag uitbreiden. Momenteel spelen wij in een complete jongenscompetitie. Na de herfstvakantie gaan wij in de hal trainen en spelen tot aan het voorjaar, Daarna spelen en trainen wij op ons mooie kunstgrasveld.
Heb je interesse en wil je een keer meetrainen om te kijken of het echt leuk is, neem dan contact op met de secretaris 06-50500192 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Afdrukken

Borhave te sterk voor VENECO VELO

Na twee opeenvolgende overwinningen tegen United Breda en Aalsmeer stond voor de handbalsters van VENECO VELO dit weekend de zware uitwedstrijd tegen koploper Borhave op het programma. De ploeg uit Borne bleek een maatje te groot voor de ploeg van trainer Jos Klepke. Na een goede start raakte de Wateringse ploeg het spoor bijster en verloor uiteindelijk kansloos met 33-20.

Het begin van de wedstrijd zag er heel anders uit. Beide ploegen mistten enkele kansen waarna VENECO VELO als eerste zich herpakte. Door doelpunten van Sabrina van der Goes, Kelly Zwinkels en de zussen Jessica en Mandy van Gaalen namen de bezoekers brutaal een 4-6 voorsprong. Twee opeenvolgende, gemakkelijk gegeven tijdstraffen ontregelden vervolgens het spel van de Westlandsen  en hielp Borhave in de wedstrijd. In zeven minuten tijd scoorde de ploeg uit Borne zeven treffers en was het gat geslagen: 11-6. De aanval van VENECO VELO faalde in de afwerking en dat werd niet zelden gevolgd door een snelle tegenbreak van de thuisploeg. In de slotfase van de eerste helft kwam de score door doelpunten van Larissa Wouters en Patricia Arkesteijn wel weer enigszins op gang. Na de rust (17-10) was het beeld niet veel anders. Onnodig balverlies en gemiste kansen werden keer op keer afgestraft door de snelle en efficiënte tegenaanval van de koploper waardoor de marge na drie minuten al op 10 stond.

Het moet gezegd dat VENECO VELO bleef knokken en door doelpunten van onder meer Manon van der Marel,  Renske van den Berg en Romy Kunath  voorkwam dat het verschil nog verder opliep maar het spel bleef gekenmerkt door gemiste kansen, tijdstraffen en gemakkelijke tegendoelpunten. Vier minuten voor tijd was het verschil nog altijd tien treffers, maar in de slotfase kwamen er nog drie bij.

Jos Klepke was na afloop zeer teleurgesteld. “Spelen zonder hars in combinatie met al die tijdstraffen heeft ons de das omgedaan. We stonden er niet in de ondertalsituaties. Er kwam een soort moedeloosheid in de groep. De fouten die daaruit volgden mondde uit in een collectief falen”. Door dit resultaat staat VENECO VELO met vijf punten uit even zo vele wedstrijden op de gedeelde zevende plek. Komende zondag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Klink Nijland/Kwiek uit Raalte. De wedstrijd in de VELO-hal vangt aan om 13:00 uur. 

Afdrukken

7e Westlandse Keepersdag 22 Oktober

Op woensdag 22 oktober organiseert de Westlandse Denktank samen met Handbalcollege Westland een keepersdag voor de keepers uit de B-, C- en oudste D- jeugd. 

Wil je hieraan meedoen geef je dan op bij Robert Boerkamp ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ), hij regelt de inschrijving en VENECO VELO zal de kosten betalen. Aanmelden uiterlijk 18 oktober a.s. maar let op VOL=VOL

Klik hier voor meer informatie over de keepersdag.

Technische commissie

Afdrukken

1e clinic Bert Bouwer

Zaterdag 27 september heeft Bert Bouwer de eerste clinic verzorgd voor het technisch kader. Deze eerste clinic uit een serie van 3 werd gestart met een presentatie over 'handbal spelvisie' gevolgd door een praktijkdeel in de hal. De speelsters van C3, C4 en C5 kregen een 2 durende training waarin een uitgebreide oefenstof is getoond  waarbij de nadruk lag op het aanleren van basistechnieken.

Het was een zeer inspirerende en leerzame middag. We kijken dan ook nu al weer uit naar de 2e clinic op zaterdag 1 november van 13.30 - 16.30 uur.

Op de site is onder het kopje competitie informatie terug te vinden van de clinic inclusief drie links naar ons youtube kanaal. Hier is de complete clinic op video vastgelegd.

Klik hier voor het VENECO VELO YouTubekanaal

Met dank aan VENECO voor de sponsoring van deze clinicreeks.


De Technische commissie