Clubnieuws

Afdrukken

Help Dames 1 op weg

Afdrukken

Noodkreet vanuit het bestuur

Wij zijn als bestuur van VENECO VELO Handbal erg blij met de inzet van al onze vrijwilligers, helaas hebben wij nog een aantal openstaande vacatures en vooral binnen het bestuur zijn wij heel erg dringend op zoek naar aanvulling en vervanging. Wij doen hierbij dan ook een oproep naar vrijwilligers voor de volgende openstaande vacatures :

- Voorzitter van het bestuur (per volgend seizoen)

- Secretaris van het bestuur (per volgend seizoen)

- Voorzitter TC / bestuurslid TC

- Voorzitter Vrijwilligerscommissie / Activiteitencommissie

- Leden Vrijwilligerscommissie

- Leden Sponsorcommissie

Wie o wie helpt ons uit de brand, voor interesse of vragen kan er contact opgenomen worden met de secretaris door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar 06-50500192

 

Afdrukken

Sponsorkliks

Te laat of geen zin om naar een winkel te snellen?

Dan maar on-line bestellen. 

Sint en Piet kunnen zo ook VELO steunen

via www.velo.nl zonder te kreunen,

klik dan rechts op het logo van Sponsorkliks

en zo kost VELO steunen niks.

Ga naar de winkel van uw keuze,

u ziet de keuze is reuze.

Bij een aankoop krijgt VELO provisie,

op de aankoop van een boek tot een televisie.

Makkelijker kan het niet, 

reuze bedankt Sint en Piet.

 

Afdrukken

Herstel VENECO VELO tegen Nieuwegein

De handbalsters van VENECO VELO herstelden zich van de nederlagen van de afgelopen weken. Tegen het laag geplaatste Nieuwegein boekte de ploeg van Jos Klepke een belangrijke 23-16 overwinning en neemt zo weer wat afstand van de onderste regionen van de eerste divisie. De start was al veelbelovend. Treffers van Michelle van der Knaap en Jessica van Gaalen brachten de thuisploeg na zeven minuten op een 4-1 voorsprong. Nieuwegein deed wat terug door twee fraaie schoten uit de tweede lijn, maar daarna namen de Wateringse dames afstand door doelpunten van onder meer Kelly Zwinkels, Samira van Oosten en Manon van de Marel. De bezoekers stribbelden nog wat tegen (9-7), maar opnieuw Michelle van der Knaap zorgde voor een ruime marge bij rust: 12-7. 

Het begin van de tweede helft was zeer matig. Enkele fouten in de defensie resulteerden in twee tijdstraffen kort na elkaar. De Utrechtse ploeg profiteerde optimaal van de overtalsituatie en het aanvallende balverlies van de Westlandsen en was dan ook na na negen minuten weer volledig terug in de wedstrijd: 12-11. VENECO VELO herstelde zich echter snel. Enkele treffers van Samira van Oosten, die na haar knieblessure weer helemaal terug is, en enkele fraaie reddingen van de uitstekend keepende Laura Jetten zorgden voor een ruime marge met nog een kwartier te spelen: 16-12. Tot 20-16 verliep de score vervolgens “om en om”. In de slotfase was het Romy Kunath die met enkele goede acties het lot van Nieuwegein definitief bezegelde. 

Jos Klepke was na afloop uiteraard tevreden met de twee punten maar zag ook nog de nodige verbeterpunten. “Het tempo lag te laag om Nieuwegein makkelijk af te schudden. We gingen te veel mee in hun vertragende spel. Gelukkig heb ik ook vandaag weer veel positieve dingen gezien maar we moeten ons blijven doorontwikkelen. Er is nog genoeg werk te verzetten”.

Door dit resultaat heeft VENECO VELO nu 7 punten uit tien duels en stijgt daarmee naar de negende positie op de ranglijst. Komende zaterdag spelen de dames een uitwedstrijd tegen Westfriesland/SEW dat één punt minder heeft. De aanvangstijd in Westfrieslandhal/De Bloesem in Wognum is 19:00. 

Afdrukken

2e Bert Bouwer clinic

De tweede clinic van Bert Bouwer op 1 november 2014 staat online op het youtube kanaal onder clinics

Veel leerplezier!

Technische Commissie 

Afdrukken

Zondag 16 november maken van de teamfoto's

Beste coach,

Dit seizoen, willen wij graag van elk team een verplichte teamfoto maken. De foto’s zullen voor de naamsbekendheid van onze sponsors op de website geplaatst worden.

De teamfoto’s zullen worden gemaakt op:

Datum: zondag 16 november 2014

Tijdstip: tussen 9.00 – 16.00 uur

Waar: VELO, bestuurskamer op de bovenverdieping

Hoe gaat het maken van de teamfoto’s in zijn werk?

Uiterlijk één week van te voren dus vóór 10 november geeft elk team een tijdstip door, waarop het gehele team voor een fotosessie aanwezig kan zijn. Er zijn geen andere mogelijkheden meer om dit in te halen. Dit wordt een strak schema en dat betekent dat het belangrijk is dat iedereen zich aan de gemaakte (tijd)afspraken houdt:

Ons verzoek aan jullie is dan ook om:

 Alle spelers en begeleiders van jullie team in te lichten over het tijdstip waarop de teamfoto wordt gemaakt en door te geven wanneer ze op VELO worden verwacht.

 Een lijst mee te nemen met daarop de namen van de spelers met het shirtnummer en afgeven bij het nemen van de foto.

 De coaches van de selectieteams dienen aan te geven wie in het 1e en wie in het 2e team is opgenomen.

 Ruim voor het tijdstip dat de teamfoto wordt genomen wordt het complete team op VELO aanwezig te zijn, zodat iedereen zich kan omkleden in de juiste tenues. Vooral voor de teams die geen wedstrijd hebben, communiceer goed met je spelers dat ze wel hun sokken en schoenen meenemen voor de fotosessie.

 De spelers kunnen zich omkleden in vergaderruimte 3 op de bovenverdieping. De teams die thuis spelen en de foto voor hun wedstrijd gaan doen kunnen gewoon omkleden in de kleedkamer die voor hun gereserveerd is.

 Zodra jullie team aan de beurt is, zal Peter Pronk jullie team opstellen en dan de foto van het team en een portret van de spelers en begeleiding nemen.

 Nadat de foto is gemaakt, kleden jullie je weer om zodat de ruimte weer beschikbaar is voor de teams die daarna komen.

Het gewenste tijdstip kun je doorgeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot slot:

We vertrouwen allemaal op jullie medewerking en een goede opkomst.

Bij voorbaat dank en met sportieve groet,

De leden van de Sponsorcommissie

Afdrukken

Wordt lid van de club van 50 en kijk gratis naar de wedstrijden van Dames 1

De club van 50 is de laatste jaren wat ingeslapen. Maar nu is er een extra reden om lid te worden. Met een lidmaatschap van de club van 50 steunt u uiteraard VENECO VELO. En als u nu lid wordt krijgt u een seizoenkaart voor de wedstrijden van dames 1 in het lopende seizoen kado. Volgend seizoen is er voor leden van de club van 50 een korting van 50% op de prijs van een seizoenkaart. Hoe wordt u lid: Dat is heel eenvoudig: maak € 50 over op rekening NL34RABO 0105 7288 61  t.n.v. Handbalvereniging VELO en u bent lid. Indien u tevens een e-mail stuurt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan zorgen wij voor de seizoenkaart. 

Bij voorbaat onze dank.

De sponsorcommissie

Afdrukken

Goede tweede helft levert VENECO VELO geen punten op

De handbalsters van VENECO VELO leden dit weekend opnieuw een nederlaag. PSV was in Eindhoven met 25-21 net te sterk. Toch stapte de ploeg van Jos Klepke met een goed gevoel het veld af. In een uitstekende tweede helft werd een achterstand van negen doelpunten bijna ongedaan gemaakt. De oorzaak van de nederlaag lag dan ook in de eerste helft. Het begin van de wedstrijd was nog prima. Doelpunten van Michelle van de Knaap (3x) en Kelly Zwinkels zorgden voor een 3-4 voorsprong na zes minuten. Daarna volgde een mindere fase. Het aanvalsspel was niet scherp genoeg. Er werden te weinig kansen gecreëerd en bovendien was de afronding onvoldoende. PSV profiteerde dankbaar met enkele snelle breaks en goed verzorgd aanvalsspel. Na 23 minuten was de score al opgelopen naar 16-7! De Wateringse ploeg herstelde zich enigszins en wist de schade bij rust te beperken tot 16-10. Het begin van de tweede helft was opnieuw voor de Brabantsen. Na tien minuten was de marge weer opgelopen naar negen treffers: 21-12. Het enthousiaste Westlandse publiek kreeg vervolgens een indrukwekkende inhaalrace voorgeschoteld. Samira van Oosten, Patricia Arkesteijn, Emmy Broch, Manon van der Marel en Michelle van der Knaap brachten het verschil in amper vijf minuten terug naar 21-17. Ook een twee minuten tijdstraf voor de bezoekers en een strafworp voor de thuisploeg deerden VENECO VELO niet. Even later bracht Jessica van Gaalen de achterstand zelfs terug tot drie treffers: 22-19. In die fase miste de Westlandse ploeg twee opgelegde kansen om nóg dichterbij te komen. Een ongelukkige beslissing van de arbitrage ontnam VENECO VELO een scoringskans en resulteerde direct in een tegentreffer: 23-19. Daarmee kwam er een einde aan de inhaalrace.

Trainer/coach Jos Klepke was na afloop zeer tevreden over de tweede helft. “Het goede spel in de tweede helft was stukken beter dan ik de afgelopen wedstrijden heb gezien. Hier kunnen we de komende weken verder mee”.Inmiddels is VENECO VELO gezakt naar de elfde plaats op de ranglijst. De komende twee wedstrijden, tegen lager geklasseerde ploegen, zijn buitengewoon belangrijk. Zondag a.s. komt Nieuwegein op bezoek in de VELO-hal. De aanvangstijd is, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, 13.35 uur.