Clubnieuws

Afdrukken

Uitbreiding bestuur

We zijn uitermate gelukkig met het feit dat we het bestuur van VENECO VELO handbal met ingang van heden hebben kunnen uitbreiden met een 3-tal personen te weten, Hans Donkervoort, Ferdinand Bakker en Bianca Koelemij. Zij zullen de vacante positie van vertegenwoordiger van de Technische commissie, die na het vertrek van Robert Boerkamp ontstond, in ieder geval voor dit seizoen invullen. Hierbij is door hen een portefeuilleverdeling gemaakt die uitstekend past bij de belangrijkste onderdelen van onze vereniging:

 Portefeuille Mensen : Hans Donkervoort

o Gericht op de spelende leden en het technisch kader

o Communicatie en informatie

o Rollen en taken

 Portefeuille Ontwikkelen : Ferdinand Bakker

o Ontwikkeling en kennisopbouw van technisch kader

o Opleiding, coaching en trainingsmodellen

o Spelersvolgsysteem

 Portefeuille Middelen : Bianca Koelemij

o Randvoorwaarden voor leden en technisch kader

o Scheidsrechters en toernooien

o Materiaal, accommodatie en kleding

Bovendien heeft elke portefeuille daarnaast een specifiek aandachtsgebied gericht op respectievelijk: Selectie-, Jeugd- en Breedtesport waardoor het hart van de vereniging nog nadrukkelijker in ons bestuur is vertegenwoordigd.

Vanzelfsprekend zal dit voor de Algemene Leden Vergadering in oktober geëvalueerd en verder geformaliseerd moeten worden.

Nogmaals, wij zijn enorm blij dat deze mensen de veelomvattende technische commissie ook op bestuursniveau verder vorm willen geven en hiermee onze vereniging zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Wij wensen hen veel succes in hun nieuwe rol!

Namens het bestuur, Max Molleman

Afdrukken

Informatie avond

 UPDATE ASBEST 24 januari - INFORMATIEAVOND a.s. dinsdag 

De afgelopen weken zijn beheerst door de brand aan de Poeldijkseweg in Wateringen en het vrijgekomen asbest. Nu, bijna twee weken verder, breekt het moment aan om ook weer naar voren te kijken. Het moment dat de sportvelden weer worden vrijgegeven komt gelukkig steeds dichterbij.  

Een groot aantal van onze leden en ouders van onze jeugdleden lopen met vragen rond of zijn ongerust. Om iedereen de juiste informatie te geven en in de gelegenheid te stellen vragen beantwoord te krijgen, hebben we de betrokken partijen uitgenodigd om op VELO deel te nemen aan een informatie avond. Een avond voor leden, ouders van jeugdleden van alle VELO-verenigingen. Het doel is alle beschikbare informatie te delen en leden de gelegenheid te geven om vragen te stellen.

 

De informatieavond is AANSTAANDE DINSDAG 27 JANUARI aanvang 19.30 uur 

 

Tijden deze avond staat de situatie van de accommodatie van VELO centraal. Aanwezig zullen zijn vertegenwoordigers van:  

               -Ecoloss (projectleiding) 

               - AM&P (keuringsinstantie) 

               - Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond / GGD 

               - Gemeente Westland (projectleider en complexbeheerder) 

               - VELO Vastgoed 

               - VELO Omni 

               - VELO voetbal

Afdrukken

Inschrijven handbalkamp

Woensdag 11 februari zal in de VELO kantine van 19:00 tot 20:00 uur de inschrijving voor het Mini (F-jeugd) en Maxi (E- t/m B-jeugd) handbalkamp plaatsvinden, het inschrijfformulier krijgen jullie van jullie coach. Het Mini kamp is van vrijdag 12 juni t/m zondag 14 juni, het Maxi kamp van zaterdag 11 juli t/m zaterdag 18 juli. Indien het aantal inschrijvingen voor het Maxi kamp boven de 100 komt, zal de hoofdleiding 's avonds onder leiding van onze voorzitter Max Molleman de loting doen. De ouders van de kinderen die uitgeloot zijn worden nog dezelfde avond gebeld. Het inschrijfgeld voor zowel het Mini als Maxi kamp bedraagt € 30, -, te voldoen op de avond van de inschrijving. 

Wat zal dit jaar het thema worden na het supergave Disney kamp van 2014...???

Tot woensdag 11 februari,

De Mini en Maxi kampleiding.

Afdrukken

Gretig VENECO VELO overklast United Breda

De handbalsters van VENECO VELO boekten dit weekend een verrassend ruime overwinning op United Breda: 23-13. Hiermee herstelde de Wateringse ploeg de aansluiting met de middenmoot weer enigszins. De ploeg van Jos Klepke blijft weliswaar op de 11e plaats met 11 punten uit 16 wedstrijden, maar het verschil met de Brabantse opponent is teruggebracht tot twee punten. Het gat met de ploegen daaronder is nu weer opgelopen tot 5 punten.VENECO VELO begon goed aan de wedstrijd. Via 3-1 ging het tot 3-3 gelijk op. Daarna zorgden Kelly Zwinkels, Romy Kunath en Laura Zwinkels voor een 8-6 voorsprong na 2 minuten. De laatste tien minuten van de eerste helft waren volledig voor de thuisploeg.United Breda kwam niet meer tot scoren. Nina van Ruyven zorgde met een fraaie lob voor de 10-6, waarna Laura Zwinkels en Kirsten van Steenbergen de ruststand op 13-6 bepaalden. De score had nog een stuk hoger kunnen uitvallen als de Westlandse dames wat zorgvuldiger waren omgegaan met de vrije kansen. Aan het begin van de tweede helft leken de bezoekers even terug te komen in de wedstrijd (13-8), maar mede door enkele fraaie treffers van Jessica van Gaalen was de voorsprong na 7 minuten al opgelopen tot 17-8. Drie treffers op rij, waarvan twee in een overtalsituatie, brachten de Brabantse dames nog even wat dichterbij (17-11), maar vervolgens was het verzet definitief gebroken. Zelf bleef VENECO VELO dankzij Kelly Zwinkels, Jessica van Gaalen en Renske van den Berg regelmatig haar doelpunten maken, terwijl aan de andere kant keepster Laura Jetten de ene vrije kans na de ander onschadelijk maakte. Hiermee was de grootste overwinning van dit seizoen een feit. Zaterdag 3 januari spelen de dames een uitwedstrijd in en tegen Aalsmeer dat inmiddels is opgeklommen naar de zesde positie op de ranglijst met 19 punten. In de heenwedstrijd was VENECO VELO de sterkste. De aanvangstijd in sporthal De Bloemhof is 18:45. 

Afdrukken

Help Dames 1 op weg

Afdrukken

Noodkreet vanuit het bestuur

Wij zijn als bestuur van VENECO VELO Handbal erg blij met de inzet van al onze vrijwilligers, helaas hebben wij nog een aantal openstaande vacatures en vooral binnen het bestuur zijn wij heel erg dringend op zoek naar aanvulling en vervanging. Wij doen hierbij dan ook een oproep naar vrijwilligers voor de volgende openstaande vacatures :

- Voorzitter van het bestuur (per volgend seizoen)

- Secretaris van het bestuur (per volgend seizoen)

- Voorzitter TC / bestuurslid TC

- Voorzitter Vrijwilligerscommissie / Activiteitencommissie

- Leden Vrijwilligerscommissie

- Leden Sponsorcommissie

Wie o wie helpt ons uit de brand, voor interesse of vragen kan er contact opgenomen worden met de secretaris door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar 06-50500192

 

Afdrukken

Sponsorkliks

Te laat of geen zin om naar een winkel te snellen?

Dan maar on-line bestellen. 

Sint en Piet kunnen zo ook VELO steunen

via www.velo.nl zonder te kreunen,

klik dan rechts op het logo van Sponsorkliks

en zo kost VELO steunen niks.

Ga naar de winkel van uw keuze,

u ziet de keuze is reuze.

Bij een aankoop krijgt VELO provisie,

op de aankoop van een boek tot een televisie.

Makkelijker kan het niet, 

reuze bedankt Sint en Piet.

 

Afdrukken

Herstel VENECO VELO tegen Nieuwegein

De handbalsters van VENECO VELO herstelden zich van de nederlagen van de afgelopen weken. Tegen het laag geplaatste Nieuwegein boekte de ploeg van Jos Klepke een belangrijke 23-16 overwinning en neemt zo weer wat afstand van de onderste regionen van de eerste divisie. De start was al veelbelovend. Treffers van Michelle van der Knaap en Jessica van Gaalen brachten de thuisploeg na zeven minuten op een 4-1 voorsprong. Nieuwegein deed wat terug door twee fraaie schoten uit de tweede lijn, maar daarna namen de Wateringse dames afstand door doelpunten van onder meer Kelly Zwinkels, Samira van Oosten en Manon van de Marel. De bezoekers stribbelden nog wat tegen (9-7), maar opnieuw Michelle van der Knaap zorgde voor een ruime marge bij rust: 12-7. 

Het begin van de tweede helft was zeer matig. Enkele fouten in de defensie resulteerden in twee tijdstraffen kort na elkaar. De Utrechtse ploeg profiteerde optimaal van de overtalsituatie en het aanvallende balverlies van de Westlandsen en was dan ook na na negen minuten weer volledig terug in de wedstrijd: 12-11. VENECO VELO herstelde zich echter snel. Enkele treffers van Samira van Oosten, die na haar knieblessure weer helemaal terug is, en enkele fraaie reddingen van de uitstekend keepende Laura Jetten zorgden voor een ruime marge met nog een kwartier te spelen: 16-12. Tot 20-16 verliep de score vervolgens “om en om”. In de slotfase was het Romy Kunath die met enkele goede acties het lot van Nieuwegein definitief bezegelde. 

Jos Klepke was na afloop uiteraard tevreden met de twee punten maar zag ook nog de nodige verbeterpunten. “Het tempo lag te laag om Nieuwegein makkelijk af te schudden. We gingen te veel mee in hun vertragende spel. Gelukkig heb ik ook vandaag weer veel positieve dingen gezien maar we moeten ons blijven doorontwikkelen. Er is nog genoeg werk te verzetten”.

Door dit resultaat heeft VENECO VELO nu 7 punten uit tien duels en stijgt daarmee naar de negende positie op de ranglijst. Komende zaterdag spelen de dames een uitwedstrijd tegen Westfriesland/SEW dat één punt minder heeft. De aanvangstijd in Westfrieslandhal/De Bloesem in Wognum is 19:00.