Clubnieuws

Afdrukken

Seizoen 2015‐2016 B‐selectie

Het seizoen zit er alweer op, zowel de B1 als de B2 hebben een goed seizoen gedraaid. De B‐selectie was behoorlijk vernieuwd omdat er een aantal meiden van de B naar de A zijn gegaan en een heleboel meiden van C zijn overgegaan naar de B.

De B2 begon het seizoen met het EHC‐toernooi waar goed werd gepresteerd. Met de 2 nieuwe coaches Megan en Sanne werd de 1e prijs van het seizoen binnen gehaald. De teamspirit zat er al meteen goed in! De B1 begon het seizoen met een toernooi in Limburg waar ook een goede prestatie werd neergezet. Helaas raakte Esmée hier geblesseerd aan haar knie, dit bleek later een hele heftige blessure te zijn waardoor zij het hele seizoen niet meer in actie kon komen. Gelukkig is Esmée weer op de weg terug en we hopen dat we haar weer snel kunnen zien spelen! We wensen Esmée heel veel succes met de laatste loodjes in het revalidatieproces.

Het veldseizoen begon voor beide teams goed. De B1 had het wel heel moeilijk tegen Gemini en verloor deze wedstijd. Verder werden de wedstrijden gewonnen en maakte de B1 nog kans op het kampioenschap. Hoe dit is gegaan heeft iedereen kunnen lezen in de vorige verslagen.

De B2 had het soms moeilijk tegen de fysiek sterkere ploegen in hun poule maar lieten heel mooi handbal zien.

Afdrukken

B1 NK Veldkampioen 2016

Afgelopen zaterdag werd het NK veldkampioenschap gespeeld in Schiedam.

De dames van de B1 onder leiding van trainer/coach John Zuijderwijk speelden oppermachtig en wisten na twee overwinningen op VVW Commandeur en Jumbo Niedorp het kampioenschap binnen te halen.

Namens de TC willen wij John, Branca, Marjolein, Tessa, Noa, Jill, Iris, Melike, Babs, Noelle, Xenna, Simone, Ilse, Esmee, Lindy en Tara van harte feliciteren met Nederlands veldkampioenschap. Een prachtige afsluiting van een mooi maar ook intensief seizoen. Ook voor John, die na vele jaren zijn taken als coach/trainer van de B neer gaat leggen, was dit een droomafsluiting. Met veel vertrouwen heeft hij het stokje nu overgedragen aan Marjolein Luiten.

John, enorm bedankt voor al je inzet de afgelopen jaren.

 

Afdrukken

VENECO VELO Finale Ruud Adema Bokaal

 
Met de deelname van drie dames jeugd teams aan de finale van de Ruud Adema Bokaal was VENECO VELO goed vertegenwoordigd.
De aftrap was er voor de C1, zij speelden tegen onze “buren” Quintus. Met een ruststand van 8-10 was het een spannende wedstrijd.
De meiden bleven knokken maar met een eindstand van 18-22 was toch Quintus de betere ploeg.
 
De B1 had ook Quintus als tegenstander. Altijd een lastige ploeg maar met goed spel en een sterke dekking was de ruststand 7-6 in het voordeel van VENECO VELO.
Daarna wist VENECO VELO verder uit te lopen en werd de wedstrijd winnend afgesloten met 17-12.
Een hele knappe prestatie en een mooie opsteker om volgende week met veel optimisme het NK Veldhandbal tegemoet te gaan.
 
Als laatste speelde de A1 tegen het team van Westlandia.
VENECO VELO was in goede doen en dit was met de rust 16-6 al duidelijk; deze wedstrijd mocht niet meer uit handen worden gegeven.
De tweede helft scoorde de Wateringse ploeg nog 14 doelpunten en kon de wedstrijd winnend worden afgesloten met 30-10.
 
Meiden en begeleiding van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.
Heel knap gedaan en jullie zijn een visitekaartje geweest voor VENECO VELO!