Clubnieuws

Afdrukken

B1 NK Veldkampioen 2016

Afgelopen zaterdag werd het NK veldkampioenschap gespeeld in Schiedam.

De dames van de B1 onder leiding van trainer/coach John Zuijderwijk speelden oppermachtig en wisten na twee overwinningen op VVW Commandeur en Jumbo Niedorp het kampioenschap binnen te halen.

Namens de TC willen wij John, Branca, Marjolein, Tessa, Noa, Jill, Iris, Melike, Babs, Noelle, Xenna, Simone, Ilse, Esmee, Lindy en Tara van harte feliciteren met Nederlands veldkampioenschap. Een prachtige afsluiting van een mooi maar ook intensief seizoen. Ook voor John, die na vele jaren zijn taken als coach/trainer van de B neer gaat leggen, was dit een droomafsluiting. Met veel vertrouwen heeft hij het stokje nu overgedragen aan Marjolein Luiten.

John, enorm bedankt voor al je inzet de afgelopen jaren.

 

Afdrukken

VENECO VELO Finale Ruud Adema Bokaal

 
Met de deelname van drie dames jeugd teams aan de finale van de Ruud Adema Bokaal was VENECO VELO goed vertegenwoordigd.
De aftrap was er voor de C1, zij speelden tegen onze “buren” Quintus. Met een ruststand van 8-10 was het een spannende wedstrijd.
De meiden bleven knokken maar met een eindstand van 18-22 was toch Quintus de betere ploeg.
 
De B1 had ook Quintus als tegenstander. Altijd een lastige ploeg maar met goed spel en een sterke dekking was de ruststand 7-6 in het voordeel van VENECO VELO.
Daarna wist VENECO VELO verder uit te lopen en werd de wedstrijd winnend afgesloten met 17-12.
Een hele knappe prestatie en een mooie opsteker om volgende week met veel optimisme het NK Veldhandbal tegemoet te gaan.
 
Als laatste speelde de A1 tegen het team van Westlandia.
VENECO VELO was in goede doen en dit was met de rust 16-6 al duidelijk; deze wedstrijd mocht niet meer uit handen worden gegeven.
De tweede helft scoorde de Wateringse ploeg nog 14 doelpunten en kon de wedstrijd winnend worden afgesloten met 30-10.
 
Meiden en begeleiding van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.
Heel knap gedaan en jullie zijn een visitekaartje geweest voor VENECO VELO!
Afdrukken

Klepke en Luiten nieuwe trainers A en B jeugd

Naast Bart de Koning (hoofdtrainer Damesselectie) heeft VENÉCO VELO komend seizoen Jos Klepke als nieuwe trainer/coach dames A-jeugd en Marjolein Luijten-van der Tas als nieuwe trainer/coach dames B-jeugd aangetrokken.

 VENÉCO VELO handbal is verheugd en trots met de keuze van Jos en Marjolein om het spel van de jeugd van de vereniging verder te ontwikkelen en ziet dit als een bevestiging van het door haar ingezette technisch beleid.   

Samen met de nieuw aangetrokken trainers bouwt VENÉCO VELO handbal verder aan de kwaliteit van haar handbal waarin aantrekkelijkheid en plezier centraal staan.

 

Jos Klepke

Jos Klepke zal komend seizoen de A-jeugd van VENÉCO VELO onder zijn hoede gaan nemen als trainer/coach. Het afgelopen seizoen heeft Jos even een jaar rust genomen nadat hij 2 jaar de damesselectie van VENÉCO VELO onder zijn hoede heeft gehad. Jos zal de A-meiden 1x per week gaan trainen en de coaching verzorgen. De combinatie met werk, privé en handbal is voor Jos op deze manier prima te combineren.

Hiervoor was Jos trainer van de NHV Youth in Papendal en van 2010 tot en met 2012 hoofdtrainer van Quintus Dames 1. In 2011 werd Jos uitgeroepen tot Coach van het jaar door het Nederlands Handbal Verbond. Zelf heeft Jos een groot aantal jaren gehandbald op eredivisieniveau.

Marjolein Luijten- van der Tas 

Marjolein Luijten-van der Tas zal komend seizoen de B-jeugd van VENÉCO VELO onder haar hoede nemen als trainer. Marjolein is al ruim 25 jaar trainster en heeft in 1990 haar HTA-diploma behaald en haar HT4 diploma in 2012. Marjolein heeft een aantal jaar de jeugd van DWS getraind. Tevens heeft Marjolein ervaring bij heren 2e divisie, eredivisie en dames 1e divisie. Verder heeft Marjolein ook de dames en heren van de Zuid-Holland selectie onder haar hoede gehad. Op dit moment geeft Marjolein training aan de jeugd bij Handbalschool Rijnmond.