Clubnieuws

Afdrukken

De week van de scheidsrechter

Deze week is de week van de scheidsrechter. Ook VENECO VELO handbal doet daar uiteraard aan mee. Via coaches/begeleiders zijn alle teams opgeroepen om deze week hun scheidsrechter in het zonnetje te zetten. Op beide foto's zien we een tweetal van onze scheidsrechters die in het zonnetje zijn gezet. Zo hadden alle E-teams een doosje met lekkernijen voor de scheidsrechters. Een ander kreeg een gezonde snack en weer een andere een wat minder gezonde, maar daarom niet minder lekkere sixpack.  

Voor de interland Nederland - Bulgarije hebben we onze bondscheidsrechters en onze, nog actieve scheidsrechters die vorig seizoen minimaal 5 wedstrijden hebben gefloten, een uitnodiging gehad. Een flink aantal hebben van dit aanbod gebruik gemaakt en zijn er op 7 oktober bij! 

 

Super deze week is dat een voormalig scheidsrechter, Rob Olivier (inmiddels opa van een van onze mannelijke handballers) de A3 heeft gefloten en hier zoveel plezier in had dat hij elke week wel ingedeeld mag worden!!!! Dit soort berichten hopen we nog vaak te mogen krijgen!

De scheidsrechterscommissie.

 

 

Afdrukken

Trainingstijden zaalseizoen

We zijn al weer bijna aan het eind van de eerste helft van het buitenseizoen en ondanks de vele regenbuien hebben we gelukkig deze laatste wedstrijden kunnen spelen met een stralend zonnetje. 

De TC heeft zoveel mogelijk de trainingstijden van buiten geprobeerd aan te houden,  maar omdat we binnen rekening moeten houden met de badminton en de volleybal is dat helaas voor enkele teams niet mogelijk gebleken.

Vanaf maandag 12 oktober kan er weer binnen worden getraind volgens onderstaand schema.

In het weekend van 24 en 25 oktober gaat voor de meeste teams de zaalcompetitie van start.

Afdrukken

Zondag 11 oktober handbal stuif in

Zondag 11 oktober Handbal Stuif In voor Jongens

Met ingang van het zaalseizoen gaan wij met een 2e jongensteam starten en zijn wij op zoek naar enthousiaste en stoere jongens tussen de 7 en 13 jaar. Wil je zelf eens kennismaken met deze leuke, snelle sport kom dan op zondag 11 oktober van 09.30 uur tot 11.00 uur naar de Handbal Stuif In in de VELO hal en doe mee.

De jongens trainen op dinsdagavond (17.30 tot 18.30 uur) en op vrijdagavond (18.00 tot 19.00 uur) op het VELOcomplex en train gewoon mee.

Stuur een email naar VENECO VELO voor een proeftraining Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Ferdinand 06-39764602 of kom gewoon langs, je bent van harte welkom.

Afdrukken

Halloween 30 oktober

De activiteitencommissie van VENECO VELO handbal organiseert dit jaar iets nieuws: Halloween!

Al een aantal jaar organiseert Verburch Halloween voor verenigingen. Dit jaar zal VENECO VELO ook deelnemen. Op vrijdag 30 oktoberzal het plaats vinden. Jullie kunnen met het team of een deel van het team meedoen. Er wordt vanaf Verburch gestart. Je loopt met jouw team een tocht door het bos bij Verburch en in het bos zullen jullie een hoop griezels tegen komen, ook griezels van VENECO VELO. Elke vereniging krijgt namelijk een deel van de tocht. Deze gaan wij natuurlijk zo leuk en eng mogelijk aankleden. Hier kan VENECO VELO ook een geldprijs mee verdienen, maar wij doen het vooral om jullie een leuke en enge avond te bezorgen.

De Halloweentocht kost €4 per persoon. Hiervan gaat €2 euro naar VENECO VELO handbal en €2 naar de organisatie van Verburch. Als jullie meedoen levert het dus ook nog geld voor VELO op!

Een aantal algemene afspraken:

- Wij zullen per team kijken hoe laat er gestart zal worden. Aan het begin van de avond wordt er iets ‘liever’ gedaan in het bos. 

- Het is voor alle leeftijden, maar onder de 12 jaar moet er een begeleider mee. Misschien is het sowieso handig om 1 of meerdere volwassenen mee te laten gaan, alhoewel het voor hen ook eng zal zijn! Let wel op: Ook begeleiding zal inschrijfgeld moeten betalen.

- Er moet van te voren betaald worden. VENECO VELO moet het geld overmaken naar Verburch en dan krijgen wij toegangsbandjes en 1 consumptie p.p. De toegangsbandjes is het bewijs voor vrijdag 30 oktober.

Van vorig jaar is er een filmpje gemaakt:

https://www.youtube.com/watch?v=0BvxjtyVEgY

Zijn jullie ook al net zo enthousiast als wij? Geef je dan nu op via je coach/begeleider! 

Let op: De inschrijving moet voor 19 oktober geregeld zijn. Daarna is voorinschrijving helaas niet meer mogelijk.

Afdrukken

E-tje van de week 27 september

Hoe heet je?                                               Marisa Breunis
Hoe oud ben je?                                        9 jaar
In welke team speel je?                           E3
Wat is je lievelingseten?                          Sushi
Wat is je lievelingsdier?                           Aap, schaap, hamster
Wat wil je later worden?                         Dierenarts
Wat vond je het leukste vandaag?         Ik vond alles leuk vandaag!

Wie vond je de beste speelster?             Allemaal

 

 

 

 

 

Afdrukken

Column Voorzitter 20 september

Iedere gelegenheid die zich voordoet brengen wij  het onder de aandacht; wij hebben een te kort aan scheidsrechters. Met diverse teams die op hoog niveau handballen zijn wij door het NHV verplicht een vastgesteld aantal scheidsrechters te leveren. Voldoen wij hier niet aan, dan kan het NHV besluiten om een team uit te sluiten van de competitie. Binnen het Bestuur en samen met de scheidsrechterscommissie staat dit vrijwel ieder overleg op de agenda. Het bezorgt mij nog net geen slapeloze nachten, maar het houdt mij wel bezig. En dan ineens wordt ik vanuit het niets verblijd met de mededeling; Wij hebben er twee bondsscheidsrechters bij; Heiko de Vries en Dick Bahnerth, welkom bij de VENECO VELO Familie!  

Na het succes van 2014 wordt vanuit het NHV van 3 tot en met 11 oktober de Week van de Scheidsrechter georganiseerd. Hiermee vragen wij extra aandacht voor een prettige en veilige omgeving voor de scheidsrechter. Ook binnen VENECO VELO hebben wij hier uiteraard aandacht voor.  Bijvoorbeeld met behulp van de begeleidingsformulieren. Hiermee kan de Scheidsrechterscommissie evalueren of een scheidsrechter op zijn/haar niveau fluit. Om onze scheidsrechters een hart onder de riem te steken en te bedanken voor hun inzet afgelopen seizoen hebben wij de scheidsrechters die vorig seizoen 5 of meer wedstrijden hebben gefloten uitgenodigd voor het Interland Nederland – Bulgarije op 7 oktober. 

Slaap ik nu beter? Dat wel, maar intussen ben ik samen met het Bestuur druk bezig met de voorbereidingen voor de Algemene Leden Vergadering op woensdag 30 september. Het wordt mijn eerste ALV als Voorzitter en aangezien ik een behoorlijke perfectionist ben, wordt het geregeld laat voordat ik mijn bedje induik. Laat zal het ook wel worden op 7 november met Water-Dome LIve. De kaartverkoop gaat hard, maar gelukkig heb ik de kaartjes al in huis.

Welterusten!

Met sportieve groet,

Jurgen Delneij
Voorzitter VENECO VELO Handbal

Afdrukken

Column Voorzitter_130915

De trainingen zijn al enkele weken aan de gaan, en ieder weekend wordt er al weer volop gehandbald. Ik heb zelf al meerdere wedstrijden gezien en niet alleen van mijn dochters. 

Fairplay staat bij VENECO VELO hoog in het vaandel en ik ben er trots op om dit op veel fronten terug te zien. Wel hoor ik nog geregeld “En heb je gewonnen vandaag?” in plaats van een “Heb je een leuke wedstrijd gespeeld vandaag?”. Nog belangrijker vind ik eigenlijk dat we allemaal en altijd met respect omgaan met speelsters, teams, coaches/begeleiders, de tegenstander en niet in de laatste plaats de scheidsrechter. Hiermee bedoel ik dat de tegenstander zowel vóór als ná wedstrijd een hand wordt gegeven. Dat beslissingen van de scheidsrechter worden geaccepteerd, ook al ben je het er niet mee eens. Dat we het team als geheel aanmoedigen en niet als individuen, het coachen laten we immers aan de coach over. Dit komt het enthousiasme en spelplezier zeker ten goede en dan hoor ik over een paar maanden alleen nog maar “En heb je leuke wedstrijd gespeeld vandaag?”. Goed voorbeeld doet goed volgen. "Opbouwende kritiek mag, lukt dat niet, ga dan een kopje koffie drinken in de kantine...."

Met sportieve groet,

Jurgen Delneij
Voorzitter VENECO VELO Handbal

 

Afdrukken

Waterdome Live!

Afdrukken

Regenprotocol

In het veldseizoen geldt, volgens nieuw bestuursbesluit, dat er bij regen NIET meer wordt binnengespeeld.

Dit geldt voor zowel de trainingen als de te spelen wedstrijd van ALLE teams.

OOK als een team de zaalhuur zelf wil betalen! Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor de trainingen van de F-jeugd.

Het Bestuur.