Clubnieuws

Afdrukken

Nieuwe speelsters Dames 1 siezoen 2014/2015

De nieuwe speelsters van Dames 1 van VENECO VELO stellen zich voor :

 

 

 

 

 

 

 

 

 Michelle vd Knaap

Ik ben Michelle van der Knaap ik ben 23 jaar en kom uit Poeldijk.Vanaf mijn 6de jaar ging ik op handbal bij Verburch.Nu heb ik de keuze gemaakt om bij VELO te gaan handballen omdat ik VELO een leuke vereniging vind en heel graag een keer op hoger niveau wil handballen. Ik heb al aardig wat wedstrijden tegen VELO dames 1 gehandbald en dat was altijd een sportieve strijd. Maar na de wedstrijd was het heel gezellig in de kantine. Ik vind het heel spannend dat ik deze stap heb gemaakt maar ik kijk uit naar het nieuwe seizoen en zal mezelf van mijn beste handbal kwaliteiten laten zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romy Kunath

Naam                            : Romy Kunath
Leeftijd                          : 17 jaar
Woonplaats                   : Kwintsheul
Vorige club                    : HV Quintus (vanaf 6 jarige leeftijd)
Reden om naar VELO te komen: Ambitie om in een senioren team te spelen na jaren lang jeugddivisie en 2,5 jaar nationale jeugd selecties.
Ook heel fijn om weer onder Jos Klepke te kunnen trainen, waar ik bij de nationale jeugd selectie ook training van heb gehad.
Verder hoop ik me bij VELO verder te kunnen ontwikkelen en veel plezier te hebben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Larissa Wouters

Naam                            : Larissa Wouters
Leeftijd                          : 19
Woonplaats                   : Schiedam
Vorige Club                   :  DWS Schiedam
Reden om naar VELO te komen: Na mijn hele jeugd bij DWS gespeeld te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik vind het leuk te ontdekken waar mijn top ligt, en wil proberen alles uit mijn handbalcarriere te halen. Bij VELO krijg ik de kans om na het eerste van DWS(hoofdklasse) weer een volgende stap te maken op een hoger niveau. Ik hoop er samen met mijn leuke nieuwe teamgenoten een goed seizoen van te maken, met veel overwinningen en daarbij ook het trouwe VELO-publiek veel te vermaken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jessica van Gaalen

Naam                            : Jessica van Gaalen
Leeftijd                          : 21 Jaar
Woonplaats                   : Wateringen
Vorige clubs                  : VELO en Hv Quintus
Reden om naar VELO te komen: Ik ben een teamspeelster en wil graag deel uitmaken van een team met een doel. Vorig jaar is dit team gepromoveerd en het wordt voor ons een leuke uitdaging om in de eerste divisie te blijven. 

Afdrukken

Start actie vriendenloterij

Komend weekend, zaterdag 6 en zondag 7 september staat bij VELO de eerste aktie voor de vriendenloterij op stapel. In dit weekend zal op VELO iedereen benaderd worden om lid te worden van de Vriendenloterij.

U weet : 50% van de opbrengst van de loten is bestemd voor de VELO afdelingen voetbal, handbal en badminton. Bent u reeds lid van de Vriendenloterij, dan kunt u het lot of loten over laten schrijven naar VELO.

Een bericht via de mail aan de Vriendenloterij met uw naam, adres, woonplaats en lotnummer met een kopie aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is voldoende en de overschrijving zal direct door de Vriendenloterij worden uitgevoerd.

VELO is vanaf dit seizoen ook een goed doel van de Vriendenloterij, dus laat uw “VELO” hart spreken en wordt lid van de Vriendenloterij. De jeugdafdelingen van VELO zullen u eeuwig dankbaar zijn.

Commissie VELO Vriendenloterij

Vriendenloterij

 

Afdrukken

De VRIENDENLOTERIJ en VELO

Aan het begin van dit seizoen zijn wij via het oud-bestuurslid en ere-lid Joop Gardien van de voetbal in contact gebracht met de Vriendenloterij.

De VriendenLoterij is een non-profit organisatie, opgericht om structureel geld in te zamelen voor goede doelen. 50% van de inleg van de deelnemers gaat naar de goede doelen van de VriendenLoterij.

VELO is vanaf dit seizoen ook goed doel van de VriendenLoterij. Dit houdt in dat iedereen die meespeelt met de VriendenLoterij VELO kan koppelen aan het lot. Hierdoor gaat  50% van de inleg naar VELO.

Om een goed te beginnen met deze samenwerking is na overleg binnen het OMNI- bestuur van VELO besloten dat de afdelingen badminton, handbal en voetbal samen met de VriendenLoterij een actie organiseren om loten te verkopen. Het geld dat hiermee op wordt gehaald zal geïnvesteerd worden in de Jeugdafdelingen van VELO badminton, handbal en voetbal.

Om ervoor te zorgen dat alles goed wordt georganiseerd is er een commissie gevormd die bestaat uit Gerard van Zundert, Theo Suijkerland, Max Molleman, Ilco Lange en Peet van der Zanden.

Snel geld verdient voor VELO!
Van ieder verkocht lot gaat de helft van de opbrengsten direct naar onze club. Ons doel is om minstens 350 loten te verkopen. Dit levert op jaarbasis € 30.450,- op voor de diverse jeugdafdelingen!

Een lot kost € 12,50,- per trekking, waarvan de helft naar onze club gaat. Met uw deelname maakt u kans op geweldige prijzen, oplopend tot 1 miljoen euro!

Hoe kunt u meespelen?
Op 6 september zal gestart worden met een actieperiode van een maand. Op 26 en 27 oktober zal tijdens de Fancy Fair een feestelijke afsluiting van de actieperiode georganiseerd worden.

Tijdens de actieperiode zullen er op verschillende manieren zoveel mogelijk loten worden verkocht. We zullen deze loten vooral verkopen door u telefonisch te benaderen en op en rond de kantine aan spreken. 

Komt u niet op onze club, maar wilt u ons wel steunen? Stuur dan een e-mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin uw naam en telefoonnummer. Wij bellen u dan op, en zorgen er zo voor dat u mee gaat spelen in de VriendenLoterij voor VELO.

Wij zullen de komende periode regelmatig verdere informatie over deze actie verstrekken.

 

Afdrukken

Informatieavond 3 september

LET OP: INFO AVOND Woensdag 3 september:

De informatieavond is voor (nieuwe) leden, ouders en het kader. In tegenstelling tot eerdere berichten is er 1 programma voor iedereen. We vangen om 19.30. We nodigen iedereen van harte uit.

Tijdens de informatieavond wordt een en ander verteld over: informatie voor nieuwe leden, de nieuwe regels voor minihandbal, toelichting scheidsrechtersbeleid, uitleg over OMNI/SEA structuur in relatie tot de afdeling handbal en wat we van de leden, de ouders en het kader verwachten bij VELO-handbal en wat jullie van ons kunnen verwachten.
Tijdens deze avond kunnen jullie ook kennismaken met de leden van de TC.

Tot woensdag de 3e om 19.30 uur in de “ lage” bar van VELO.


LET OP: Vanwege de vroege start van het seizoen worden de kleding en mappen al uitgereikt op 29 augustus. 

Het Bestuur en de TC

 

Afdrukken

Start Nieuwe Seizoen

Oefenwedstrijd VENECO VELO Dames 1

Op zondag 24 augustus speelt Dames 1, als afsluiting van een trainingsweekend, een oefenwedstrijd tegen Aalsmeer. Aalsmeer is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de eredivisie en speelt dus komend seizoen, net als VENECO VELO, in de 1e divisie.
De wedstrijd in de Velohal (3 × 30 minuten) begint om 11:00 uur. Een mooie gelegenheid om onze dames aan het werk te zien. Ook volgend weekend wordt er druk geoefend. Dan spelen de dames op zaterdag een wedstrijd in en tegen Antwerpen. Op zondag is in Visé de Belgische kampioen Femina de tegenstander. Op zondag 7 september gaat de zaalcompetitie voor dames 1 van start met een thuiswedstrijd tegen Westlandia.

Start nieuwe seizoen

De trainingen starten voor de meeste teams in de week van maandag 25 augustus, enkele selectieteams zijn echter nu al bezig. De competitie start in het weekend van 30 en 31 augustus. De teamindelingen zijn gemaakt en hiermee gaan we dit seizoen starten. Gedurende het seizoen kunnen echter wijzigingen nodig zijn. Wij willen graag iedereen op zijn/haar niveau en vooral met plezier laten handballen. Iemand kan nu echter te hoog of te laag zijn ingedeeld en dan kan een bijstelling naar een hoger of lager team nodig zijn.

De kleding en mappen worden al uitgereikt op 29 augustus tussen 18.00 en 19.00 uur op VELO. Dit i.v.m de vroege start van het seizoen.

Hieronder volgt nogmaals het schema met de trainingstijden en alle trainers en coaches voor dit seizoen. Ook terug te vinden op de site onder informatie Club en Competitie. Er zijn echter nog een paar vacatures die ingevuld moeten worden. Als er mensen zijn die zin hebben om zo’n plek op te vullen kunnen zij zich melden bij de coördinator van de betreffende leeftijdsklasse (Senioren en A jeugd: Hans Donkervoort, B jeugd: Ilse van Holstein, C jeugd: Bianca Koelemij, D jeugd: Ferdinand Bakker, E jeugd: Miranda de Bruijn en F jeugd: Karin Pamuk).

Wij wensen iedereen weer veel handbalplezier dit seizoen. Wij hebben er in ieder geval weer zin in en hopen jullie ook!

De Technische Commissie

Kader 2014-2015 klik hier

Trainingen Veld 1e helft   klik hier

LET OP: INFO AVOND Woensdag 3 september

Afdrukken

Handbal Clinic Bert Bouwer...zet in je agenda!

In het nieuwe seizoen worden er op drie zaterdagmiddagen (27/9, 1/11 en 29/11) clinics georganiseerd voor het gehele technische kader van VENECO VELO. Dus voor alle coaches, begeleiders en trainers. De clinics worden in de vorm van theorieuitleg en praktijkdemonstratie uitgelegd door Bert Bouwer. Bert Bouwer is geen onbekende in de handbalwereld. Als international speelde hij 136 keer voor het Nederlands team en hij was elf jaar actief als bondscoach bij de dames en drie jaar in Japan. Tussendoor trainde hij drie seizoenen lang GOG Gudme op het hoogste niveau in de Deense competitie.

Deze unieke clinic wordt gesponsord door VENECO. Wij zijn Wilbert erg dankbaar voor deze mogelijkheid om het gehele technisch kader van de vereniging mee te nemen in een geweldige clinicreeks van deze TOP coach.

Kortom reserveer 27 september, 1 november en 29 november in je agenda van half twee tot half vijf.

De TC

Afdrukken

Overlijden Teresa Vives Torres

Ons bereikte het droevige bericht dat op vrijdag 25 juli 2014 aan de gevolgen van een hartstilstand is overleden, Teresa Vives Torres,  moeder van ons jeugdlid Rebecca Langelaan (C4).

Teresa was bijna altijd aanwezig om de wedstrijd op foto vast te leggen. Wij zullen haar Spaanse warmte missen.

Wij wensen Rebecca, Marc en Carlo heel veel sterkte om dit verlies te dragen.

Het bestuur en kader van Velo Handbal.

Afdrukken

Sponsors Disney Maxikamp Bedankt!!!

Wij zijn weer teruggekomen van een fantastisch, geweldig, gezellig Maxikamp in “Ons Thuis” in Ommel. We hebben er met alle kids en leiding heel erg van genoten en dus gaat onze grote dank uit naar alle sponsors die ons kamp mogelijk hebben gemaakt:

De sponsors die het kamp ondersteunen met een financiële bijdrage zijn: 

- Electrolux Home Products, Marco Helleman (shirtsponsor)

- Linneweever, Ernst Linneweever (shirtsponsor) 

- Venéco, Wilbert Nederpelt (shirtsponsor)

- Aad en Marga Alleblas, Commissionair VOF

- R. v.d. Horst Spuitbedrijf, Rene van der Horst

- Juwelier van der Marel, Arjen van der Maarel

- Corazon Verde BV, Jan Strik

- JV Trading BV, Joost Veenendaal

- Donkervoort Verlichtingsmontage, Hans Donkervoort

- Lupine Uitvaartverzorging, familie Scheffers

- Framesport en 100% Voetbal, Frans Meurs & Frank Krijger

- De Molerette

- Zwembad de Boetzelaer, Peter Wielaart

- John en Carola Onings

De sponsors die het kamp ondersteunen met materialen of etenswaren zijn: 

van Velthoven Transport (shirtsponsor); De vrachtwagen

- Knijnenburg Zeefdruk ; Korting op de T-shirts voor de kinderen en de polo’s voor de leiding

- Kraak Vers ; Kaas en vleeswaren

- Familie Boon ; Paprika’s

- Bakkerij Roodenrijs ; Brood t/m maandag + korting op puntjes en krentenbollen

- De molen (Sjaak Bos) ; Eieren en het ophalen en brengen van groente en fruit

- Marco Vijverberg ; Groente en fruit

- Etos ; Korting op EHBO-spullen

- Koremans Woning- en Projectinrichting ; Stoffen voor de spellen

- Rene en Nicolet Zwinkels ; Tommies

- Bonte Haas ; Koeken voor tijdens de fietstocht

- MAKRO Wateringen ; Korting op de boodschappen

- 2SUR5 ; Survivaldag

- Jumbo ; Eierkoeken, rollen beschuit en Cracottes

- MISU Be You ; Cadeaubon voor de winnaars van een spel

- Wateringse IJssalon ; IJsbonnen voor alle kinderen

- Puur Haar Hem Huid ; Cadeaubon voor de winnaars van een spel

- Mevrouw Riet Zwinkels ; Ijsjes

Afdrukken

Minikamp 2014

Vrijdag 20 juni was het weer zo ver, met 38 kinderen en 16 leiding was het weer tijd voor Minikamp, met dit jaar het thema Disney! Na het aanmelden van de kinderen waarbij iedereen een mooi kampshirt kreeg, werd een groepsfoto gemaakt. Dit jaar gingen we niet met auto’s naar Delft maar met de Kwibus! Met harde muziek en het luidkeels meezingen door de kinderen begon het weekend gelijk al gezellig! 

Bij aankomst in Delft bij het Kruithuis werden de bedden opgemaakt, de leiding voorgesteld en aten we soep en broodjes knakworst gesponserd door de familie van Dorp. Na het eten werd de creativiteit weer uit de kast getrokken, want we gingen knutselen. Met stiften, stof, lint en (veel) glitters werden mooie en kleurrijke Mickey Mouse en Sneeuwitje trekpoppen gemaakt. Na het knutselen was het tijd voor het Chaosspel. Per groepje moesten de kinderen kleine briefjes zoeken met daarop opdrachten (poets de tanden van je buurman, doe het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima na, zing een Disneyliedje etc). Wanneer je jouw nummertje had gevonden moest je deze opdracht zo goed mogelijk uitvoeren voor de jury, wat voor leuke taferelen zorgde. Het was inmiddels al laat en na nog wat liedjes te hebben gezongen bij het kampvuur, werd er voorgelezen ging iedereen lekker vroeg slapen (of toch niet?).

Op zaterdag was iedereen alweer vroeg wakker en het was feest, want Anne werd 8 jaar! Na een lekker ontbijt maakte iedereen zich klaar voor het zeskamp. Over het hele terrein waren zes spellen verdeeld, zoals zaklopen, blikgooien, over de touwbrug lopen en zo veel mogelijk water naar de overkant vervoeren over het vlot. Bij elk spel kon een letter verdiend worden om een woord te maken. Daarnaast moesten de kinderen munten verdienen om vervolgens nog extra letters te kopen om uiteindelijk op De Kleine Zeemeermin uit te komen. Na de lunch vertrokken we met auto’s naar Delft om daar Vossenjacht te doen. Met groepjes werd door Delft gelopen op zoek naar allemaal verschillende Disneyfiguren (die ook voor de niet-kampgangers flink de aandacht trokken!). Het was wederom een zeer geslaagde middag! ’s Avonds aten we pannenkoeken die iedereen zelf mocht versieren, een groot feest! Na het eten was het (volgens veel kinderen) tijd voor het leukste van heel het kamp: de ontgroening! Dit jaar waren Hanneke, Janine, Yoni, Monica en Nikki de gelukkigen die plaats mochten nemen op het vlot. Iedereen mocht ze bekogelen met poedersuiker, stroop, ei, water, beslag, limonade en als kers op de taart een pan met alle smurrie van heel het weekend bij elkaar gegooid, heerlijk! Na de ontgroening sprong iedereen even onder de douche, om zich vervolgens om te kleden in mooie jurken en outfits voor de bonte avond. Gepresenteerd door een prins en zijn lakei kwamen er weer mooie dansjes en acts voorbij! Na de bonte avond was het weer voorleestijd en was het dit keer wel snel rustig in de kamers.

Op zondag stond de speurtocht op het programma. In groepjes werd door middel van foto’s en disneyfragmenten, waarbij de kinderen goed moesten luisteren welke kant zij op moesten, de weg gevonden naar Delftse Hout. Onderweg werd een liedje bedacht op de melodie van Vader Jacob. Ieder groepje had een eigen Disneyfiguur, dus daar kwamen mooie liedjes uit die de hele weg nog hard werden gezongen. Eenmaal aangekomen bij Delftse Hout lag iedereen al snel in het water om lekker te zwemmen. Er werd gespeeld in het water, in de modder en er werden zelfs massages weggegeven. En dan zat na deze mooie en zonnige middag het kamp er alweer op! Terug bij het Kruithuis haalden de ouders de kids op om weer terug te rijden naar Velo waar alle ouders al stonden te wachten. Van sommige ouders hebben we gehoord dat de kids al sliepen voordat ze het VELO terrein af waren!! Volgens mij hebben het dan als leiding goed gedaan.

Dit weekend hebben we mede kunnen organiseren met hulp van onze sponsoren, heel erg bedankt daarvoor. De sponsoren waren, Aad en Marga Alleblas, Mandy Alleblas, FV&F Schilderwerken (Michel van Holsteijn), Donkervoort Verlichtingsmontage, Rene vd Horst, Rennie vd Horst, Frank Krijger(100% voetbal) , Bart van der Knaap van 2Sur5, Familie van Dorp, Kraak Vers Vleeswaren, Koremans, Ad Koremans Woning- en projectinrichting en de Wateringse ijssalon voor de ijsbon.

Gelukkig zijn er dit jaar niet zo veel spullen overgebleven, er is nog wel 1 kampshirt gevonden, deze is af te halen bij Stefan Wahl. 

We willen alle kinderen en leiding heel erg bedanken voor het geweldige weekend, op naar volgend jaar. O ja ZET MAAR ALVAST IN DE AGENDA, VOLGEND JAAR IS HET MINIKAMP OP 12 t/m 14 JUNI 2015.  

Groeten de kampleiding 

Klik hier om alvast een paar foto's te bekijken