Clubnieuws

Afdrukken

Start Nieuwe Seizoen

Oefenwedstrijd VENECO VELO Dames 1

Op zondag 24 augustus speelt Dames 1, als afsluiting van een trainingsweekend, een oefenwedstrijd tegen Aalsmeer. Aalsmeer is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de eredivisie en speelt dus komend seizoen, net als VENECO VELO, in de 1e divisie.
De wedstrijd in de Velohal (3 × 30 minuten) begint om 11:00 uur. Een mooie gelegenheid om onze dames aan het werk te zien. Ook volgend weekend wordt er druk geoefend. Dan spelen de dames op zaterdag een wedstrijd in en tegen Antwerpen. Op zondag is in Visé de Belgische kampioen Femina de tegenstander. Op zondag 7 september gaat de zaalcompetitie voor dames 1 van start met een thuiswedstrijd tegen Westlandia.

Start nieuwe seizoen

De trainingen starten voor de meeste teams in de week van maandag 25 augustus, enkele selectieteams zijn echter nu al bezig. De competitie start in het weekend van 30 en 31 augustus. De teamindelingen zijn gemaakt en hiermee gaan we dit seizoen starten. Gedurende het seizoen kunnen echter wijzigingen nodig zijn. Wij willen graag iedereen op zijn/haar niveau en vooral met plezier laten handballen. Iemand kan nu echter te hoog of te laag zijn ingedeeld en dan kan een bijstelling naar een hoger of lager team nodig zijn.

De kleding en mappen worden al uitgereikt op 29 augustus tussen 18.00 en 19.00 uur op VELO. Dit i.v.m de vroege start van het seizoen.

Hieronder volgt nogmaals het schema met de trainingstijden en alle trainers en coaches voor dit seizoen. Ook terug te vinden op de site onder informatie Club en Competitie. Er zijn echter nog een paar vacatures die ingevuld moeten worden. Als er mensen zijn die zin hebben om zo’n plek op te vullen kunnen zij zich melden bij de coördinator van de betreffende leeftijdsklasse (Senioren en A jeugd: Hans Donkervoort, B jeugd: Ilse van Holstein, C jeugd: Bianca Koelemij, D jeugd: Ferdinand Bakker, E jeugd: Miranda de Bruijn en F jeugd: Karin Pamuk).

Wij wensen iedereen weer veel handbalplezier dit seizoen. Wij hebben er in ieder geval weer zin in en hopen jullie ook!

De Technische Commissie

Kader 2014-2015 klik hier

Trainingen Veld 1e helft   klik hier

LET OP: INFO AVOND Woensdag 3 september

Afdrukken

Handbal Clinic Bert Bouwer...zet in je agenda!

In het nieuwe seizoen worden er op drie zaterdagmiddagen (27/9, 1/11 en 29/11) clinics georganiseerd voor het gehele technische kader van VENECO VELO. Dus voor alle coaches, begeleiders en trainers. De clinics worden in de vorm van theorieuitleg en praktijkdemonstratie uitgelegd door Bert Bouwer. Bert Bouwer is geen onbekende in de handbalwereld. Als international speelde hij 136 keer voor het Nederlands team en hij was elf jaar actief als bondscoach bij de dames en drie jaar in Japan. Tussendoor trainde hij drie seizoenen lang GOG Gudme op het hoogste niveau in de Deense competitie.

Deze unieke clinic wordt gesponsord door VENECO. Wij zijn Wilbert erg dankbaar voor deze mogelijkheid om het gehele technisch kader van de vereniging mee te nemen in een geweldige clinicreeks van deze TOP coach.

Kortom reserveer 27 september, 1 november en 29 november in je agenda van half twee tot half vijf.

De TC

Afdrukken

Overlijden Teresa Vives Torres

Ons bereikte het droevige bericht dat op vrijdag 25 juli 2014 aan de gevolgen van een hartstilstand is overleden, Teresa Vives Torres,  moeder van ons jeugdlid Rebecca Langelaan (C4).

Teresa was bijna altijd aanwezig om de wedstrijd op foto vast te leggen. Wij zullen haar Spaanse warmte missen.

Wij wensen Rebecca, Marc en Carlo heel veel sterkte om dit verlies te dragen.

Het bestuur en kader van Velo Handbal.

Afdrukken

Sponsors Disney Maxikamp Bedankt!!!

Wij zijn weer teruggekomen van een fantastisch, geweldig, gezellig Maxikamp in “Ons Thuis” in Ommel. We hebben er met alle kids en leiding heel erg van genoten en dus gaat onze grote dank uit naar alle sponsors die ons kamp mogelijk hebben gemaakt:

De sponsors die het kamp ondersteunen met een financiële bijdrage zijn: 

- Electrolux Home Products, Marco Helleman (shirtsponsor)

- Linneweever, Ernst Linneweever (shirtsponsor) 

- Venéco, Wilbert Nederpelt (shirtsponsor)

- Aad en Marga Alleblas, Commissionair VOF

- R. v.d. Horst Spuitbedrijf, Rene van der Horst

- Juwelier van der Marel, Arjen van der Maarel

- Corazon Verde BV, Jan Strik

- JV Trading BV, Joost Veenendaal

- Donkervoort Verlichtingsmontage, Hans Donkervoort

- Lupine Uitvaartverzorging, familie Scheffers

- Framesport en 100% Voetbal, Frans Meurs & Frank Krijger

- De Molerette

- Zwembad de Boetzelaer, Peter Wielaart

- John en Carola Onings

De sponsors die het kamp ondersteunen met materialen of etenswaren zijn: 

van Velthoven Transport (shirtsponsor); De vrachtwagen

- Knijnenburg Zeefdruk ; Korting op de T-shirts voor de kinderen en de polo’s voor de leiding

- Kraak Vers ; Kaas en vleeswaren

- Familie Boon ; Paprika’s

- Bakkerij Roodenrijs ; Brood t/m maandag + korting op puntjes en krentenbollen

- De molen (Sjaak Bos) ; Eieren en het ophalen en brengen van groente en fruit

- Marco Vijverberg ; Groente en fruit

- Etos ; Korting op EHBO-spullen

- Koremans Woning- en Projectinrichting ; Stoffen voor de spellen

- Rene en Nicolet Zwinkels ; Tommies

- Bonte Haas ; Koeken voor tijdens de fietstocht

- MAKRO Wateringen ; Korting op de boodschappen

- 2SUR5 ; Survivaldag

- Jumbo ; Eierkoeken, rollen beschuit en Cracottes

- MISU Be You ; Cadeaubon voor de winnaars van een spel

- Wateringse IJssalon ; IJsbonnen voor alle kinderen

- Puur Haar Hem Huid ; Cadeaubon voor de winnaars van een spel

- Mevrouw Riet Zwinkels ; Ijsjes

Afdrukken

Vriendenloterij

Aan het begin van dit seizoen zijn wij via het oud-bestuurslid en ere-lid Joop Gardien van de voetbal in contact gebracht met de Stichting Vriendenloterij. Overleg met deze stichting en de afdelingen binnen VELO heeft ertoe geleid dat VELO beschouwd wordt als goed doel voor deze organisatie. Na overleg binnen het OMNI- bestuur van VELO is besloten dat de afdelingen badminton, handbal en voetbal mee doen met een actie tesamen met de Vriendenloterrij. Er is een commissie gevormd die bestaat uit Gerard van Zundert, Theo Suijkerland, Max Molleman, Ilco Lange en Peet van der Zanden.

De actie begint op 29 september. Vanaf die dag worden in vier weken tijd zoveel mogelijk loten verkocht door onze leden.

Snel geld verdiend voor VELO

Van ieder verkocht lot gaat de helft van de opbrengsten direct door naar onze club. Ons doel is om minstens 350 loten te verkopen. Dit levert naar verwachting een aanzienlijk bedrag op wat natuurlijk ten goede komt aam de deelnemende afdelingen. Een lot kost 12 euro per trekking waarbij de deelnemers aan de loterij kans maken op geweldige prijzen, oplopend tot 1 miljoen euro.

Hoe gaat de actie verlopen

Wij zijn nog bezig met het maken van het plan van aanpak maar helder is wel dat er in een  periode van vier weken loten worden verkocht op de club en dat er in dezelfde periode belacties naar leden zullen plaatsvinden. Een van de redenen dat wij u nu alvast wat informatie geven is het feit dat wij in die periode veel vrijwilligers nodig hebben voor onder andere de belacties en de verkoop in de kantine. U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij een van de commissieleden (zie bovenaan).

Wij zullen de komende periode regelmatig informatie over deze actie verstrekken. 

Afdrukken

Minikamp 2014

Vrijdag 20 juni was het weer zo ver, met 38 kinderen en 16 leiding was het weer tijd voor Minikamp, met dit jaar het thema Disney! Na het aanmelden van de kinderen waarbij iedereen een mooi kampshirt kreeg, werd een groepsfoto gemaakt. Dit jaar gingen we niet met auto’s naar Delft maar met de Kwibus! Met harde muziek en het luidkeels meezingen door de kinderen begon het weekend gelijk al gezellig! 

Bij aankomst in Delft bij het Kruithuis werden de bedden opgemaakt, de leiding voorgesteld en aten we soep en broodjes knakworst gesponserd door de familie van Dorp. Na het eten werd de creativiteit weer uit de kast getrokken, want we gingen knutselen. Met stiften, stof, lint en (veel) glitters werden mooie en kleurrijke Mickey Mouse en Sneeuwitje trekpoppen gemaakt. Na het knutselen was het tijd voor het Chaosspel. Per groepje moesten de kinderen kleine briefjes zoeken met daarop opdrachten (poets de tanden van je buurman, doe het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima na, zing een Disneyliedje etc). Wanneer je jouw nummertje had gevonden moest je deze opdracht zo goed mogelijk uitvoeren voor de jury, wat voor leuke taferelen zorgde. Het was inmiddels al laat en na nog wat liedjes te hebben gezongen bij het kampvuur, werd er voorgelezen ging iedereen lekker vroeg slapen (of toch niet?).

Op zaterdag was iedereen alweer vroeg wakker en het was feest, want Anne werd 8 jaar! Na een lekker ontbijt maakte iedereen zich klaar voor het zeskamp. Over het hele terrein waren zes spellen verdeeld, zoals zaklopen, blikgooien, over de touwbrug lopen en zo veel mogelijk water naar de overkant vervoeren over het vlot. Bij elk spel kon een letter verdiend worden om een woord te maken. Daarnaast moesten de kinderen munten verdienen om vervolgens nog extra letters te kopen om uiteindelijk op De Kleine Zeemeermin uit te komen. Na de lunch vertrokken we met auto’s naar Delft om daar Vossenjacht te doen. Met groepjes werd door Delft gelopen op zoek naar allemaal verschillende Disneyfiguren (die ook voor de niet-kampgangers flink de aandacht trokken!). Het was wederom een zeer geslaagde middag! ’s Avonds aten we pannenkoeken die iedereen zelf mocht versieren, een groot feest! Na het eten was het (volgens veel kinderen) tijd voor het leukste van heel het kamp: de ontgroening! Dit jaar waren Hanneke, Janine, Yoni, Monica en Nikki de gelukkigen die plaats mochten nemen op het vlot. Iedereen mocht ze bekogelen met poedersuiker, stroop, ei, water, beslag, limonade en als kers op de taart een pan met alle smurrie van heel het weekend bij elkaar gegooid, heerlijk! Na de ontgroening sprong iedereen even onder de douche, om zich vervolgens om te kleden in mooie jurken en outfits voor de bonte avond. Gepresenteerd door een prins en zijn lakei kwamen er weer mooie dansjes en acts voorbij! Na de bonte avond was het weer voorleestijd en was het dit keer wel snel rustig in de kamers.

Op zondag stond de speurtocht op het programma. In groepjes werd door middel van foto’s en disneyfragmenten, waarbij de kinderen goed moesten luisteren welke kant zij op moesten, de weg gevonden naar Delftse Hout. Onderweg werd een liedje bedacht op de melodie van Vader Jacob. Ieder groepje had een eigen Disneyfiguur, dus daar kwamen mooie liedjes uit die de hele weg nog hard werden gezongen. Eenmaal aangekomen bij Delftse Hout lag iedereen al snel in het water om lekker te zwemmen. Er werd gespeeld in het water, in de modder en er werden zelfs massages weggegeven. En dan zat na deze mooie en zonnige middag het kamp er alweer op! Terug bij het Kruithuis haalden de ouders de kids op om weer terug te rijden naar Velo waar alle ouders al stonden te wachten. Van sommige ouders hebben we gehoord dat de kids al sliepen voordat ze het VELO terrein af waren!! Volgens mij hebben het dan als leiding goed gedaan.

Dit weekend hebben we mede kunnen organiseren met hulp van onze sponsoren, heel erg bedankt daarvoor. De sponsoren waren, Aad en Marga Alleblas, Mandy Alleblas, FV&F Schilderwerken (Michel van Holsteijn), Donkervoort Verlichtingsmontage, Rene vd Horst, Rennie vd Horst, Frank Krijger(100% voetbal) , Bart van der Knaap van 2Sur5, Familie van Dorp, Kraak Vers Vleeswaren, Koremans, Ad Koremans Woning- en projectinrichting en de Wateringse ijssalon voor de ijsbon.

Gelukkig zijn er dit jaar niet zo veel spullen overgebleven, er is nog wel 1 kampshirt gevonden, deze is af te halen bij Stefan Wahl. 

We willen alle kinderen en leiding heel erg bedanken voor het geweldige weekend, op naar volgend jaar. O ja ZET MAAR ALVAST IN DE AGENDA, VOLGEND JAAR IS HET MINIKAMP OP 12 t/m 14 JUNI 2015.  

Groeten de kampleiding 

Klik hier om alvast een paar foto's te bekijken 

Afdrukken

Seizoen 2014-2015 - Teams/Kader/Trainingstijden

Het seizoen zit er nu echt op, alleen het grote kamp komt nog.

De teamindelingen zijn alvast gemaakt. Voor een aantal teams is het kader al bekend, maar voor veel teams moeten we nog op zoek naar trainers en coaches. Als er mensen zijn die zin hebben om  deze taak op zich te nemen kunnen zij zich melden bij de coördinator van de betreffende leeftijdsklasse (Senioren en A jeugd: Hans Donkervoort, B jeugd: Ilse van Holstein, C jeugd: Bianca Koelemij, D jeugd: Ferdinand Bakker, E jeugd: Miranda de Bruijn en F jeugd: Karin Pamuk).

Het trainingstijdenschema is gemaakt maar kan nog wijzigen omdat een en ander afhankelijk is van het kader dat op de teams komt te staan. De trainingsdagen voor het buiten- en binnenseizoen kunnen verschillend zijn, maar we proberen het zoveel mogelijk gelijk te houden. Dit blijft altijd moeilijk in verband met de zaalruimte die beschikbaar is voor ons.We zullen jullie voordat de schoolvakantie begint hier nog verder over informeren.

De veldcompetitie start officieel in het weekend van 30 en 31 augustus 2014. De trainingen zullen waarschijnlijk door de vakantie pas vanaf maandag 1 september weer kunnen gaan starten. Het kan zijn dat de (selectie) trainers toch eerder willen beginnen, dus hou de berichtgeving hierover op de site en in het velonieuws in de gaten. We zullen aan het begin van het nieuwe seizoen, op woensdag 3 september, weer een informatie avond organiseren.

Wij willen bij deze iedereen een leuk kamp en een prettige vakantie wensen en we zien jullie in september weer op de velden!

Het Bestuur en de TC

Kader seizoen 2014-2015 klik hier

Trainingstijden veld 2014-2015 klik hier

Teamindeling Senioren klik hier

Teamindeling Recreanten klik hier

Teamindeling A jeugd klik hier

Teamindeling B jeugd klik hier

Teamindeling C jeugd klik hier

Teamindeling D jeugd klik hier

Teamindeling E jeugd klik hier

Teamindeling F jeugd klik hier