Clubnieuws

Afdrukken

Maxikamp 2014

Zaterdag 19 juli gaan we dan eindelijk met het Maxikamp naar “Ons Thuis” in Ommel. We kunnen dit handbalkamp echter niet organiseren zonder de hulp van onze zeer gewaardeerde sponsors. Daarvoor onze hartelijke dank !!!

De sponsors die het kamp ondersteunen met een financiële bijdrage zijn:  

- Electrolux Home Products, Marco Helleman (shirtsponsor)

- Linneweever, Ernst Linneweever (shirtsponsor) 

- Venéco, Wilbert Nederpelt (shirtsponsor) 

- Aad en Marga Alleblas, Commissionair VOF 

- R. v.d. Horst Spuitbedrijf, Rene van der Horst 

- Juwelier van der Marel, Arjen van der Marel 

- Corazon Verde BV, Jan Strik 

- JV Trading BV, Joost Veenendaal 

- Donkervoort Verlichtingsmontage, Hans Donkervoort 

- Lupine Uitvaartverzorging, familie Scheffers 

- Framesport en 100% Voetbal, Frans Meurs & Frank Krijger 

- De Molerette 

- Zwembad de Boetzelaer, Peter Wielaart 

- John en Carola Onings 

De sponsors die het kamp ondersteunen met materialen of etenswaren zijn:

- Van Velthoven Transport (shirtsponsor) : De vrachtwagen 

- Knijnenburg Zeefdruk : Korting op de T-shirts voor de kinderen en de polo’s voor de leiding 

- Kraak Vers : Kaas en vleeswaren 

- Familie Boon : Paprika’s 

- Bakkerij Roodenrijs : Brood t/m maandag + korting op puntjes en krentenbollen 

- De molen (Sjaak Bos) : Eieren en het ophalen en brengen van groente en fruit 

- Marco Vijverberg : Groente en fruit 

- Etos : Korting op EHBO-spullen 

- Koremans Woning- en Projectinrichting : Stoffen voor de spellen 

- Rene en Nicolet Zwinkels : Tommies 

- Bonte Haas : Koeken voor tijdens de fietstocht 

- MAKRO Wateringen : Korting op de boodschappen 

- 2SUR5 : Survivaldag 

- Jumbo : Eierkoeken, rollen beschuit en Cracottes 

- MISU Be You : Cadeaubon voor de winnaars van een spel 

- Wateringse IJssalon : IJsbonnen voor alle kinderen 

- Puur Haar Hem Huid : Cadeaubon voor de winnaars van een spel

Afdrukken

Disney Minikamp 2014 Aanvullend

Bij het plaatsen van het kampverslag is er iets verkeerd gegaan met het verslag, helaas is belangrijkst, het bedanken van onze sponsoren, uit het VELO nieuws weggevallen. Daarom alsnog het dank woord aan onze sponsoren die het mede mogelijk gemaakt hebben dat we met de KWIBUS naar de kamplocatie konden.

De sponsoren waren, Aad en Marga Alleblas, Mandy Alleblas, FV&F Schilderwerken (Michel van Holsteijn), Donkervoort Verlichtingsmontage (Hans Donkervoort), Rene vd Horst, Rennie vd Horst, Frank Krijger(100% voetbal) , Bart van der Knaap van 2Sur5, Familie van Dorp, Kraak Vers Vleeswaren (Tanja Wahl), Koremans Woning- en projectinrichting (Ad Koremans)en de Wateringse ijssalon voor de ijsbon.

Gelukkig zijn er dit jaar niet zo veel spullen overgebleven, er is nog wel 1 kampshirt gevonden, deze is af te halen bij Stefan Wahl. We willen alle kinderen en leiding nogmaals heel erg bedanken voor het geweldige weekend, op naar volgend jaar. O ja ZET MAAR ALVAST IN DE AGENDA, VOLGEND JAAR IS HET MINIKAMP OP 12 t/m 14 JUNI 2015.

Groeten de kampleiding

Afdrukken

Pasfoto's ledenpassen nieuwe seizoen

Onderstaande leden worden verzocht een pasfoto in te leveren. Dit kan op 2 manieren: in de brievenbus op Binnenroede 26 of digitaal in jpg format naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ZW662Z6             Ferdinand Bakker

ZX254J8               Liz de Bakker

ZX362NI               Maureen Bastiaan

ZW292W2           Isa van den Berg

ZT033G4              Dewi Boeters

ZV808FR              Maureen Boeters

ZW605WW         Tineke Bol

ZT022JX               Tamar v.d. Bos

ZT022WC             Tess Damen

ZX370D3              Lanmy Do

ZT022Q6              Laurie Esmeijer

ZX292X2              Selma Es-Sadi

ZX292Y3               Rania Es-Sadi

ZS856K2               Karleen Fransen

ZX292VY              Thijs Groeneveld

ZX308LK               Juulke Groenewegen

ZT042BZ               Diede Halverhout

ZW233LK             Chelsea Helleman

ZX254MB            Anja Hoogervorst

ZX308TS               Larissa IJsselsteijn

ZX308WV            Isa Krook

ZS944ZD              Frank ter Laak

ZX381JL                Marleen Luimes

ZX349Z7               Eline Lunshof

ZS855BO              Tessa van Meurs

ZT022YE               Eva van Mil

ZW726CG            Anita Nederpelt

ZS966NH             Hetty Olsthoorn

ZS854HR              Marcha Olsthoorn

ZS922GC              Simon Pronk

ZX308YX              Quïncy van Ruijven

ZX254QF              Alyssa Schaap

ZW607RX            Manja Tousain 

ZT022VB              Esmee Wijten

Afdrukken

Vriendenloterij

Aan het begin van dit seizoen zijn wij via het oud-bestuurslid en ere-lid Joop Gardien van de voetbal in contact gebracht met de Stichting Vriendenloterij. Overleg met deze stichting en de afdelingen binnen VELO heeft ertoe geleid dat VELO beschouwd wordt als goed doel voor deze organisatie. Na overleg binnen het OMNI- bestuur van VELO is besloten dat de afdelingen badminton, handbal en voetbal mee doen met een actie tesamen met de Vriendenloterrij. Er is een commissie gevormd die bestaat uit Gerard van Zundert, Theo Suijkerland, Max Molleman, Ilco Lange en Peet van der Zanden.

De actie begint op 29 september. Vanaf die dag worden in vier weken tijd zoveel mogelijk loten verkocht door onze leden.

Snel geld verdiend voor VELO

Van ieder verkocht lot gaat de helft van de opbrengsten direct door naar onze club. Ons doel is om minstens 350 loten te verkopen. Dit levert naar verwachting een aanzienlijk bedrag op wat natuurlijk ten goede komt aam de deelnemende afdelingen. Een lot kost 12 euro per trekking waarbij de deelnemers aan de loterij kans maken op geweldige prijzen, oplopend tot 1 miljoen euro.

Hoe gaat de actie verlopen

Wij zijn nog bezig met het maken van het plan van aanpak maar helder is wel dat er in een  periode van vier weken loten worden verkocht op de club en dat er in dezelfde periode belacties naar leden zullen plaatsvinden. Een van de redenen dat wij u nu alvast wat informatie geven is het feit dat wij in die periode veel vrijwilligers nodig hebben voor onder andere de belacties en de verkoop in de kantine. U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij een van de commissieleden (zie bovenaan).

Wij zullen de komende periode regelmatig informatie over deze actie verstrekken. 

Afdrukken

Minikamp 2014

Vrijdag 20 juni was het weer zo ver, met 38 kinderen en 16 leiding was het weer tijd voor Minikamp, met dit jaar het thema Disney! Na het aanmelden van de kinderen waarbij iedereen een mooi kampshirt kreeg, werd een groepsfoto gemaakt. Dit jaar gingen we niet met auto’s naar Delft maar met de Kwibus! Met harde muziek en het luidkeels meezingen door de kinderen begon het weekend gelijk al gezellig! 

Bij aankomst in Delft bij het Kruithuis werden de bedden opgemaakt, de leiding voorgesteld en aten we soep en broodjes knakworst gesponserd door de familie van Dorp. Na het eten werd de creativiteit weer uit de kast getrokken, want we gingen knutselen. Met stiften, stof, lint en (veel) glitters werden mooie en kleurrijke Mickey Mouse en Sneeuwitje trekpoppen gemaakt. Na het knutselen was het tijd voor het Chaosspel. Per groepje moesten de kinderen kleine briefjes zoeken met daarop opdrachten (poets de tanden van je buurman, doe het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima na, zing een Disneyliedje etc). Wanneer je jouw nummertje had gevonden moest je deze opdracht zo goed mogelijk uitvoeren voor de jury, wat voor leuke taferelen zorgde. Het was inmiddels al laat en na nog wat liedjes te hebben gezongen bij het kampvuur, werd er voorgelezen ging iedereen lekker vroeg slapen (of toch niet?).

Op zaterdag was iedereen alweer vroeg wakker en het was feest, want Anne werd 8 jaar! Na een lekker ontbijt maakte iedereen zich klaar voor het zeskamp. Over het hele terrein waren zes spellen verdeeld, zoals zaklopen, blikgooien, over de touwbrug lopen en zo veel mogelijk water naar de overkant vervoeren over het vlot. Bij elk spel kon een letter verdiend worden om een woord te maken. Daarnaast moesten de kinderen munten verdienen om vervolgens nog extra letters te kopen om uiteindelijk op De Kleine Zeemeermin uit te komen. Na de lunch vertrokken we met auto’s naar Delft om daar Vossenjacht te doen. Met groepjes werd door Delft gelopen op zoek naar allemaal verschillende Disneyfiguren (die ook voor de niet-kampgangers flink de aandacht trokken!). Het was wederom een zeer geslaagde middag! ’s Avonds aten we pannenkoeken die iedereen zelf mocht versieren, een groot feest! Na het eten was het (volgens veel kinderen) tijd voor het leukste van heel het kamp: de ontgroening! Dit jaar waren Hanneke, Janine, Yoni, Monica en Nikki de gelukkigen die plaats mochten nemen op het vlot. Iedereen mocht ze bekogelen met poedersuiker, stroop, ei, water, beslag, limonade en als kers op de taart een pan met alle smurrie van heel het weekend bij elkaar gegooid, heerlijk! Na de ontgroening sprong iedereen even onder de douche, om zich vervolgens om te kleden in mooie jurken en outfits voor de bonte avond. Gepresenteerd door een prins en zijn lakei kwamen er weer mooie dansjes en acts voorbij! Na de bonte avond was het weer voorleestijd en was het dit keer wel snel rustig in de kamers.

Op zondag stond de speurtocht op het programma. In groepjes werd door middel van foto’s en disneyfragmenten, waarbij de kinderen goed moesten luisteren welke kant zij op moesten, de weg gevonden naar Delftse Hout. Onderweg werd een liedje bedacht op de melodie van Vader Jacob. Ieder groepje had een eigen Disneyfiguur, dus daar kwamen mooie liedjes uit die de hele weg nog hard werden gezongen. Eenmaal aangekomen bij Delftse Hout lag iedereen al snel in het water om lekker te zwemmen. Er werd gespeeld in het water, in de modder en er werden zelfs massages weggegeven. En dan zat na deze mooie en zonnige middag het kamp er alweer op! Terug bij het Kruithuis haalden de ouders de kids op om weer terug te rijden naar Velo waar alle ouders al stonden te wachten. Van sommige ouders hebben we gehoord dat de kids al sliepen voordat ze het VELO terrein af waren!! Volgens mij hebben het dan als leiding goed gedaan.

Dit weekend hebben we mede kunnen organiseren met hulp van onze sponsoren, heel erg bedankt daarvoor. De sponsoren waren, Aad en Marga Alleblas, Mandy Alleblas, FV&F Schilderwerken (Michel van Holsteijn), Donkervoort Verlichtingsmontage, Rene vd Horst, Rennie vd Horst, Frank Krijger(100% voetbal) , Bart van der Knaap van 2Sur5, Familie van Dorp, Kraak Vers Vleeswaren, Koremans, Ad Koremans Woning- en projectinrichting en de Wateringse ijssalon voor de ijsbon.

Gelukkig zijn er dit jaar niet zo veel spullen overgebleven, er is nog wel 1 kampshirt gevonden, deze is af te halen bij Stefan Wahl. 

We willen alle kinderen en leiding heel erg bedanken voor het geweldige weekend, op naar volgend jaar. O ja ZET MAAR ALVAST IN DE AGENDA, VOLGEND JAAR IS HET MINIKAMP OP 12 t/m 14 JUNI 2015.  

Groeten de kampleiding 

Klik hier om alvast een paar foto's te bekijken 

Afdrukken

Seizoen 2014-2015 - Teams/Kader/Trainingstijden

Het seizoen zit er nu echt op, alleen het grote kamp komt nog.

De teamindelingen zijn alvast gemaakt. Voor een aantal teams is het kader al bekend, maar voor veel teams moeten we nog op zoek naar trainers en coaches. Als er mensen zijn die zin hebben om  deze taak op zich te nemen kunnen zij zich melden bij de coördinator van de betreffende leeftijdsklasse (Senioren en A jeugd: Hans Donkervoort, B jeugd: Ilse van Holstein, C jeugd: Bianca Koelemij, D jeugd: Ferdinand Bakker, E jeugd: Miranda de Bruijn en F jeugd: Karin Pamuk).

Het trainingstijdenschema is gemaakt maar kan nog wijzigen omdat een en ander afhankelijk is van het kader dat op de teams komt te staan. De trainingsdagen voor het buiten- en binnenseizoen kunnen verschillend zijn, maar we proberen het zoveel mogelijk gelijk te houden. Dit blijft altijd moeilijk in verband met de zaalruimte die beschikbaar is voor ons.We zullen jullie voordat de schoolvakantie begint hier nog verder over informeren.

De veldcompetitie start officieel in het weekend van 30 en 31 augustus 2014. De trainingen zullen waarschijnlijk door de vakantie pas vanaf maandag 1 september weer kunnen gaan starten. Het kan zijn dat de (selectie) trainers toch eerder willen beginnen, dus hou de berichtgeving hierover op de site en in het velonieuws in de gaten. We zullen aan het begin van het nieuwe seizoen, op woensdag 3 september, weer een informatie avond organiseren.

Wij willen bij deze iedereen een leuk kamp en een prettige vakantie wensen en we zien jullie in september weer op de velden!

Het Bestuur en de TC

Kader seizoen 2014-2015 klik hier

Trainingstijden veld 2014-2015 klik hier

Teamindeling Senioren klik hier

Teamindeling Recreanten klik hier

Teamindeling A jeugd klik hier

Teamindeling B jeugd klik hier

Teamindeling C jeugd klik hier

Teamindeling D jeugd klik hier

Teamindeling E jeugd klik hier

Teamindeling F jeugd klik hier

Afdrukken

A1 in Finale Ruud Adema Cup

Zondag 22 juni speelt de A1 de finale van de Ruud Adema Cup om 16.10 uur tegen Ventura en wordt gespeeld bij Ventura in Schiedam. Kom allemaal onze Dames A1 aanmoedigen en help hun om na het Nederlands Kampioenschap Veld ook deze beker binnen te slepen. Het adres is Sportlaan 50 in Schiedam.

Meiden en begeleiding, veel succes.

Afdrukken

VENECO VELO A1 en B1 Nederlands Kampioen Veldhandbal

We hebben geschiedenis geschreven afgelopen weekend. Zowel de A1 als de B1 hebben door goed teamspel de Nederlandse titel weten te veroveren. Meiden en begeleiding van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat.

De A1 kan het seizoen nog mooier maken door aanstaande zondag 22 juni de bekerfinale te winnen. Kom dus de kersverse Nederlandse Kampioen as zondag aanmoedigen en help ze ook aan deze titel! De bekerfinale wordt gespeeld om 16.10 uur bij Ventura in Schiedam. Meiden en begeleiding, veel succes met deze laatste wedstrijd van het seizoen!

Het bestuur en de TC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afdrukken

Afsluiting seizoen B2

 Na de wedstrijd tegen DIOS B1, waarin we een 7-10 voorsprong bij rust onnodig weggaven en met 18-17 verloren, was het kampioenschap verspeeld en gingen we ons richten op het handhaven van de tweede plaats met een thuiswedstrijd tegen Foreholte B1 en uitwedstrijd tegen EHC B1 op het programma. 

Zondag 25 mei kwam Foreholte op bezoek, een goed handballende tegenstander die het ons de afgelopen 2 seizoenen menig wedstrijd zeer lastig heeft gemaakt. Ook deze keer waren beide teams aan elkaar gewaagd en was het een gelijk opgaande strijd in de eerste helft. De wil om te winnen was bij ons sterk aanwezig en vanuit een actieve dekking en snelle omschakeling was de stand halverwege 11-9 in ons voordeel. In de tweede helft namen we direct het initiatief en lieten met snelle aanvallen, goed ingezette en afgeronde wissels en strakke schoten vanuit de tweede lijn zien dat we ten opzichte van de eerste wedstrijd in oktober een stuk sterker zijn geworden. Tess en Milou uit B3 en Jill en Noa uit C1 draaiden goed mee als vervangsters van Sacha en Tessa die met B1 mee deden en Anne die helaas nog geblesseerd was. Bij 24-17 klonk het eindsignaal waarmee we de tweede plaats veilig hadden gesteld en de taart van Simone en Dana extra lekkel smaakte. 

Zondag 1 juni gingen we op bezoek bij EHC voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Na een flitsende start met 0-3 binnen 2 ½ minuut werden we iets te gemakzuchtig en via 2-6 en 4-6 lieten we EHC tot 8-8 op gelijke hoogte komen. Een tactische zet was nodig om weer in ons spel te komen, die werd goed uitgevoerd waardoor we voor rust orde op zaken stelden en met 9-18 de schaduw opzochten. Op naar de 30 was de uitdaging en daar leek het direct na rust ook op uit te gaan draaien met 3 doelpunten binnen 5 minuten en dus 9-21. Het zonnetje, 1 wissel en de grote voorsprong zorgden voor wat oponthoud in de score en het goed fluitende duo besloot een aantal strafworpen aan EHC te geven. Inmiddels had iedereen minimaal 3 keer gescoord en bleven we enthousiast jagen op meer doelpunten. Met nog 7 minuten te spelen kwamen we op 18-29 en kregen drie opgelegde kansen om de 30-ste te turven, de paal en keepster stonden hierbij echter flink in de weg. De volgende kans trof wel het net en bij de stand 20-31 was het laatste fluitsignaal te horen. Een keurige tweede plaats met 8 overwinningen tegen B1 teams en een 12-13 en 18-17 nederlaag tegen DIOS B1. Rest ons het Apeldoorn toernooi waar we jullie uiteraard verslag van zullen doen.

De groetjes van B2.