Clubnieuws

Afdrukken

VENECO VELO Handbal voert VOG-beleid in

Met ingang van 1 juni 2015 voert VENECO VELO Handbal een VOG-beleid in. Het bestuur licht hierbij toe waarom een VOG-beleid van belang is en wat we daaronder moeten verstaan.

Wat is een VOG?

VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag. Uit deze verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het verkrijgen van een nieuwe baan of het werken met minderjarigen bij een sportvereniging. Een Verklaring Omtrent het Gedrag staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag.

Waarom vragen sportverenigingen een VOG?

Een VOG is één van de maatregelen die een sportvereniging kan nemen om de kans op seksuele intimidatie en andere vormen van grensoverschrijdend gedrag binnen de club te verkleinen. Het geeft meer zekerheid over het verleden van (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders of verzorgers en het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij de sportvereniging kunnen uitoefenen. Door als vereniging of bond een VOG te verlangen van iedereen die in zijn functie in aanraking komt met minderjarigen, mensen met een verstandelijke beperking, of andere kwetsbare groepen, laat een sportvereniging zien dat de veiligheid van de leden serieus wordt genomen.

Is een VOG genoeg?

Misbruik kan helaas nooit 100 procent worden voorkomen en het vragen van een VOG van vrijwilligers en betaalde krachten is slechts één van de maatregelen ter preventie van seksuele intimidatie. Andere maatregelen die een sportbond of sportvereniging kan nemen, zijn bijvoorbeeld het maken van een risicoanalyse, het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon of het opstellen van gedragsregels voor de begeleiders.

Waar zet VENECO VELO Handbal op in?

Het bestuur van VENECO VELO Handbal heeft op basis hiervan besloten tot de volgende eigen acties:

1. de club vraagt een VOG-verklaring van het bestuur en alle geledingen die in direct contact staan met de jeugd van VENECO VELO Handbal (en eventuele jeugdige bezoekers van de club). Denk hierbij aan de technische commissie, bestuur, coaches, begeleiders, kampleiding ect.. Deze verplichting geldt evenzeer voor de trainers (vaste en invallers)

2. de club heeft een vertrouwenspersoon: een centraal aanspreekpunt die ervoor zorgt dat de wijze waarop we met elkaar binnen de club omgaan leuk en veilig blijft. Bij een vertrouwenscontactpersoon kunnen kinderen en anderen terecht met vragen die ze niet gemakkelijk stellen of waarvan ze bang zijn dat er niet serieus op gereageerd gaat worden.

3. vertrouwenscontactpersoon binnen de VELO zijn Martin Wolf en Joke Gales. Kijk op de site hoe je in contact kan komen met de vertrouwenscontactpersoon.

Meer informatie Wie meer wil weten over een VOG in relatie tot het sporten van kinderen kan terecht op de website van NOC NSF:

Het bestuur van VENECO VELO Handbal

Afdrukken

Playbackshow 5 juni

Inmiddels hebben jullie allemaal de informatie over de playbackshow op vrijdag 5 juni in het teambakje kunnen vinden. Vergeet je vooral niet op te geven met je team. Dit kan bij Ilse van Meurs - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wij hopen jullie allemaal te zien met een spetterend optreden tijdens de playbackshow.

Tot dan, De Activiteiten commissie

Afdrukken

Uitbreiding bestuur

We zijn uitermate gelukkig met het feit dat we het bestuur van VENECO VELO handbal met ingang van heden hebben kunnen uitbreiden met de komst van Danielle Manongko. 
Annemieke van Vliet, secretaris van VENECO VELO Handbal heeft aangegeven per aankomend seizoen te stoppen als bestuurslid. Door de komst van Danielle is de vacante positie van secretaris voorlopig ingevuld. 
Danielle zal de komende maanden worden ingewerkt door Annemieke van Vliet.

Vanzelfsprekend zal dit in de Algemene Leden Vergadering in oktober geëvalueerd en verder geformaliseerd moeten worden.

Wij wensen Danielle veel succes in haar nieuwe rol!

Namens het bestuur, Jurgen Delneij

 

Afdrukken

Vrijwilligers gevraagd

Een filmpje voor het werven van vrijwilligers gemaakt door onze nieuwe voorzitter Jurgen Delneij.

https://youtu.be/pBtzm6utMXY

Wil je wat doen voor VENECO VELO? Aanmelden kan door een mail te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Afdrukken

Kom mee Beach handballen bij VENECO VELO

Kom mee Beach handballen bij VENEC /VELO

Vanaf donderdag 29 mei is de fietsenstalling omgetoverd tot een waar strand. Alleen de zee zal ontbreken. Tot en met zondag 31 mei worden er diverse beach sporten gedaan. Kijk maar eens op www.velo.nl/beachgames.

VENECO VELO handbal heeft het strand op vrijdagmiddag van 16.00 tot 20.00 uur tot haar beschikking en zaterdag de gehele dag. Op vrijdag willen we de teams die regulier op vrijdag trainen laten beach handballen. Dat ongeveer gedurende de trainingstijd. Op zaterdag hebben we vrije inschrijving. Het idee is om een Mix-wedstrijden te spelen. Dus de grote kans om met je idool uit Dames 1 of Heren 1 te gaan spelen!!!

Geef je op door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Geef daarin aan: je naam, je team en of je op zaterdag ochtend en/of zaterdagmiddag wil spelen. Om de kosten te drukken kost deelname 2 Euro per keer. Dus ook voor de vrijdagtraining!

De unieke ervaring om beach handball bij VENECO VELO te kunnen spelen kun je niet laten lopen! Geef je op voor zondag 10 mei.

Om alvast in de sfeer te komen hier wat beach handbalbeelden: 
https://www.youtube.com/watch?v=UXHch7UB6pw 

https://www.youtube.com/watch?v=XVD0QZkhwPE 

https://www.youtube.com/watch?v=eKXVZNmWkFM 

Of zoek zelf eens op youtube! Tot op het VELO Strand!!

Afdrukken

Echte handballers kennen de regels

Met ingang van het volgend seizoen wordt door het Nederlands Handbal Verbond het spelregelbewijs ingevoerd. Het NHV wil hiermee graag de spelregelkennis bij spelers en begeleiders vergroten. 

Uiteraard staan wij hier als VENECO VELO helemaal achter en hebben wij het motto:“Echte handballers kennen de regels”  gecommuniceerd. 

Concreet betekent het, dat met ingang van 1 juli 2015, het spelregelbewijs verplicht wordt gesteld voor een aantal ledengroepen. 

 

Het betreft de navolgende groepen:

·         Alle spelers/speelsters die vanaf 1 juli 2015 de A-jeugdleeftijd bereiken.

·         Alle coaches bij wedstrijden vanaf de C-jeugd.

·         Iedereen die officieel scheidsrechter is.

·         Iedereen die een trainersopleiding wil gaan volgen.

 De consequentie voor het niet behalen of niet in het bezit zijn van het spelregelbewijs is, dat je het risico loopt dat je niet mag spelen of coachen. 

Uiteraard is dit voor niemand wenselijk!!! 

Het behalen van het spelregelbewijs is kosteloos. Echter, je moet er wel wat voor doen! 

De website www.handbalmasterz.nl is het platform waarop je het spelregelbewijs kunt halen.

Op deze site kun je de spelregels leren onder andere met behulp van oefentoetsen. 

Ben je van mening dat je voldoende kennis hebt, dan kun je met behulp van je lidmaatschapscode van VENECO VELO en een activeringscode op digitale wijze de toets maken.De activeringscode is inmiddels aan de desbetreffende leden toegezonden die onder deze ledengroepen vallen. 

Scoor je voldoende dan krijg je het spelregelbewijs digitaal aangeleverd. Bij een onvoldoende krijg je een herkansing.

Uiteraard willen wij als VENECO VELO graag, dat iedereen spel- en coach gerechtigd is, het komende seizoen. Dat willen jullie toch ook????

 

 Dus ga aan de slag en haal je spelregelbewijs!

 

 VEEL SUCCES!

Afdrukken

Invoering Digitaal Wedstrijd Formulier

De moderne tijd vraagt om digitalisering.

Het NHV heeft met ingang van seizoen 2015/2016 het Digitaal Wedstrijd Formulier verplicht gesteld. Hierdoor moet VENECO VELO haar leden oproepen gebruik te gaan maken van dit digitale formulier.

Het tweede veldseizoen wordt gebruikt als proefperiode. 

Wat wordt er verwacht van de Coach?

De coach dient op zijn of haar mobiele telefoon via de site www.sportlinked.nl de app. te downloaden. Dit is vanaf nu de app. waarop je alles over jouw team en competitie kunt terugvinden.

Je kunt door middel van je lidmaatschapscode en email adres registreren/inloggen. Echter, dit werkt alleen als bij onze ledenadministratie het juiste emailadres staat genoteerd.

Lukt het inloggen dus niet, check dan even het mailadres via onze ledenadministratie. 

Indien je bent ingelogd, kun je via het ‘icoontje’ linksonder het programma vinden van jouw team. Als je op de desbetreffende wedstrijd klikt, lees je de gegevens van deze wedstrijd.

Klik vervolgens op je eigen team en de ‘dames of heren’ verschijnen inclusief pasfoto. Vervolgens kun je nu rugnummers wijzigen of toevoegen. 

Via de knopjes met het plusje rechtsboven kom je in een scherm waarin je extra spelers of staf kunt selecteren.

Dit zal de eerste keer niet vanzelf gaan maar oefening baart kunst!! 

Indien dit alles juist is gewijzigd, kun je vervolgens het Digitaal Wedstrijdformulier zenden aan de desbetreffende official. De status van ‘’wacht op team’’ is hiermee gewijzigd naar ‘’ wacht op official’’.

De taak van de coach is hiermee volbracht! 

Wat wordt er verwacht van de Scheidsrechter?

Ook de scheidsrechter dient op zijn of haar mobiele telefoon via de site www.sportlinked.nl de app. te downloaden. Ook hiervoor geldt dat je door middel van je lidmaatschapscode en email adres kunt registreren/ inloggen.

Lukt het inloggen dus niet, check dan even het mailadres via onze ledenadministratie. 

Indien je bent ingelogd, kun je op programma klikken en zoeken naar de wedstrijd die jij moet fluiten. De wedstrijd die jij moet fluiten, wordt door het wedstrijdsecretariaat van VENECO VELO gekoppeld aan je lidmaatschapscode.

Vandaar dat deze wedstrijd dan zichtbaar wordt in jouw app. 

Indien je dus niet de jouw toegewezen wedstrijd kunt fluiten, dien je te zorgen voor een vervanger. De naam van de vervanger moet ZSM worden doorgegeven aan de scheidsrechterscommissie zodat dit in de app. kan worden aangepast. 

Als scheidsrechter controleer je beide teams door het logo van de teams aan te klikken. Hierna verschijnt het door de coach aangeleverde team. Indien je akkoord bent, kun je als official akkoord geven op de spelersopgaaf.

Na de wedstrijd kun je op het Digitaal Wedstrijd Formulier de stand en eventuele bijzonderheden vermelden. Voor het vastleggen van de wedstrijd klik je op het icoontje (tussen de nullen!). Vervolgens druk je op ‘’vastleggen’’ om de wedstrijd akkoord te geven. 

 

Bovenstaande wijzigingen vergen nogal wat van de leden, spelers, kader en bestuur van VENECO VELO. Wij zijn er echter van overtuigd dat als iedereen zijn steentje bijdraagt, deze wijzigingen, voor onze vereniging geen probleem hoeven op te leveren. 

Dus: lees alle informatie nogmaals aandachtig door en download de apps.!!!

Ga er mee aan de slag. Indien je vragen hebt, kun je deze altijd stellen via de coördinatoren!! 

Bedankt alvast voor jullie bijdrage.

 

 

Afdrukken

Rabobank Clubkas Campagne

Ook dit jaar heeft VENECO VELO handbal weer een mooi bedrag ontvangen van de Rabobank. 

€ 684,--

Namens alle handballeden, bedankt voor het stemmen.

Wil je volgend jaar ook je stem geven aan VENECO VELO handbal en je hebt een rekening bij de Rabobank, kijk dan eens op deze site: http://www.rabobank.nl/bedrijven/servicemenu/leden/aanbiedingen/ 

Het lidmaatschap is gratis en er zijn allerlei aanbiedingen waar je van kunt profiteren.

Afdrukken

Nieuwe voorzitter VENECO VELO Handbal

Jurgen Delneij is tijdens de afgelopen bestuursvergadering van handbalvereniging VENECO VELO tot  nieuwe voorzitter gekozen. Hij volgt hiermee Max Molleman op die eerder al had aangegeven aan het einde van het seizoen  te zullen stoppen.

Jurgen (40) is sinds enige tijd actief als kaderlid binnen de Wateringse handbalvereniging en is, vorige maand tijdens een bijzondere Algemene Leden Vergadering,  tesamen met een aantal anderen formeel  als bestuurslid gekozen. VENECO VELO heeft hiermee opnieuw een sterk bestuur dat de vereniging de komende jaren zal gaan leiden.

Over VENECO VELO Handbal 

VENECO VELO Handbal is met ruim 350 leden al jaren actief in Wateringen. De vereniging speelt zowel in Dames als Heren handbal voor alle leeftijden. VENECO VELO Handbal staat voor plezier en kenmerkt zichzelf als de leukste vereniging van het Westland. Het bewijs is de jarenlange succesvolle talentontwikkeling enerzijds en de grote hoeveelheid activiteiten naast de handbal anderzijds. Met twee sporthallen en twee unieke kunstgrasvelden is VENECO VELO Handbal een vooruitstrevende vereniging met oog voor vernieuwing.

VENECO VELO Handbal is onderdeel van VELO Omni. Deze overkoepelende vereniging biedt meerdere sportmogelijkheden aan onder één dak. De totale VELO Omni bestaat uit acht verschillende disciplines van dammen, via voetbal tot Ryu Ha en telt zo’n 3000 leden en beschikt over een uitgebreide eigen accommodatie in Wateringen.