VELO JO 13-1 haalt finale internationaal toernooi Brockum

22 juni 2017

Afgelopen weekend heeft VELO JO13-1 voor de 24ste keer deelgenomen aan het internationale toernooi van onze bevriende club uit Duitsland, de TSV Brockum. Vrijdagmiddag begon voor de selectie, begeleiding en hun ouders de busreis die zo’n 5 uur zou duren. Achter het stuur onze vaste chauffeur Michel met naast hem Franz die alles heel punctueel voor elkaar had. De begeleiding bestond uit Paul en good-old Peet.

De avond stond in het teken van het dorpsfeest, wat duidelijk ten koste ging van de nachtrust. De jongens waren druk in hun tent met keten, de begeleiding met “het onderhouden van de contacten”.
Op zaterdagochtend vertrok de groep, na een uitstekend ontbijt, met de bus om een korte zeiltrip te maken op de Brockumer See. Na het middaguur begon het sterk bezette toernooi. De poulefase verliep gunstig. Er werd goed en fanatiek gespeeld met een uiteindelijke 2e plek als resultaat. Een goede uitgangspositie voor het 2e deel van het toernooi op zondag. Één tegenstander was zo onder de indruk van het spel dat VELO direct werd uitgenodigd voor volgend jaar op een ander groot toernooi in Duitsland.

Op zondag begonnen de kwartfinales. VELO moest het opnemen tegen de nummer 3 uit de andere poule. Diepholz werd overtuigend en met vlot combinatievoetbal met 2-0 aan de kant gezet. In de halve finale wachtte het tot dan toe ongeslagen SV Damme. Na een harde wedstrijd (ja ja, de jongens lieten zich het kaas niet van het brood eten) was de eindstand 0-0. Tijdens de strafschoppenserie kreeg Damme een lesje in schieten en voor het eerst in 24 jaar bereikte VELO de finale!

In die finale moest gestreden worden tegen Rot-Weiss Essen JO13-1, een team dat in Duitsland op het hoogste niveau uitkomt. Helaas werd er verloren. Deze tegenstander was gewoonweg te goed. Bij de prijsuitreiking werd Mart de Otter nog wel even uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi. Al met al een mooi resultaat en een super leuke afsluiting van een turbulent seizoen!

Een special woord van dank gaat uit naar chauffeur Michel en organisator Franz. Maar ook naar Renate en Yvonne voor de verzorging tijdens het toernooi en de begeleidingstaf bestaande uit het illustere duo Peet en Paul.

Bericht geplaatst door: Louis

Foto's

VELO JO 13-1 haalt finale internationaal toernooi Brockum

De spelers voor de bus van BAB VIOS

VELO JO 13-1 haalt finale internationaal toernooi Brockum

De jongens op de zeilboot

VELO JO 13-1 haalt finale internationaal toernooi Brockum

Bijna klaar voor de wedstrijd