VELO zaal mededelingen

Velo zaalvoetbal

21 maart 2017

Ook voor de zaalvoetballers komen laatste wedstrijden van het seizoen in zicht. De meeste teams zijn het seizoen goed doorgekomen en kunnen vrijuit voetballen de laatste wedstrijden. Voor het vijfde elftal staan er echter nog belangrijke wedstrijden op het programma tegen de directe concurrenten voor het kampioenschap. Een overzicht van hoe het alle teams dit seizoen zover is vergaan

VELO 1:
Op dit moment staat het eerste team van VELO op een achtste plaats in de tweede klasse. Een keurige plaats in de middenmoot. Na onderin op de ranglijst te hebben gebivakkeerd, is er door enkele gelijke spelen en 3 overwinningen in de laatste 4 wedstrijden afstand genomen van de onderste plekken. Er werd zelfs twee keer de nul te houden tegen de directe concurrenten Westlandia en DSVP. Nog een paar punten pakken in de laatste wedstrijden en handhaving is zeker een feit. Daarnaast ging de beker dit jaar boven verwachting. De eerste vier ronden is het eerste team doorgekomen. Waaronder twee keer met een ijzersterke penaltyreeks. In de vijfde ronde was PGS/Vogel 2 het eerste pas de baas. Met 5-3 ging deze wedstrijd verloren.

VELO 2:
VELO zaal 2 is de tweede periode na de "winterstop" uitstekend gestart met ruime overwinningen tegen o.a. Westlandia 4, MSV 71 en Delft 1. Ook DVC 1 die in eigen huis aan het begin van het seizoen nog genadeloos toesloeg met 3-6 werd afgelopen dinsdag met een ruime 0-4 zege verslagen. Tussendoor kregen we ook de hekkensluiter SEP nog op bezoek. Ook zij mochten met lege handen weer huiswaarts keren na een mooie overwinning van maar liefs 10-4
Zo zijn we dus aardig op weg en voorlopig nog ongeslagen in de tweede helft van de competitie.
Inmiddels zijn we in de ranglijst gestegen van de voorlaatste plek naar plaats 3 en hebben we uit 18 wedstrijden al 29 punten.
Een kampioenschap zal er wel niet in zitten dit jaar, want het verschil met de koploper is 20 punten.
Wel zullen we ons best doen om dit seizoen de derde plek te behouden en daarmee trots te kunnen afsluiten.

VELO 3:
Doelstelling voorafgaand aan dit seizoen is uiteraard meedraaien in de top van de competitie ná vorig seizoen op de 5e plaats te zijn geëindigd. Tot aan het winterstop heeft VELO 3 bijzonder goed gepresteerd met onder meer mooie overwinningen op DSVP 3 en SEV 4 met als gevolg een 2e plaats op de ranglijst tijdens de winterstop. Na de winterstop is direct de klad er een beetje ingekomen met een aantal verliespartijen onder meer op de koploper RKDEO 6 en laagvlieger VUC 1. De laatste weken heeft VELO 3 de weg naar boven weer weten te vinden, waarbij thans een 3e plaats op de ranglijst wordt ingenomen. De laatste 6 wedstrijden van het seizoen hopen we winnend af te sluiten met als slotstuk de wedstrijd tegen de waarschijnlijk kampioen RKDEO 6. We hopen voor een huzarenstukje te zorgen tijdens deze laatste wedstrijd van het seizoen en tevens revanche te kunnen nemen op de grote verliespartij (1-8) die eerder in het seizoen is geleden.

VELO 4:
Wij zijn als team overgekomen van S.V. Wateringse Veld.
Omdat we graag meer bij een vereniging wilden horen in plaats van de wedstrijd spelen in een vreemde hal te spelen.
In eerste instantie waren we ingedeeld in de 5e klasse regio Rotterdam. Na enkele wedstrijden in deze poule zijn we overgeplaatst naar de Haagse Poule. We kwamen dan wel in de 4e klasse te spelen
We begonnen in deze hogere poule matig, maar dat kwam ook mede doordat we een paar wedstrijden geen wissels hadden.
Maar na de 3e wedstrijd ging het beter en staan we op dit moment 10e van de 16 teams.
We staan 6 punten achter op de nummer 4 met een wedstrijd minder gespeeld te hebben, dus we kunnen nog wat plekken stijgen.
Volgend seizoen vanaf het begin er gelijk staan en proberen de top 3 te halen.


VELO 5:
Dit is het eerste zaalvoetbaljaar voor VELO 5. Echter voor allen van ons niet de eerste maal op VELO, de meesten van ons voetballen al van jongs af aan op de VELO-grasvelden.
De switch van het veldvoetbal buiten naar het zaalvoetbal binnen was voor de meesten van ons wel even wennen. De wedstrijd zijn wellicht korter, maar veel intensiever in vergelijking met het veldvoetbal. De regeltjes zijn net even anders en er wordt veel meer gescoord. Daarnaast omdat dit het eerste jaar is zijn we begonnen in een tamelijk lage klasse, waar je van alles aan tegenstanders vindt (denk aan: ouwe vedettes, ex-veldvoetbalspelers, die de regeltjes nog niet precies kennen en hobby-voetballers) wat voor een leuke verscheidenheid aan wedstrijden zorgt.
Tot nu toe kunnen we wel zeggen dat we leuk aan het presteren zijn voor beginnelingen. Het kampioenschap ligt dan ook nog in eigen hand, zou toch leuk zijn het eerste jaar!

VELO zaal mededelingen

Geen mededelingen gevonden