Sportcomplex VELO
Noordweg 26
2291 EE WATERINGEN
www.velo.nl
info@velo.nl

Velo (zon) vvv-venlo, uitslag 0-8

16 juli 2017

De omstandigheden voor de wedstrijd waren prima. Het hoofdveld zag er gelikt uit (met dank aan de gemeente, de fa. Vrij en onze eigen greenkeeper PV) en Mart had de witte lijnen er weer strak opgezet. Naast de wedstrijd had de organisatie gezorgd voor andere activiteiten voor de jeugd, zoals een pannaveld en een springkussen. Er waren toch ruim 500 toeschouwers afgekomen op deze wedstrijd en ondanks de 0-8 nederlaag kan de organisatie terugzien op een geslaagde dag.

VELO had voor deze wedstrijd twee trainingen achter de rug en had nog te maken met veel vakantiegangers. Eredivisionist VVV-Venlo, getraind door Maurice Steijn, was op volle oorlogssterkte en het niveauverschil was dan ook goed te merken. Zeker in de 1e helft moest VELO zich beperken tot verdedigen en kwam zelf nauwelijks aan aanvallen toe. In de 5e minuut werd doelman Boris van der Heijden (van VELO-zaterdag) verrast met een schuiver in de hoek van Terry Antonish, 0-1. Een inzet van Gerben Koop, op aangeven van Daan van Rossum, in de 17e minuut was te zacht om de boomlange doelman Lars Unnerstal van VVV-Venlo in verlegenheid te brengen. Tot aan de rust liep VVV-Venlo verder uit naar 0-5 via doelpunten van Jerold Promes (0-2), Ralf Seuntjes (0-3), Hans Nunoo Sarpei (0-4) en Vito van Crooij (0-5).

In het begin van de 2e helft kwam het eerste gevaar van VELO maar de diep gestuurde Abbes Rahmoune (overgekomen van Westlandia) zag zijn lob net over het doel gaan. VVV-Venlo nam daarna de teugels weer in handen met een belangrijke rol voor spits Ralf Seuntjes die met nog drie doelpunten de eindscore bepaalde op 0-8. VELO had in de 84e minuut nog wel een kans om de spreekwoordelijke eer te reden maar de inzet van Roël van der Valk (overgekomen uit de JO19) kon nog net worden gekeerd door de doelman van VVV-Venlo.

De mannen van Albert van der Dussen krijgen nu weer rust en hervatten op 8 augustus weer de trainingen als voorbereiding op het komende seizoen. De eerste oefenwedstrijd staat gepland op zondag 13 augustus, thuis tegen 3e divisionist Westlandia.

Bericht geplaatst door: Louis

Sluit venster