Velo Jeugd Onder 9 voetbalkamp

03 juli 2017

Het VELO Jeugd Onder 9 voetbalkamp zit er weer op.

Lees snel het verslag bij Lees meer !

Dag 1, vrijdag 23 juni 2017

Na een lange periode van voorbereiding en een succesvolle inschrijfochtend was het op vrijdag 23 juni 2017 dan eindelijk zo ver. Het Velo Jeugd Onder 9 voetbalkamp stond op het punt om te gaan beginnen. Om halfvier in de middag kwamen de eerste enthousiaste deelnemers in de Velo kantine verzamelen. Het laatste deel van de inschrijving werd afgerond en aan elke kampdeelnemer werd het prachtige paarse kamp shirt, voorzien van ieders naam, uitgereikt. Bijna iedereen was op tijd zodat we na een lekker ijsje eindelijk plaats konden nemen in de bus van chauffeur Michel. Om halfvijf, precies volgens schema, vertrokken we naar “Het Zwaluwnest”. Onze prachtige kamplocatie in Ter Aar. Fanatiek uitgezwaaid door papa’s, mama’s, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s.
Al snel na vertrek werd het een gezellige chaos in de bus. Voordat we bij de Wateringse molen waren werd de onvermijdelijke vraag al gesteld “Zijn we er al bijna?”. Er werden liedjes gezongen, waaronder de schuine versie van “we zijn er bijna” en met veel gejuich en gejoel werd door iedereen duidelijk gemaakt wat hun favoriete eredivisieclub is.
Om halfzes arriveerden we bij het “Zwaluwnest”. Een aantal leiders was hier al de hele dag bezig geweest om het kamp klaar te maken voor 56 enthousiaste Velo voetballertjes. Er waren al voetbalveldjes uitgezet, de kamerindeling was gereed en de keuken was al ingericht. Nadat iedereen z’n eigen spullen uit de bus had gehaald mochten de kinderen naar de vooraf per team ingedeelde kamers. Al snel hierna kwam de bekende frietkar van Henk Patat aan rijden die voor alle jongens een heerlijk patatje met en een frikandel of kroketje heeft gebakken. Na het eten volgde het bekende praatje van hoofkampleider Joop die de overige leiders voorstelde, aan alle jongens vertelde wat er niet maar vooral wat er wel mocht dit weekend. Na bekendmaking van de teamindeling werd er begonnen met de start van onze eigen Champions League. De eerste wedstrijdjes waren nog wat onwennig maar al snel raakten de jongens vertrouwd met hun nieuwe teamgenootjes en voetbalden ze alsof al jaren hebben samen gevoetbald. Een kleine onderbreking van toernooi voor het maken van de groepsfoto door onze vaste huisfotograaf Dirk van de Zanden. Deze foto hebben alle deelnemers na afloop van het kamp al mee naar huis gekregen. Vlak voordat iedereen om elf uur naar bed ging werd de nieuwe kampbeker, gesponsord door 3B plus het bedrijf van Ronald de Jong, gepresenteerd. Iedereen was zeer onder de indruk van de afmetingen van deze trofee en ging zeer zeker zijn best doen om deze beker te verdienen. Nadat iedereen z’n tandjes had gepoetst (er was zelfs iemand die zo goed had gepoetst dat hij na het poetsen 1 tandje minder in zijn mond had) ging iedereen heerlijk naar bed. Maar……… er volgde een lange onrustige nacht……………..

Dag 2, zaterdag 24 juni 2017

De tweede dag begon al vroeg. Op het moment dat de laatste jongen gingen slapen werden de eerste al weer wakker. Iedereen kon even lekker vrij spelen wat betekende dat er voornamelijk werd gevoetbald. De 3 meiden op kamp zorgden voor een uniek momentje door voor “hun” leidsters Nel en Esther een ontb-eitje op bed te verzorgen. Dit werd door Nel en Esther zeer gewaardeerd! Nadat de mannelijke deelnemers en leiders gezamenlijk hadden ontbeten werd, helaas met regen, de Champions League vervolgt. In de loop van de ochtend kregen we nog hoog bezoek op kamp. Barry, jeugdbestuurslid van Velo, kwam langs en bracht voor de leiders een heerlijke vlaai mee. Ook kwam de in Wateringen en omgeving bekende bus van Het Feesthuis langs om enkele springkussens te brengen. Nadat deze waren opgezet werd hier met heel veel plezier gebruik van gemaakt.

Na de lunch, kippen- en tomatensoep vers gemaakt door onze keukenprinsessen Bas en Arjan, startte de jaarlijkse penaltybokaal. De jongens en meiden moesten het één op één opnemen met de gerenommeerde keepers Roel Dullemans en Michel Huijzert, keeper van Velo 3 die speciaal voor dit evenement naar Het Zwaluwnest was gekomen. Het werd zeer spannend toen er nog 2 deelnemers over waren. Sven Fransen en Luuk Barendse. Sven nam de beslissende penalty net iets beter en werd zo de winnaar. Duidelijk was wel dat er veel jongens en meiden op deze leeftijd al over een prima traptechniek beschikken. Na de penaltybokaal werd met de goede hulp van een aantal B5 spelers de voetbaltest afgewerkt. De jongens en meiden moesten een parcours van 11 onderdelen afwerken. De onderdelen bestonden voornamelijk uit techniekonderdelen zoals dribbelen, koppen hooghouden en voetbal bowlen maar ook uit een hindernisbaan. Deze voetbaltest werd gewonnen door Sven Fransen met Niels Valk op een prima 2e plek. Na deze inspannende dag stond er een grote hoeveelheid pannenkoeken, zelf gebakken door onze keukenprinsessen aangevuld met meesterpannenkoeken-bakker Kees, voor de kinderen klaar. Nooit geweten dat er zoveel pannenkoeken in een kinderlichaam passen……
In de avond werd de fancy fair georganiseerd met diverse spelletjes zoals bloktillen, sjoelen, blikgooien en pingpongballenslaan. Ken van Bukel behaalde de meeste punten en werd zo de winnaar.
Na voor velen een korte 1e nacht ging iedereen nu om elf uur lekker naar bed en rustig slapen.

Dag 3, zondag 25 juni 2017

De zondag begon bewolkt maar gelukkig wel droog zodat na het ontbijt de finales van de Champions League onder prima omstandigheden konden worden gespeeld. Team Robben tegen team Ronaldo werd een spannende halve finale die uiteindelijk na de verlenging pas bij de 11e penalty werd beslist in het voordeel van Team Ronaldo. De andere halve finale werd gespeeld tussen Team Neuer en team Aubamayang. Deze wedstrijd werd ruim gewonnen door Team Aubamayang. Hierbij moet wel vermeld worden dat Team Neuer Len den Outer moest missen omdat hij zaterdag geblesseerd is geraakt. De spannende finale, die werd gestart met het oplopen van de teams en de officiele Champions League muziek, werd uiteindelijk gewonnen door Team Aubamayang. De terechte winnaar van de Velo JO9 Champions League 2017.

Na de lunch was het tijd voor het inpakken van de spullen en het opruimen en schoonmaken van de kamers. Hierna bij het laatste sportonderdeel, het touwtrekken, was er een heuse primeur. De jaarlijkse strijd tussen alle kampdeelnemers en de kampleiders werd via facebook live uitgezonden. Het was dit jaar helaas een ongelijke strijd. De kampdeelnemers waren veel te sterk voor de leiders en wonnen met gemak.
De onderlinge finale werd gespeeld tussen Team Messie en Team Robben. Team Robben trok aan het langste eind en won deze strijd. Het laatste uur van het kamp is traditioneel voor de prijsuitreiking van alle sport- en spelonderdelen. Tot pechvogel van het kamp werd Len den Outer gekozen. Hij is geblesseerd geraakt aan zijn been. Ook Matthijs Kleinhout kwam niet helemaal ongeschonden thuis (door een ongelukkig botsing een blauw oog). De grote afsluiting van de prijsuitreiking was de uitreiking van de kampbeker. Deze is dit jaar gewonnen door Brett Vogels. Hij treedt hiermee ongetwijfeld in de voetsporen van zijn vader en opa………

Wij danken iedereen die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het mogelijk maken van dit voor bijna 60 Velo kinderen geweldige weekend.

Namens alle kinderen en leiders: BEDANKT!!!!!!


Bericht geplaatst door: Ferry

Foto's

Velo Jeugd Onder 9 voetbalkamp