VELO rond met hoofdtrainers jeugdselecties

23 februari 2017

De Technische Commissie van VELO is blij met de hoofdtrainers die voor de jeugdselecties voor het komende voetbalseizoen zijn aangesteld.

Hoofdtrainer van de JO19-selectie wordt Remko Andringa. Remko heeft vanaf zijn zevende jaar bij VELO gevoetbald en is al op jonge leeftijd als trainer actief geworden binnen de jeugdafdeling. In 2011 was de toenmalige B1-selectie het laatste elftal dat hij bij VELO trainde alvorens hij naar VV Lyra vertrok. Eerst als verantwoordelijke van de senioren B-selectie, daarna bij de Lyra jeugd als trainer/coach van JO19-1 en tevens coördinator JO13 t/m JO19. De laatste twee jaar was Remko Hoofd Jeugd Opleidingen van Lyra. Uiteraard heeft hij VELO nooit uit zijn hart verbannen en hij is blij weer terug te kunnen. Remko is in het bezit van het TC2-diploma en we hebben er het volste vertrouwen in dat met zijn terugkeer de VELO-jeugdopleiding nog sterker wordt.

Bart Kraaijeveld blijft eindverantwoordelijk voor de JO17-selectie. Het wordt Bart zijn tiende jaar als trainer in de VELO-jeugdopleiding. Eerst was hij als duo met Pierre Schenkeveld enkele jaren verantwoordelijk voor de JO15-selectie, daarna zelfstandig. Nadat Bart vorig jaar assistent was bij JO19-1 en in dat jaar ook zijn TC3-diploma behaalde, staat hij nu voor JO17-1 en doet dit zo naar tevredenheid dat hij ook volgend seizoen met die groep aan de slag gaat.

De JO15-selectie krijgt te maken met Yoshi Langerak. Al tien jaar actief als trainer/coach binnen VELO en in het bezit van het TC3-diploma. Yoshi heeft de hele jeugdopleiding van VELO als voetballer gevolgd, tot een nare knieblessure een eind aan zijn spelersloopbaan maakte. In zijn schoolperiode liep Yoshi al als trainer bij VELO stage en vervolgens is hij als trainer/coach binnen de vereniging actief gebleven. De laatste jaren was Yoshi verantwoordelijk voor JO15-2 en doordat hij dit zo goed doet, wil VELO hem de kans geven om met een 1e-selectieteam aan de slag te gaan.

Marco Sloos verlaat de bovenbouw (JO19) en wordt trainer/coach van JO13-1 en gaat de training van de JO8 en JO9 coördineren. Daarnaast wordt hij eindverantwoordelijk voor de hele onderbouw JO8 t/m JO13. Marco is een ervaren rot in het trainersvak en in het bezit van het TC2-diploma. Zijn trainersloopbaan liep via de jeugd van Delfia, DWO, DSO en DHC naar Delfia senioren 1, alvorens hij in 2013 als hoofdtrainer van de VELO JO19-selectie werd aangesteld. Vele successen werden hiermee behaald. Zijn hart ligt echter bij de jongste jeugd en mede door zijn ervaring die hij in het verleden bij de techniekschool van Chris Kronshorst heeft opgedaan, maakt Marco zeer geschikt om in de onderbouw aan de slag te gaan.

Christiaan van Dam blijft eindverantwoordelijk voor de JO11-selectie. Christiaan heeft zich fantastisch als trainer/coach ontwikkeld en we zijn blij dat Christiaan deze groep wil blijven trainen en coachen. Het is VELO niet ontgaan dat door zijn ervaring, gevarieerde trainingen, techniekschool-achtergrond en contacten met enkele BVO’s, zijn teams grote sprongen in hun ontwikkeling maken. Christiaan loopt ook stage bij de KNVB en ADO Den Haag, wat VELO zeer toejuicht aangezien hierdoor een win-winsituatie ontstaat voor Christiaan en VELO.