VELO JO11-10 Kampioen!

27 maart 2017

Zaterdagochtend 8 uur. Verzamelen op VELO. Een mengeling van spanning en verwachting is van de spelers koppies af te lezen. De een heeft slecht geslapen de ander heeft een beetje buikpijn. Om 8.15 met de trainers naar de kleedkamer. Opstelling en tactiek bespreken en daarna op het veld warmlopen. De ouders blijven wat nerveus achter. De taart wordt opgehaald bij de bakker. Langzamerhand komen ook de overige supporters opa's oma's vriendjes. En dan kan de wedstrijd beginnen.

De jongens zijn gretig. Willen voetballen, willen winnen, willen kampioen worden. Na 10 minuten is het 1e doelpunt gemaakt door Tin. In een volgende aanval kan Daan scoren. Gaat lekker jongens. Vince heeft een super redding op een gevaarlijke bal van de tegenpartij. Danilo wil graag meer zekerheid en trapt de bal nog een keer in het net 3-0. Salim verdedigt vol vuur. Er wordt gefloten voor de rust. De trainers Ruben, Carlo en Yoran geven nog wat aanwijzingen. Kom op boys nu niet uit handen geven. Luke zit lekker op z'n man en voorkomt dat de tegenstander kan schieten. Sam houdt het overzicht en dat geeft ruimte voor Shafiq voor een schot op het doel en Danilo gaat er met een sliding achteraan. Het is 4-0 . Velo wordt wat slordiger en een tegendoelpunt valt. Ze zijn direct weer wakker. Shafiq maakt uit de volgende aanval meteen een doelpunt 5-1. Nick stopt nog een aanval en dan klinkt het fluitsignaal. VELO JO11-10 kampioen. Foto's worden gemaakt op het veld. In de kantine schalt het "we are the Champions" ze tegemoet. De jongens mogen op de tafel de beker in ontvangst nemen. Het jeugdbestuur feliciteert de mannen en biedt ze taart en drinken aan.

Bedankt VELO, Ruben, Carlo, Yoran en natuurlijk de winnaars Sam, Shafiq, Daan, Vince, Luke, Salim, Danilo, Nick en Tin voor deze onvergetelijke ervaring.