Trainingskamp Maspalomas - slot

18 januari 2017

Maandag 16 januari kwam er jammer genoeg een einde aan het trainingskamp. Vanaf 9 januari verbleef de zondagselectie, totaal 45 personen, in Hotel Dunas Mirador in Maspalomas/Gran Canaria. Onder ideale weersomstandigheden werd er 5x getraind en werden er twee wedstrijden gespeeld.

In zijn laatste briefing, om 15.30 uur, blikte trainer Albert van der Dussen terug op dit trainingskamp. De groep heeft zich prima gedragen en van de directie van het hotel mogen we volgend jaar weer terugkomen. De trainingen en de wedstrijden werden afgewerkt op prima locaties. Over het niveau van de wedstrijden was Albert van der Dussen niet echt te spreken maar daar zijn goede redenen voor aan te wijzen.

Tussen de trainingen en de wedstrijden door heeft de groep zich goed kunnen vermaken bij het zwembad en bij enkele groepsactiviteiten. Op woensdag kreeg de groep een heerlijk diner aangeboden van enkele sponsoren, t.w. Eurowest (Marco en Piet Vijverberg), Joop en Bart Gardien en Richard Wolf (Wolf+Dikken). Dit werd door de groep zeer op prijs gesteld.

Albert bedankte iedereen die, in welke vorm dan ook, een steentje heeft bijgedragen aan het welslagen van dit trainingskamp. Namens de selectie ook dank aan de Club van 100 voor de verleende financiële bijdrage.

Om 16.00 uur stond de bus voor de deur en werd de groep naar het vliegveld gebracht. Om ca. 19.00  uur (Spaanse tijd) gingen we de lucht in en om 00.30 uur landde het vliegtuig veilig op Schiphol. Daarna met de bus van BAB-VIOS naar VELO waar we om ca. 02.15 aankwamen. Het thuisfront stond te wachten om iedereen snel naar huis te brengen. Er zal wel de nodige slaapachterstand moeten worden ingehaald! Je vertrekt uit Maspalomas bij een temperatuur van ca. +24 graden en je arriveert met -5 graden, een verschil van bijna 30 graden. Dat was wel even wennen.

Dinsdag was er geen training maar vanaf donderdag wordt de training, weliswaar onder andere weersomstandigheden, weer opgepakt als verdere voorbereiding op de hervatting van de competitie. Op zondag 29 januari speelt VELO 1 uit bij koploper Leonidas en ook VELO 2 treft de koploper, Excelsior '20. Beide teams gaan er voor om mee te (blijven) doen voor een prijs.