Van de voorzitter

Afdrukken

Terugblik Jan Alma Cup Finale 2016

Na weken van voorbereiding was het afgelopen vrijdagavond 15 april eindelijk zo ver: De finale van de Jan Alma Cup 2016 in onze eigen VELO hal.

Voor de start van de dames finale werden de finalisten toegesproken door niemand minder dan Tess Wester, keepers van het Nederlands Dames Handbalteam. Helaas kon ze niet persoonlijk aanwezig zijn, maar speciaal voor VENECO VELO heeft ze de moeite genomen om een videoboodschap te maken voor de finalisten.

De Dames finale ging tussen Oliveo 1 en Gemini 2.  Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar Oliveo trok uiteindelijk aan het langste eind.  Met 36-22 versloeg Oliveo Gemini en is Oliveo de winnaar van de Jan Alma Cup 2016.

Ondanks dat er door VENECO VELO niet werd gehandbald hebben wij ons van onze beste kant laten zien: 5 meiden uit de D-jeugd hebben de hele avond lootjes verkocht voor de VENECO VELO Jan Alma Cup Loterij. De prijzenpot bestond uit oa een fles VELO wijn, 3 handballen, een handbaltas, horologes en als klap op de vuurpijl, een origineel Nederlands Dames Handbal shirt #onedreamoneteam gesigneerd door alle Nederlandse speelsters na de wedstrijd Nederland-Spanje. Onze D- meiden hebben enorm hun best gedaan om zo veel mogelijk loten te verkopen. En dat is zeer goed gelukt: bijna 300 loten zijn er verkocht!

Na de eerste finale ging de loterij van start. De prijzen werden met veel enthousiasme in ontvangst genomen. Het Oranje shirt is binnen VENECO VELO gebleven: Onze eigen Nikki van Dorp uit de A1 had het winnende lot. Ze kreeg niet alleen het shirt mee, maar ook een persoonlijke boodschap van Marieke van de Wal, keepster uit het Nederlandse Dames Handbalteam had speciaal voor de winnaar van het gesigneerde shirt een persoonlijke boodschap ingesproken. 

Na de loterij was het tijd voor de Heren finale; Ventura 1 tegen Meeuwen 1. Een spannende wedstrijd die lange tijd gelijk op ging . Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Ventura won uiteindelijk de Jan Alma Cup 2016.

 Ik kijk terug op een onvergetelijke  avond dankzij  alle vrijwilligers, sponsoren, supporters, NHV en finalisten. Ontzettend bedankt voor deze mooie, sportieve en gezellige avond.

 

Met sportieve groet,

 

Jurgen Delneij

Voorzitter

Afdrukken

Terugblik zaalseizoen 2016

Het zaalseizoen zit er al weer bijna op. Tijd om de balans op te maken.

Op maat gemaakt goaltjes voor de F-jeugd in zaal 1, nieuwjaarsactiviteit voor de F, E en D jeugd, 5-gangen diner geserveerd door DS1, Vriendenloterij en ga zo maar door. Nagenoeg alle F-jeugd gaat mee op Mini handbalkamp en met het Maxi handbalkamp gaan er 92 leden mee. Wat was ik opgelucht dat er niet geloot hoefde te worden. Een kleine opsomming van mooie activiteiten waar wij met elkaar erg succesvol in zijn en veel plezier aan beleven. Helaas is niet alles rozengeur en maneschijn; zo hebben wij in goed overleg met Ferry Bakker besloten om de samenwerking niet voort te zetten. John Zuyderwijk heeft als interim hoofdtrainer een lastige kluif gehad. Ondanks de spannende wedstrijden en mooie acties is DS1 er niet in geslaagd om zich te handhaven in de 1e divisie en komt volgend jaar uit in de 2e divisie.

Het management van DS1 is een team dat vaak te weinig aandacht krijgt. Zij zorgen ervoor dat de dames kunnen handballen en zich geen zorgen hoeven te maken over de randactiviteiten, zoals bijvoorbeeld het regelen van vervoer. Het management zet zich enorm in voor de Dames 1 en zorgen ervoor dat ze niets te kort komen. Voor het volgende seizoen ben ik ervan overtuigd dat Dames 1 onder leiding van Bart de Koning successen zal gaan boeken.

Voor het zover is gaan we eerst genieten van de Handbalmarathon. Na maanden van voorbereiding door de handbalmarathon organisatie is het 19 en 20 maart eindelijk zo ver. Ik kijk er enorm naar uit!

Aanstaande woensdag speelt het Nederlands Damesteam de EK Kwalificatie tegen Spanje. Ik roep iedereen weer op om  woensdag om 19.00u gezellig met zijn allen in de VELO kantine te komen te kijken!

Een sportieve groet,

Jurgen Delneij

Afdrukken

Bijna een jaar voorzitter, tijd voor een evalutatie

Bijna een jaar voorzitter van VENECO VELO, dus de hoogste tijd voor een eerste evaluatie

Je bent nu bijna één jaar voorzitter van VENCO VELO, hoe bevalt het tot nu toe.
Het is bijzonder leuk en erg leerzaam, soms ook frustrerend, wanneer er iets gebeurd waar je zelf geen invloed op kan uitoefenen, maar het is vooral leuk om de dynamiek te zien die leeft binnen de vereniging.

Hoeveel uur per week ben je met de club bezig.
Dat is een hele goede vraag. Ik heb het nog niet bijgehouden, maar het is wel redelijk veel. De ene week is het meer dan de ander, maar 15 tot 20 uur zal het zeker wel zijn.

Waar ben je het meest trots op?
Daar vraag je mij wat. Er zijn zo veel zaken waar ik trots op ben. Om er maar een paar te noemen dan zijn dat het;
- E-jeugd toernooi van het begin van het seizoen. In zo’n korte tijd hebben we het voor elkaar gekregen dat er heel veel E jeugd leden van bijna alle Westlandse clubs bij ons op het complex waren. Ze konden op spelenderwijs kennis maken met de nieuwe spelregels. De inzet en betrokkenheid van de vrijwilligers en sponsor was hartverwarmend.
- De prestaties van de A jeugd. Ze spelen op een bijzonder hoog niveau en doen het heel erg goed.
- De dames 1 hebben een zware periode achter de rug en degradatie hangt boven ons hoofd. In nauw overleg met mijn medebestuursleden en Ferry Bakker is voor een andere koers gekozen.
- Als je op de zaterdagochtend of zondagochtend op VELO bent en je ziet bijvoorbeeld de F meiden spelen. Dat geeft je zo veel energie. Zo onbevangen dat ze zijn geven ze een weergave waar handbal voor staat, namelijk “plezier”. Of de wedstrijd met winst of verlies wordt beëindigd, dat maakt niet uit. Het plezier straalt er ieder weekeind weer vanaf.
- De A, B en C zijn begin december naar Spanje geweest voor een internationaal handbaltoernooi. Alleen de eer om daar te mogen spelen is als wat. Waar ik erg onder de indruk van was, is hoe Marcel van den Barselaar en zijn team de organisatie op zich hebben genomen en altijd aanwezig waren om alles in goede banen te leiden. Dat gaf mij zo veel rust dat ik met een gerust hart van de zijlijn kon toekijken.
- Het diner van de Dames 1 van 15 januari jl. Wat een avond. Goed georganiseerd, lekker eten, maar vooral de opkomst. VENECO had een hele tafel had gereserveerd en ook de voetbal was aanwezig. De samenhorigheid, het wij zijn VELO, dat geeft zo veel voldoening en maakt mij trots.

Natuurlijk is er reden om trots te zijn op de vereniging. Heb je in de korte tijd ook dieptepunten meegemaakt?
Helaas wel. De keuze om afscheid te nemen van Ferry Bakker als hoofdtrainer van Dames 1 is bijzonder zwaar geweest. Niet alleen voor mijzelf maar voor alle bestuursleden, Ferry Bakker en overige betrokkenen, want het is een keuze die onomkeerbaar is en je kwetst, hoe goed de bedoelingen ook zijn altijd mensen. Er zijn in zo’n situatie geen winnaars, maar alleen verliezers.

Als je kijkt naar de voetbal dan heeft Nederland 16 miljoen bondscoaches, herken je dat ook binnen de handbal?
Nou, zo erg is het bij ons nog niet, gelukkig. Maar je merkt wel dat iedereen een mening of kritiek heeft op hoe bijvoorbeeld een wedstrijd wordt gefloten. Het zou alleen fijn zijn als mensen zich wat meer realiseren dat we een vereniging zijn die draait op de inzet en motivatie van heel veel vrijwilligers. Alle vrijwilligers zetten zich naast hun gewone werk dagelijks in om kinderen te laten handballen. Dit wordt naar mijn mening veel te vaak vergeten.

Wat zijn de plannen voor de toekomst.
Er gebeurd in een vereniging met ruim 380 leden heel veel. Ons belangrijkste doel is om samen met onze vrijwilligers het in goede harmonie mogelijk maken om alle leden met plezier te laten handballen.  Ambitie en doelen hebben we genoeg en wie weet wat de toekomst ons nog allemaal brengt.

Afdrukken

Van de OMNI voorzitter

Kerst & Oud en Nieuw
Eind december nemen we allemaal wat gas terug. De hectiek van alledag maakt plaats en biedt ruimte aan andere activiteiten. Voor velen is het een periode van gezellig samenzijn met familie en vrienden. Voor sommigen is het een periode waar het verdriet extra gevoeld wordt om het gemis van een overledene of van een verloren vriendschap. Vaak is aan de buitenkant van een mens dit gemis niet af te lezen, pas in een open gesprek komt het ter sprake en wordt het zichtbaar.
 
Met de Kerst in aantocht wordt er gezocht naar leuke cadeaus voor vrienden of familie. We halen voor de feestdagen wat extra’s in huis om de sfeer en de gezelligheid te vergroten. Bij deze wil ik een lans breken om de inkopen eens te doen bij onze plaatselijke middenstand. Alleen op die manier zorgen we er met elkaar voor dat we een florerend winkelbestand in ons dorp weten te behouden. 
 
De laatste weken van een jaar is ook de tijd om de balans op te maken. Wat ging er goed en wat kan er beter. Dat geldt op ons werk, in ons gezin en binnen onze vereniging. Als we na Sinterklaas de kantine van VELO binnenkomen, dan ademt de Kerstsfeer ons tegemoet. Ieder jaar slagen onze vrijwilligers er weer in om het goede Kerstgevoel over te brengen. 
Zoals zij, zijn er gelukkig velen. Heel veel vrijwilligers zetten zich in voor onze vereniging; jeugdleiders, trainingsleiders, beheerders van kleedkamers en velden, barcommissie, trainers en bestuursleden. Dat gaat dus goed want als we onze ogen de kost geven dan zijn heel veel mensen actief om onze vereniging te laten draaien. Hopelijk zijn er nog ouders van 
jeugdleden of leden die ook wat voor de vereniging willen betekenen. We kunnen nog hulp en steun gebruiken. Alleen dan kunnen we het woord ‘vereniging’ ook echt invullen als verenigen van mensen. Heus u krijgt er veel plezier en voldoening voor terug.
 
De nieuwjaarsreceptie bij VELO vindt plaats op zondag 3 januari in onze kantine. De aanvang is 16.00 uur. Iedereen die VELO een warm hart toedraagt is van harte welkom en we hopen dan ook velen de hand te mogen schudden en samen brengen we een toast uit op het nieuwe jaar. Een mooie start om er ook komend jaar met elkaar een plezierig en bovenal sportief jaar van te maken.
 
Gerard van Meurs,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Afdrukken

Column Voorzitter 25-10-2015

Ongeveer 12 maanden gelden kwam ik in contact met de toenmalige voorzitter. Na veel met elkaar te hebben gesproken, heeft de voorzitter mij voorgedragen als zijn opvolger.Nu ik ongeveer 10 maanden jullie voorzitter mag zijn heb ik mooie dingen meegemaakt. Ik heb gezien hoe de club mensen bij elkaar brengt. Hoe mensen plezier kunnen maken en daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.

In deze korte tijd ben ik van mening dat we, als bestuur en club al veel lopende zaken/issues hebben opgepakt en er al een hoop is veranderd. Je zou kunnen zeggen dat ik in een roes leef. Maar helaas schijn bedriegt. Als nieuw bestuur moet je het spreekwoordelijke wiel opnieuw uitvinden. Je moet een weg bewandelen die voorheen erg ver was. Vele zullen deze weg dan ook nooit bewandelen, maar wij zitten op deze weg en proberen er het beste van te maken. Wij hopen dan ook dat iedereen ons de kans gunt om het beste uit iedereen naar boven te halen. Spreek ons dan ook aan als je van mening bent dat iets anders kan of moet, maar spreek het vooral uit en laat het geen eigen leven leiden. Kritisch zijn is iets van nature, maar complimenteer elkaar ook eens, de coach, coördinator of trainer, zomaar omdat dat fijn is. Vergeet ook niet, geen van onze spelers of vrijwilligers krijgen betaald voor hun inzet. Dit doen ze allemaal omdat ze het leuk vinden.

Met sportieve groet,

Jurgen Delneij
Voorzitter VENECO VELO Handbal

Afdrukken

Column Voorzitter 23-08-2015

Beste handballers,

 De vakanties zijn voor de meeste mensen al weer voorbij en het “gewone” leven krijgt al weer snel de overhand. Aankomend weekeind staan de eerste wedstrijden dan al weer op het programma en dat is een mooie meting van hoe wij er allemaal voor staan.

Sommigen van ons weten precies hoe ze ervoor staan, want een groot gedeelte van onze E-jeugd heeftafgelopen zaterdag meegedaan aan het “oefen” toernooi dat VENECO VELO Handbal in samenwerking met de Westlandse Denktank heeft mogen organiseren. Afgelopen zaterdag hebben ruim 100 E-jeugd spelers en hun begeleiders van bijna alle Westlandse en midden Delftland clubs kunnen oefenen met de nieuwe spelregels die dit seizoen in gaan.  Wij blikken terug op een prachtige zonnige en warme middag, waar het niet ging om winnen, maar om plezier en daar zijn we goed in geslaagd! Het enthousiasme van alle spelers heeft een aanstekende werking gehad op alle organisatoren en onze hoofdsponsor. VENECO heeft alle kinderen getrakteerd op een patatje en drankje. Met dat warme weer werd er regelmatig verkoeling gezocht in hal 2 voor shoot-outs en trefbal. Ook in de kantine was het van tijd tot tijd bijzonder druk met blije, vermoeide, en etende kinderen.

Om in de context van eten te blijven, dit smaakt naar meer. Het is dan ook onze wens van om vaker zulke events te mogen organiseren!

 Ter voorbereiding op het seizoen zijn alle leden, ouders en kaderleden van VENECO VELO Handbal uitgenodigd voor de informatieavond van aanstaand woensdag 26 augustus  Tijdens de informatieavond zal het bestuur en de technische commissie alle leden informeren over allerlei zaken aangaande het handbalseizoen. 

Toch wil ik alvast een tipje van de sluier onthullen. Afgelopen weken heeft onze sponsorcommissie in het geheim gesprekken gevoerd met een grote Westlandse ondernemer. Wij zijn met deze ondernemer overeengekomen om een grote gezamenlijke actie op te zetten, waar alle leden, en in het bijzonder onze jeugdleden naar uit zullen kijken. Tijdens de informatie avond zullen wij bekend maken wat deze actie precies zal inhouden.

Het opzetten van evenementen, acties, maar ook het begeleiden, coachen en trainen van onze leden kan alleen met en door de inzet van onze vrijwilligers. Jammer genoeg zien wij de afgelopen jaren het vrijwilligersbestand drastisch afnemen, terwijl ons ledenbestand groeit. Zonder vrijwilligers kunnen onze leden niet handballen! Ik doe dan ook nogmaals een dringend beroep op alle leden en ouders om zich aan te melden als vrijwilliger. Uw hulp kunnen wij hard gebruiken! Aanstaande woensdag zal ik daar uiteraard ook nog bij stilstaan.

Ik wens alle handballers en ouders heel veel plezier aankomend seizoen en tot woensdagavond 26 augustus!

Jurgen Delneij
Voorzitter VENECO VELO Handbal