Clubnieuws

Uitslag sponsorloop kampioenen VENECO VELO A2

De meiden van A2 hebben zondag 15 maart overheerlijke stukjes taart en cake in de kantine verkocht ten bate van het internationale Paastoernooi in Sint Truiden. Nadat de meeste lekkernijen waren verkocht, al ging Suus vrolijk door, stond de laatste zaalwedstrijd tegen TOGB A1 op het programma die ruimschoots met 33-11 werd gewonnen waarmee een gedeelde koppositie met Foreholte A1 werd bereikt; beide 20 punten en een doelsaldo van + 142 alleen had Foreholte 1 wedstrijd minder gespeeld. Aan het eind van de middag klonk het startschot van de sponsorloop; na een half uur hardlopen, aangemoedigd door enthousiaste ouders en een aantal heren senioren, werden de rondjes van de 10 meiden opgeteld en kwamen ze uit op 332 rondjes. Ron van Vianen zat er met 333 rondjes het dichtst bij en is de winnaar geworden van de Scrumpy bon, van harte gefeliciteerd. We willen iedereen bedanken die ons heeft gesponsord middels een bijdrage aan de lekkernijen of de sponsorloop, tevens de SEA voor de medewerking aan de taartverkoop in de kantine. Zondagochtend 10:30 uur zijn onze coaches de wedstrijd Savosa A1 – Foreholte A1 gaan kijken, bij winst van Savosa zouden we op doelsaldo kampioen worden dus zaten ze met klamme handjes in het hoekje op de tribune in Barendrecht. Na een 14-14 ruststand liep Savosa uit naar 19-16 maar Foreholte trok de stand 7 minuten voor tijd weer op gelijke hoogte 22-22. Het slotoffensief was tot grote vreugde van ons voor Savosa, de 27-23 overwinning betekende dat wij op doelsaldo kampioen zijn geworden !!!! Volgende week starten we de tweede helft van de buitencompetitie, waarin we een gedeelde koppositie met Schipluiden A1 en Westlandia A1 verdedigen, met een uitwedstrijd tegen Verburch A1; daarna zullen we een plaatsje nemen op de alom bekende kampioenstafel. Onze train(st)ers Richard, Eugene en Josine hebben ons conditioneel, fysiek en handballend sterker en beter gemaakt waardoor we met ons jonge team tot deze zeer knappe prestatie konden komen.

De trotse groetjes van A2.

Spelregelbewijs

Dit seizoen heeft het NHV het Spelregelbewijs geïntroduceerd. Het Spelregelbewijs is met ingang van dit seizoen het theorie-examen voor de verenigingsscheidsrechters. Met ingang van het komende seizoen gaat het Spelregelbewijs een stapje verder. We, de verenigingen en het NHV, vinden het belangrijk dat de spelregelkennis beter wordt bij spelers en het kader. Daaarom is het met ingang van het nieuwe seizoen verplicht voor elke B-speelster die naar de A gaat het bewijs heeft. Voor 1 juli moeten zij die komend seizoen overgaan na de A het Spelregebewijs halen. Ook de coaches en begeleiders die volgend seizoen vanaf de C-jeugd een team begeleiden moet dit Spelregelbewijs halen.

Degene die onlangs twee avonden de theorie voor Jeugdscheidsrechter hebben gevolgd hebben al kennis gemaakt met de manier van vragen stellen voor dit spelregelbewijs.  Voor dit bewijs is er een speciale site geopend: www.handbalmasterz.nl. Op deze site zie je vanzelf hoe je oefenvragen kunt doen. Ieder dit dit nodig heeft zal spoedig een inlogcode krijgen waarmee na het oefenen de officiële test gedaan kan worden. Mocht uit je testen blijken dat je hulp kunt gebruiken, dan nemen we contact met je op. Mocht er behoefte zijn aan gezamelijk oefenen, laat het dan even weten. Bij VELO zijn uitstekende faciliteiten beschikbaar om e.e.a. rustig door te nemen.

Om te laten zien, dat we er met zijn allen achter staan hebben zowel het Bestuur als de scheidsrechterscommissie het Spelregelbewijs gehaald. Daarmee wordt dan ook gelijk de aftrap gegeven voor het behalen van het Spelregelbewijs. Succes met het oefenen en de eindtoets.

De scheidsrechterscommissie

Uitbreiding bestuur

We zijn uitermate gelukkig met het feit dat we het bestuur van VENECO VELO handbal met ingang van heden hebben kunnen uitbreiden met een 3-tal personen te weten, Hans Donkervoort, Ferdinand Bakker en Bianca Koelemij. Zij zullen de vacante positie van vertegenwoordiger van de Technische commissie, die na het vertrek van Robert Boerkamp ontstond, in ieder geval voor dit seizoen invullen. Hierbij is door hen een portefeuilleverdeling gemaakt die uitstekend past bij de belangrijkste onderdelen van onze vereniging:

 Portefeuille Mensen : Hans Donkervoort

o Gericht op de spelende leden en het technisch kader

o Communicatie en informatie

o Rollen en taken

 Portefeuille Ontwikkelen : Ferdinand Bakker

o Ontwikkeling en kennisopbouw van technisch kader

o Opleiding, coaching en trainingsmodellen

o Spelersvolgsysteem

 Portefeuille Middelen : Bianca Koelemij

o Randvoorwaarden voor leden en technisch kader

o Scheidsrechters en toernooien

o Materiaal, accommodatie en kleding

Bovendien heeft elke portefeuille daarnaast een specifiek aandachtsgebied gericht op respectievelijk: Selectie-, Jeugd- en Breedtesport waardoor het hart van de vereniging nog nadrukkelijker in ons bestuur is vertegenwoordigd.

Vanzelfsprekend zal dit voor de Algemene Leden Vergadering in oktober geëvalueerd en verder geformaliseerd moeten worden.

Nogmaals, wij zijn enorm blij dat deze mensen de veelomvattende technische commissie ook op bestuursniveau verder vorm willen geven en hiermee onze vereniging zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Wij wensen hen veel succes in hun nieuwe rol!

Namens het bestuur, Max Molleman