Clubnieuws

Workshop speelwijze E-jeugd

Op zaterdag 13 juni om 15.30 uur is er bij HV Quintus is er een workshop over de nieuwe speelwijze bij de E-jeugd. Verschillende betrokkenen, zoals het bestuurlijk en organisatorisch kader, trainers, begeleiders, scheidsrechters en ook ouders van de kinderen zijn welkom. Inschrijven kan door (dit formulier)  in te vullen.

Komend seizoen zullen de eerste wijzigingen bij de E-jeugd van toepassing zijn. Wij willen jullie hiervoor verwijzen naar onderstaande link.http://www.handbal.nl/handbalvormen/jeugdhandbal/e-jeugd/

Om de nieuwe speelwijze bij de E-jeugd zo goed mogelijk uit te leggen aan alle betrokkenen organiseert het NHV de komende maanden (voorjaar en najaar 2015) workhops/clinics door het hele land. Deze duren ca. 1,5 uur en bestaan uit 3 onderdelen:

1. Uitleg over de nieuwe speelwijze d.m.v. een presentatie met filmpje
  2. Training voor de E-jeugd met verschillende, passende spelvormen
  3. Wedstrijdje met begeleiding volgens de nieuwe spelvisie

VENECO VELO Handbal voert VOG-beleid in

Met ingang van 1 juni 2015 voert VENECO VELO Handbal een VOG-beleid in. Het bestuur licht hierbij toe waarom een VOG-beleid van belang is en wat we daaronder moeten verstaan.

Wat is een VOG?

VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag. Uit deze verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het verkrijgen van een nieuwe baan of het werken met minderjarigen bij een sportvereniging. Een Verklaring Omtrent het Gedrag staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag.

Waarom vragen sportverenigingen een VOG?

Een VOG is één van de maatregelen die een sportvereniging kan nemen om de kans op seksuele intimidatie en andere vormen van grensoverschrijdend gedrag binnen de club te verkleinen. Het geeft meer zekerheid over het verleden van (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders of verzorgers en het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij de sportvereniging kunnen uitoefenen. Door als vereniging of bond een VOG te verlangen van iedereen die in zijn functie in aanraking komt met minderjarigen, mensen met een verstandelijke beperking, of andere kwetsbare groepen, laat een sportvereniging zien dat de veiligheid van de leden serieus wordt genomen.

Is een VOG genoeg?

Misbruik kan helaas nooit 100 procent worden voorkomen en het vragen van een VOG van vrijwilligers en betaalde krachten is slechts één van de maatregelen ter preventie van seksuele intimidatie. Andere maatregelen die een sportbond of sportvereniging kan nemen, zijn bijvoorbeeld het maken van een risicoanalyse, het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon of het opstellen van gedragsregels voor de begeleiders.

Waar zet VENECO VELO Handbal op in?

Het bestuur van VENECO VELO Handbal heeft op basis hiervan besloten tot de volgende eigen acties:

1. de club vraagt een VOG-verklaring van het bestuur en alle geledingen die in direct contact staan met de jeugd van VENECO VELO Handbal (en eventuele jeugdige bezoekers van de club). Denk hierbij aan de technische commissie, bestuur, coaches, begeleiders, kampleiding ect.. Deze verplichting geldt evenzeer voor de trainers (vaste en invallers)

2. de club heeft een vertrouwenspersoon: een centraal aanspreekpunt die ervoor zorgt dat de wijze waarop we met elkaar binnen de club omgaan leuk en veilig blijft. Bij een vertrouwenscontactpersoon kunnen kinderen en anderen terecht met vragen die ze niet gemakkelijk stellen of waarvan ze bang zijn dat er niet serieus op gereageerd gaat worden.

3. vertrouwenscontactpersoon binnen de VELO zijn Martin Wolf en Joke Gales. Kijk op de site hoe je in contact kan komen met de vertrouwenscontactpersoon.

Meer informatie Wie meer wil weten over een VOG in relatie tot het sporten van kinderen kan terecht op de website van NOC NSF:

Het bestuur van VENECO VELO Handbal

Playbackshow 5 juni

Inmiddels hebben jullie allemaal de informatie over de playbackshow op vrijdag 5 juni in het teambakje kunnen vinden. Vergeet je vooral niet op te geven met je team. Dit kan bij Ilse van Meurs - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wij hopen jullie allemaal te zien met een spetterend optreden tijdens de playbackshow.

Tot dan, De Activiteiten commissie